Skitur gjennom Marka

Fellestur

Fra dato
15. mars kl. 09:00
Til dato
17. mars kl. 16:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Seniorer
Turtyper
Fellestur, Skitur, Nordmarka, Kobberhaughytta, Hyttetur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Seniorgruppa - DNT Oslo og Omegn
Turområde
Oslomarka (se kart)
Turkode
13431
Dette arrangementet er over!

Kortreist skiferie i preparerte skiløyper gjennom eventyrlige skoger og over praktfulle vann, kan det friste? Etter hver dagsetappe står solide DNT-hytter og venter på oss. På ubetjente Katnosdammen får vi gjøre som vi vil akkurat når det passer oss, mens på Kobberhaughytta står bestyrer Erlend klar med varme i stua og 3-retters middag på bordet. Hva mer kan man drømme om? Det må være å gå enda en tur og ende opp på Frognerseteren for å få storslagen utsikt utover Oslo. Denne turen er for skiglade seniorer som ønsker å bli kjent med de mest klassiske løypene i Nordmarka eller ønsker en oppvarmingstur før fjellskituren. Marka venter på dere

Program:

Dag 1: Mylla - Katnosdammen (ubetjent) - ca 15 km
Oppmøte Oslo S, 20 minutter før avreise. Tog fra Oslo S kl. 09.02 til Grua. Videre med felles maksitaxi kl. 10.00 fra Grua
(inkludert i prisen) til Mylla. På ski til Katnosdammen, ca. 15 km. Vi sklir over vannet, Mylla, til Trantjern gård. Turen videre går til Tverrsjøen og videre over vannene Pershusvatnet og Katnosa. I enden av Katnosa ligger Katnosdammen, DNT Oslo og Omegn sin ubetjente hytte. Her innkvarterer vi oss på rommene, fyrer opp i peisen og lager felles middag. Vi nyter kvelden på Katnosdammen og går samtidig gjennom de to neste dagenes turer i peisstua. 

Dag 2: Katnosdammen - Kobberhaughytta, (betjent),  ca 18 km
Dagens etappe bringer oss gjennom sentrale deler av Nordmarka. Vi går rett under Kjerkeberget, Oslos høyeste topp (631 moh)  og ned til Sandungen. Igjen kan vi velge å gå over vannene eller holde oss mer inne i skogen og oppe i høyden. Føret avgjør. En nydelig del av marka, med mange alternative ruter. Vi velger oss en av de fine. Kobberhaughytta (432 moh) ligger som et slott under Kobberhaugene med utsikt utover Sørkedalen, og med lyset fra storbyen i det fjerne. I den flotte peisestua inntar vi middagen og hører gjerne historier fra de dype skoger av hytteverten.

Dag 3: Kobberhaughytta - Frognerseteren, ca 8 km
Etter en deilig frokost, på Oslos tak, er det kun sjarmøretappen igjen. Denne dagen vil vi nok starte i tomme skoger, til vi etterhvert nærmer oss sivilisasjonen og alle som skal ha sin nødvendige skitur innover i Nordmarka. Vi planlegger å ende opp på Frognerseteren stasjon, der vi har nydelig utsikt utover Oslo og Oslofjorden. Vi takker for turen på Frognerseteren, ca kl 16.00,  og alle kommer seg hjem på egenhånd.

Med forbehold om endring i programmet.

Hyttetur i Marka

Generell informasjon: 

PRIS: kr 1990,– (ikke-medlemstillegg kr 400,–)

RUTE: Mylla – Katnosdammen (1 døgn) – Kobberhaughytta (1 døgn) – Frognerseteren

ANNET: Ta med lakenpose, mat og drikke til lunsj første dag og frokost og lunsj til andre dag. Turlederne organiserer middag første dag som vi lager sammen.

AVREISE: Tog fra Oslo S kl. 09.02 til Grua. Videre med felles maksitaxi kl. 10.00 fra Grua (inkludert i prisen) til Mylla. På ski til Katnosdammen, ca. 15 km.

RETUR: På ski til Frognerseteren, ca. 8 km. Turen avsluttes ved Frognerseteren T-banest., ca. kl. 16.00.

TURLEDER: Birger Baisgård og Hans Jacob Opsahl

Turpakken inkluderer: overnattinger, ekstrabuss fra Grua til Mylla, turledere, middag på Katnosdammen, alle måltider på Kobberhaughytta (frokost, niste/termos og tre-retters middag), 

Maks antall deltakere: 10 (+ 2 turleder)

Passer turen for meg?
Gradering av turen: lengde rød/terreng rød
Vinteren er vakker, men lunefullt. Selv den enkleste skitur kan bli svært krevende med utfordrende skiføre og mye vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. Vi skal gå i preparerte spor, men må også være forberedt på å tråkke spor om det blir snøvær og tråkkemaskinen ikke har nådd fram til oss enda. Vi benytter markaski/langrennski. 

Overnatting: Deltakerne bor på 4-6-sengsrom i egen lakenpose.

Les mer om hyttene her:
Katnosdammen 

Kobberhaughytta

Matallergi: Gi beskjed ved påmelding!

Kart og ruteinformasjon:
Turkart Oslo Nordmarka vinter 1:50000 Kart kan kjøpes i vårt Tursenter eller på Nettbutikken.

Utstyr:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår
pakkeliste vinter . Bruk skjønn. Det er ikke nødvendig å ta med spade eller vindsekk på denne markaturen. Valgfritt også om man tar med liggeunderlag og sovepose.  Lett sekk gir en bedre turopplevelse gjennom marka.

På hyttene kan lakenpose eller sengetøy benyttes. Sovepose skal ikke benyttes i sengene på Katnosdammen/Kobberhaughytta.

Smittevernstiltak og hygiene på turer og hytter
Normale regler:
- Hold deg hjemme dersom du føler deg syk.
- Fortsett å vaske hender grundig. Har du ikke tilgang på varmt vann og såpe benytt håndsprit.
- Bruk papirlommetørkle. Har du ikke tilgang på dette er det best å hoste i albuekroken.

DNT forholder seg til FHIs smittevernsregler ved gjennomføring av turer og aktiviteter.

FHIs temaside 

Viktig informasjon om fellesturer vinter:
 "Viktig informasjon - fellestur vinter" - Les denne.

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret på info@dntoslo.no 

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i
"Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.

Skitur gjennom Marka

Kortreist skiferie i preparerte skiløyper gjennom eventyrlige skoger og over praktfulle vann, kan det friste? Etter hver dagsetappe står solide DNT-hytter og venter på oss. På ubetjente Katnosdammen får vi ...

Kontaktinformasjon: