Kajakk Grunnkurs Gressholmen

Kajakk grunnkurs med DNT Oslo gir deg mulighet til å lære og padle kajakk samtidig som du får praktisert din nyervervede kunnskap på tur! Kurset går over 2 enkeltstående dager, med oppmøte fra Gressholmen begge dager. Vi starter med grunnleggende opplæring før vi padler på tur ut mellom øyene i Oslofjorden.

2 Dager
Alder
: Alle
Krav til deltakelse: Ingen forkunnskaper i kajakk, må kunne svømme.
Reise: Rutebåt fra Aker Brygge kl 10:00 (B4 Gressholmen), ankomst Gressholmen kl 10:20.

Kurset gir deg grunnleggende kompetanse i bruk av havkajakk. Kurset er andre trinn i våttkortstigen, og gir deg mulighet til å bruke DNT  Oslo sine kajakker senere.

På kurset går vi gjennom de viktigste tingene for at du skal kunne padle på en trygg måte:

  • Padleteknikk
  • Selvredning / kameratredning
  • Inn og ut av kajakken
  • Informasjon og tips for sikker padling i trafikkert farvann
  • Pakking av kajakk og planlegging av kajakkturer

Innholdet tilsvarer Norges Padleforbunds grunnkurs.

Pris: Kr 2700,- Prisen inkluderer utstyrsleie, våttkort og instruktørkostnader. NB! Dersom du ikke er medlem i DNT, gjelder et tillegg på kr 400,- Du kan enkelt bli medlem i DNT ung Oslo ved å klikke her

Oppmøte:

Oppmøtetidspunkt klokken 10.30 ved Gressholmen i Oslofjorden. Ferge taes fra Rådhuskaia. 

Se kart lenger nede på siden.

Avslutning: Cirka klokken 17:00 på Gressholmen begge dager. 

Kansellering og bytting av kurs

Vi kan ikke bytte kursdato for deg. Vi kan imidlertid melde deg av kurset. Hvis du ikke kan delta må du lese  Generelle vilkår fellesturer 


Mat og drikke

Du må medbringe lunsj/matpakke for begge dager. Ta med nok drikke til en hel dag da det ikke nødvendigvis blir tilgang til påfyll av drikke underveis.

Utstyr 

Nedenfor finner dere anbefalinger for klær og utstyr. Merk at klesanbefalingene gjelder spesielt med tanke på de første og siste kursene i sesongen, når det kan være kaldt både i vannet og lufta. 

Ta med:

  • Ullundertøy (trøye og stillongs), eventuelt ullsokker/sandaler (har du våtdrakt og våtsko, kan vi anbefale å bruke dette).
  • Vindjakke/ regnjakke utenpå ved behov.
  • Ta med deg klesskift, bukse og genser til bruk på land, slik at du holder deg tørr og varm under hele turen og har noe skift til lunsj.
  • Småting som lue, votter, solbriller, caps, solkrem, toalettsaker, håndkle og badetøy er også fint å ha med.

Pakk alt i vanntett pakkpose, slik at ikke utstyret blir vått på tur.

Generell informasjon

Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i:

Sykdom og særskilte behov 

Deltagere med spesielle behov, allergier eller behov for tettere oppfølging plikter å ta kontakt med administrasjonen ved påmelding. Dette for at vi på best mulig måte skal kunne legge til rette for deltagelse, vurdere om turen kan passe og  hva vår turleder må ta hensyn til under selve turen.

Medlemskap

DNT Oslo skaper tilbud for våre medlemmer. Ikke-medlemmer er også velkommen på tilbudet vårt, men må da betale et tillegg. Dersom du eller noen i ditt reisefølge ikke er medlem, kan dette ordnes raskt og enkelt på denne linken:Bli medlem i DNT ung Oslo

 

DNT Oslo og Omegn er medlem av Redningsselskapet. Stadig flere oppdager gleden ved padling, kiting og surfing. Med RS Aktiv kan du som utøver være trygg på at hjelpen kommer hvis det skulle oppstå en nødsituasjon. Via DNT får du nå også halv pris på første års medlemskap.
Les mer her: 
https://www.redningsselskapet.no/dntaktiv/

Ofte stilte spørsmål:
1. Introkurs og grunnkurs, hva er forskjellen? 

For å delta på introkurs eller grunnkurs trenger du ingen tidligere erfaring eller kurs. Du kan selv velge om du vil melde deg på introkurs eller grunnkurs. Introkurs varer i tre timer mens grunnkurs varer i seksten timer fordelt på to dager. Les mer om introkurs her og grunnkurs her. Etter å ha gjennomført enten introkurs eller grunnkurs, får du våttkortet som er et kursbevis. Med våttkort kan du leie kajakk på Sørenga fra DNT Oslo og Omegn.

2. Kansellering og bytting av kurs

Vi kan ikke bytte kursdato for deg. Vi kan imidlertid melde deg av kurset. Hvis du ikke kan delta må du lese  Generelle vilkår fellesturer 

3. Hva er våttkort?
Våttkort er Norges Padleforbund sitt kursbevis innen padling. Både introkurs og grunnkurs gir deg våttkortet. Les mer om våttkort her.

4. Har dere garderober og oppbevaringsskap?
Ja, vi har herre og damegarderober med dusj og låsbare skap for personlige eiendeler. Dette er nede i kajakklokalet, ikke i butikken.

5. Skal jeg lære "eskimorulla"?
Nei du skal ikke lære grønlandsrulla, som det gjerne kalles. Å rulle er en avansert teknikk som ofte krever et eget kurs. Du skal imidlertid velte i kajakken og flyte opp og ut av kajakken. Dette er en helt ufarlig og enkel øvelse som alle greier. Det er allikevel normalt å ha noe usikkerhet knyttet til denne øvelsen. Vi kan betrygge med at samtlige som prøver det garantert klarer det, vi har en 100% suksessrate på øvelsen.

6. Jeg har tatt kurset men har mistet våttkortet, hva skal jeg gjøre? 
  DNT kan ikke hjelpe deg med dette da det er Norges Padleforbund som utsteder våttkort. Se her for hva du skal gjøre:  https://padling.no/vaattkort/har-du-mistet-vaattkortet/

7. Jeg glemte igjen noe i garderoben etter kurs, hva skal jeg gjøre?
På hvert eneste kurs glemmer noen igjen noe i kajakklokalet. Du må da møte opp for å finne egne gjenstander i kajakklokalet. Vi har ikke anledning til å lete etter dine ting for deg da vi har det travelt i butikken.

 

 


SPØR FRILUFTSHUSET
Har du spørsmål angående kurset eller utstyr, anbefaler vi å ta kontakt med vår vårt kajakkteam på kajakk.oslo@dnt.no.

Telefon: 22 82 28 02, 7 dager i uka, mellom klokken 09.30 og klokken 16.00 

Merk at i travle tider vil din henvendelse ta lengre tid å behandle, og det er ikke sikkert vi har anledning til å svare på telefon. De fleste svarene på dine spørsmål finner du på denne siden.

 

 

Kajakk Grunnkurs Gressholmen

Kajakk grunnkurs med DNT Oslo gir deg mulighet til å lære og padle kajakk samtidig som du får praktisert din nyervervede kunnskap på tur! Kurset går over 2 enkeltstående dager, med oppmøte fra Gressholmen ...

Kontaktinformasjon: