Kajakk introkurs på Sørenga (senior)

Kurs

Dato
30. juni kl. 10:00 - 15:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Seniorer
Turtyper
Kurs, Padlekurs, Kajakk, Kajakkurs, Seniortur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Friluftshuset Sørenga
Turområde
Oslofjorden, Oslomarka (se kart)
Turkode
13420
Dette arrangementet er over!

Drømmer du om å lære kajakkpadling? Om å oppleve det bynære friluftslivet fra vannet og samtidig mestre
utfordringer med nye padleteknikker? Nå har du muligheten til å lære grunnleggende kajakkferdigheter og få et nyttmøte med Oslofjorden. Bli med på kajakkurs tillrettelagt for seniorer!

Kursinnhold
Kurset gir nødvendig kompetanse i bruk av kajakk og tar for seg temaene sikkerhet, padleteknikk og redning. Første del av kurset foregår med tørrtrening på land. Deretter lærer du å løfte, bære og sjøsette kajakken. I vannet får du innføring i forskjellige padleteknikker, og kameratredning/egenredningsteknikker vil bli demonstrert.

Etter kursdelen spiser vi matpakke lunsj, før vi legger opp til en kortere padletur i området.

På slutten av padleturen vil alle få muligheten til å velte rundt med kajakken. For å få "Våttkort" - et kompetansebevis for kajakk som kreves for å leie kajakk de fleste steder i landet - er man nødt til å kantre med kajakken og å komme seg ut. Det er ikke et krav at man utfører kameratredning eller egenredning for å få våttkortet, men det er en god mulighet til å øve seg på redningsteknikker.

Deltakeren får våttkort etter endt kurs dersom man velter med kajakken. Våttkort er en del av Norges Padleforbunds kursstige. Instruktør godkjent av Norges Padleforbund er kursansvarlig.

Program
Oppmøte:
 Friluftshuset på Sørenga kl. 10.00. Adresse: Sørengkaia 124, 0194 Oslo.

Varighet: Introkurset varer i 3 timer, pluss felles lunsj og deretter ca. 1 times padletur og den "våte" delen av kurset (som består av å velte uti vannet og kameratredning). Etter kurset må deltakerne delta i arbeidet med å skylle kajakker og utstyr og få dette plassert tilbake på kajakklageret.

Pris: Kr. 1490,- inkluderer kurs, våttkort og lån av kajakker, åre, spruttrekk og vest  (ikke-medlemstillegg kr 400,-). Bli medlem i DNT.

Annet: Når du melder deg på kajakkurs, bekrefter du at lest og akseptert vilkårene som er beskrevet i  "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge". Ved eventuelle avbestillinger finner du regler for tilbakebetaling under disse.  

Utstyr, mat og bekledning
Mat og drikke: Ta med matpakke og drikkeflaske.

Personlige klær og utstyr
Det er fremdeles kaldt i vannet så tidlig på sesongen (1/6 og 15/6), derfor er det anbefalt å kle seg etter vanntemperatur selv om det kan være en varm sommerdag:

  • Aller best er våtdrakt/våtsko/neoprenhette, om man har eller kan låne seg det.
  • Det fungerer også bra med et fullt skift ekstra, helst bestående av ullundertøy og jakke som kan bli vått, og genser/dunjakke/regnjakke/poncho med hette til å trekke utenpå i pauser.
  • Håndkle
  • Drikkeflaske som kan ligge på kajakken
  • Munnbind til bruk i kajakklokalet før og etter turen
  • Solkrem og solhatt (om nødvendig)
  • Ingen løse smykker eller dyre briller - men ha gjerne med solbriller (dette er lett å miste i sjøen ved velt)

Trygghet og redninger i kajakk krever bading. For å få best læring og minst frysing anbefaler vi derfor våtdrakt. Alternativt så kan 1-2 lag ull og overtrekksjakke/bukse også benyttes, men dette blir kaldere. På beina kan man ha ullsokker med sandaler. 

Tips! Du kan kjøpe våtdrakt som egner seg for noen få hundrelapper på Finn.no (gjenbruk), Europris og evt. sportsbutikker.

Trenger du turutstyr kan dette kjøpes i vårt Tursenter eller i DNTs Nettbutik

Smitteverntiltak på turer og aktiviteter i DNT
På våre turer og aktiviteter kan du være trygg på at vi tar smittevern på alvor. DNT har utarbeidet en egen veileder for aktiviteter, som bygger på myndighetens råd om smittevern. Vi tar hensyn hygiene og til størrelse på grupper, i henhold til gjeldende anbefalinger.
Deltakelse på våre turer forutsetter at du som deltaker er frisk, ikke har symptomer på luftveisinfeksjon og ikke er i karantene. Vi har fokus på god håndhygiene og at alle deltakere må holde minst en meter avstand til hverandre. Turleder/instruktør eller aktivitetsleder har rett til å vise bort deltakere som ikke overholder dette.

Hold deg oppdatert på myndighetenes råd: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/

Kajakk introkurs på Sørenga (senior)

Drømmer du om å lære kajakkpadling? Om å oppleve det bynære friluftslivet fra vannet og samtidig mestre utfordringer med nye padleteknikker? Nå har du muligheten til å lære grunnleggende kajakkferdigheter ...

Kontaktinformasjon: