Avlyst Kom deg ut-dagen på fottur i Grønnliåsen

Fellestur

Dato
6. februar kl. 11:00 - 14:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Nærtur, Aktivi100
Arrangør
DNT Oslo og Omegn
Turområde
Nesoddlandet, Sørmarka og Østmarka, Oslomarka (se kart)
Turkode
Aktiv i 100
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst.

Nærturgruppa på Søndre Nordstrand (Aktiv i 100) arrangerer fottur på stier i Grønliåsen. Oppmøte kl 11.00 Hauketo stasjon v/Peppes pizza. Grønliåsen består av Oldtidsvei/Pilgrimsled med gravhauger og Lysløype. På toppen av åsen er det fin utsikt over fjorden og et branntårn/utsiktstårn. Vi prøver å unngå bratte/glatte nedstigninger. Ta med mat, drikke og sitteunderlag. Brodder/piggsko kan være nødvendig. Passer denne turen for deg? Turen er for deg som har gått litt før og føler deg trygg på sti i vinterterreng. Turen er på ca. 10 km med middels vanskelighetsgrad. Går gruppa fort? Tempoet vil justeres etter deltagernes behov.

Velkommen!

Hilsen Åse og Ellinor

Adkomst 

Kollektivt: Til Hauketo stasjon kan du ta buss 81 fra sentrum og toget L2 (Ski toget). Fra ulike steder i Groruddalen, kan du ta buss 79 . Se din reiseplanlegger her eller #ruter.no.

Bil: P-plass ved stasjonen. 

Generelt om nærturene 

Opplev turmulighetene i Søndre Nordstrand, sammen med andre hyggelige turfolk. Grønliåsen, Bjørndal, Ljanselva eller Hvervenbukta er noen av turmålene. For de som ønsker kortere turalternativ, vil det ofte være mulig å ta buss tilbake til Lerdal. Det blir pause underveis, så ta med mat og drikke i sekken. Turene arrangeres av trivelige turledere med rød T-vest. Turene går på stier og gangveier i nærmiljøet vårt og varer ca 3 timer inkludert spisepause. (De fleste turene kan kortes ned med buss tilbake). 

Turene er i regi av prosjektet "Aktiv i 100", som har til hensikt å få mer folk ut på tur i Oslo. Turene er enkle, gratis og går på stier og turveier i nærheten av der folk bor. Her finner du oversikt over alle nærturgrupper.

Merk! Av hensyn til smittevern, vil det være registrering ved oppmøte!

Smitteverntiltak

På våre turer og aktiviteter kan du være trygg på at vi tar smittevern på alvor. DNT har utarbeidet en egen veileder for aktiviteter, som bygger på myndighetens råd om smittevern. Vi tar hensyn hygiene og til størrelse på grupper, i henhold til gjeldende anbefalinger. Deltakelse på våre turer forutsetter at du som deltaker er frisk, ikke har symptomer på luftveisinfeksjon og ikke er i karantene. Alle deltakere må holde minst en meter avstand til hverandre. Husk å ta med antibac (og munnbind) til eget bruk. Turleder/instruktør eller aktivitetsleder har rett til å vise bort deltakere som ikke overholder dette.

Hold deg oppdatert på myndighetenes råd: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/

DNT Oslo og Omegn

DNT Oslo og Omegn arrangerer turer i skog og mark hele året. Se vårt aktivitetstilbud her! Mange av våre turer er et gratis tilbud og åpent for alle, men vi oppfordrer alle til å melde seg inn for å bistå oss i vårt arbeid. Her kan du møte andre turvenner, dra på tur med andre og være sosial. Bli medlem i DNT

Mer informasjon

Kontakt vårt Infosenter eller kom innom et av våre Tursenter dersom du har spørsmål om turen, kart eller om utstyr. Telefon 22 82 28 00, mandag til fredag mellom 08.30 - 15.30. E-post: info.oslo@dnt.no

Kom deg ut-dagen på fottur i Grønnliåsen

Nærturgruppa på Søndre Nordstrand (Aktiv i 100) arrangerer fottur på stier i Grønliåsen. Oppmøte kl 11.00 Hauketo stasjon v/Peppes pizza. Grønliåsen består av Oldtidsvei/Pilgrimsled med gravhauger og Lysløype. På toppen av åsen ...

Kontaktinformasjon: