Kajakktur på Oslofjorden (senior)

Fellestur

Dato
16. juni kl. 10:00 - 15:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Seniorer
Turtyper
Fellestur, Padletur, Sørenga, Kajakk, Seniortur, Kajakktur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Friluftshuset Sørenga
Turområde
Oslofjorden, Oslomarka (se kart)
Turkode
13421
Dette arrangementet er over!

Bli med og opplev noen av Oslofjordens vakre øyer i turfelleskap fra kajakken. Dette er for deg som har lyst til å ta en padletur, men kanskje ikke har tilgang til egen kajakk. Med oppmøte på Friluftshuset er Sørenga utgangspunkt for turen. Vi padler utover Oslofjorden og spiser lunsj på en av øyene. Turen ledes av våre erfarne instruktører/turledere. 

Innhold
Turen forutsetter at du har deltatt på intro- eller grunnkurs - og kan kameratredning. Send inn våttkortnummer med påmeldingen, evt. dokumentasjon på annen padleerfaring. Dette sendes til naerfriluftsliv@dntoslo.no merket: dokumentasjon kajakktur 13421.

Program
Oppmøte og varighet: Friluftshuset på Sørenga Kl. 10.00. Adresse: Sørengkaia 124, 0194 Oslo. Turen avsluttes samme sted ca. kl 15.00 (5 timer inklusiv lunsjpause/effektiv padling ca. 2-3 timer)

Pris: Kr. 599,- inkluderer tur med instruktør/turleder, lån av kajakker, åre, spruttrekk og vest (ikke-medlemstillegg kr 250,-). Bli medlem i DNT.

Mat og drikke: Ta med matpakke og drikkeflaske (drikke for en god dag ute). 

Annet: Når du melder deg på kajakkurs, bekrefter du at lest og akseptert vilkårene som er beskrevet i  "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge". Ved eventuelle avbestillinger finner du regler for tilbakebetaling under disse.  

Utstyr, mat og bekledning: Det er fremdeles kaldt i vannet så tidlig på sesongen, derfor er det anbefalt å kle seg etter vanntemperatur selv om det kan være en varm sommerdag:    

  • Aller best er våtdrakt/våtsko/neoprenhette, om man har eller kan låne seg det.
  • Det fungerer også bra med et fullt skift ekstra, helst bestående av ullundertøy og jakke som kan bli vått, og genser/dunjakke/regnjakke/poncho med hette til å trekke utenpå i pauser.
  • Håndkle
  • Drikkeflaske som kan ligge på kajakken
  • Munnbind til bruk i kajakklokalet før og etter turen
  • Solkrem og solhatt (om nødvendig)
  • Ingen løse smykker eller dyre briller - men ha gjerne med solbriller (dette er lett å miste i sjøen ved velt)

Trygghet og redninger i kajakk krever bading. For å få best læring og minst frysing anbefaler vi derfor våtdrakt. Alternativt så kan 1-2 lag ull og overtrekksjakke/bukse også benyttes, men dette blir kaldere. På beina kan man ha ullsokker med sandaler. 

Tips! Du kan kjøpe våtdrakt som egner seg for noen få hundrelapper på Finn.no (gjenbruk), Europris og evt. sportsbutikker.

Trenger du turutstyr kan dette kjøpes i vårt Tursenter eller i DNTs Nettbutik

Smitteverntiltak på turer og aktiviteter i DNT

På våre turer og aktiviteter kan du være trygg på at vi tar smittevern på alvor. DNT har utarbeidet en egen veileder for aktiviteter, som bygger på myndighetens råd om smittevern. Vi tar hensyn hygiene og til størrelse på grupper, i henhold til gjeldende anbefalinger.
Deltakelse på våre turer forutsetter at du som deltaker er frisk, ikke har symptomer på luftveisinfeksjon og ikke er i karantene. Vi har fokus på god håndhygiene og at alle deltakere må holde minst en meter avstand til hverandre. Turleder/instruktør eller aktivitetsleder har rett til å vise bort deltakere som ikke overholder dette.

Hold deg oppdatert på myndighetenes råd: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/

Kajakktur på Oslofjorden (senior)

Bli med og opplev noen av Oslofjordens vakre øyer i turfelleskap fra kajakken. Dette er for deg som har lyst til å ta en padletur, men kanskje ikke har tilgang ...

Kontaktinformasjon: