Friluftslek på Holmlia (10-12 år)

Dette arrangementet er over! Men fortvil ikke, arrangementet har alternative datoer som du kan delta på.

Friluftsopplevelser for unge nybegynnere – våren 2022

DNT Oslo sin Friluftslek er et sosialt, lærerikt og utfordrende program som gir en innføring i friluftsliv. Vi blir en fast gjeng som er sammen hver torsdag på Søndre Aas Gård. Her skal vi ha utelek, gå tur med hodelykt, spikke, lage mat på bål, lære å farge ull, besøke dyrene på gården og bruke nærmiljøet! På Friluftslek skal vi ha det gøy mens man lærer mer og mer om friluftsliv. Dette er en god mulighet til å bli kjent med mange andre friluftsinteresserte på samme alder. Gjennom Friluftslek vil du også få et innblikk i DNT Oslo sitt varierte tilbud for deg som barn og ungdom. 

Tilbudet er gratis og du trenger ikke være medlem for å delta! Men, du må melde deg på! Se "Meld deg på"- knapp til høyre :) Det er begrenset antall plasser!

Bli med da vel!

Program våren 2022:

03. mars - Friluftslek og velkommen til Søndre Aas Gård 

10. mars - Nærtur til "hundremeter skogen" ved Hallagerbakken

17. mars - Ved og bål

24. mars - Vi lager mat på bål (Gapahuken)

31. mars - Kul Tur - den nye turappen for barn. Les mer her.

07. april - Friluftslek

21. april - Toving av ull 

28. april - Stolpejakten

05. mai - Ryddeuka i DNT Oslo og Omegn. Se Miljøagentene sine miljøtips!

12. mai - Friluftslek og Stratego 

19. mai - Barkespikking/Friluftslek

02. juni - Nærtur til Hvervenbukta. Kanskje blir det årets første bad?

09. juni - Kajakk på Sørenga. Merk at denne dagen blir det sommeravslutning på Sørenga med kajakkpadling.

Merk: Det kan komme endringer i programmet på kort varsel!

Tilbudet arrangeres av DNT Oslo og Omegn. Friluftslek gjennomføres med bidrag fra Stiftelsen Dam og i samarbeid med Søndre Aas Gård.

Turledere/aktivitetsledere

Vi håndplukker lederne som skal være med på Friluftslek. Alle har erfaring med friluftsliv og er vant til å ha ansvar for og aktivisere barn og unge på tur. Alle har også fremvist politiattest. Turlederne og administrasjonen  i DNT Oslo og Omegn har et felles ansvar for at program og aktiviteter justeres etter deltakernes ferdighetsnivå og behov. Og at alle som er med får en positiv, trygg og hyggelig opplevelse i tråd med DNTs verdier.

TIPS! Til flere friluftsaktiviteter sammen med DNT Oslo og Omegn

Sommerferieaktivitet 2022

Friluftsskolen - skolefri Oslo i uke 25

Friluftsskolen - skolefri på Breivoll i uke 31

Friluftsskolen - skolefri i Oslo i uke 32

DNT Ung Oslo

DNT ung Oslo er for deg mellom 13 og 30 år som er nysgjerrig på friluftsaktiviteter og liker å være ute! Sjekk ut aktivitetskalenderen vår på facebook, og følg instagrammen vår (dntungoslo) for turtips og inspirasjon til fjærne og nære turer. 

Introklubben DNT Ung våren 2022

Smittevern

Deltakelse på våre turer forutsetter at du som deltaker er frisk, ikke har symptomer på luftveisinfeksjon og ikke er i karantene. 

Generelle smittevernråd som gjelder for alle  

Generell informasjon:

Pris og påmelding

Turen er gratis, men man må melde seg på! Det er et begrenset antall plasser!

Dette er en enkele turer. Vi har base i gapahuken med forskjellige aktivitetene på gården og noen ganger går vi på turer i nærmiljøet. De som benytter kollektivtransport, kan ta tog/buss til Holmlia stasjon og buss derfra til rosenholmveien busstopp (se under). Aktivitetene er tilpasset barn/unge  i alderen 10-12 år både med tanke på innhold og sikkerhet.

Oppmøte og avslutning

Vi møtes utenfor hovedporten til Søndre Aas Gård kl. 17.30 . Her vil det stå turledere med røde DNT-vester. Avslutning kl. 19.00. Vi oppfordrer foreldre til å følge barna, i hvertfall de første gangene. 

Adkomst (gå, sykkel, bil, buss, tog)

Bor du på Holmlia: Anbefaler vi å gå, sykle eller andre fremkomstmidler.

Bor du på Bjørndal: Buss 77(X) til Holmlia stasjon, enten går du derifra ca. 10 minutter eller bytter til buss 79 mot Åsbråten. Du kan gå av på Rosenholmveien busstopp.

Bor du på Mortensrud: Buss 73 til Holmlia stasjon, enten går du derifra ca. 10 minutter eller bytter til buss 79 mot Åsbråten. Du kan gå av på Rosenholmveien busstopp.

Bor du i Prinsdal: Buss 87 eller 81 til Hauketo, bytte til buss 79 mot Åsbråten. Du kan gå av på Rosenholmveien busstopp.

Bor du på Hauketo: Buss 79 mot Åsbråten. Du kan gå av på Rosenholmveien busstopp.

Med kollektivtransport: Tog/buss til Holmlia stasjon og buss 79 (mot Åsbråten). Du kan gå av på Rosenholmveien busstopp. Derifra er det engen liten sti til hovedporten på gården. (Tar du bussen helt til endeholdeplassen, tar ca. 7 minutter å gå fra Åsbråten til Søndre Aas Gård). Reiseplanlegger #Ruter.

Med bil: Kjør E18 (Mosseveien) forbi Fiskvollbukta. Ta rv. 155 opp til Holmlia. Fortsett Holmliaveien sørover og så inn på Rosenholmveien. Ta av fra Rosenholmveien og kjør det siste stykket på privatvei inn til gården. Adressen er Rosenholmveien 11. 

Mat/utstyr

  • klær og sko tilpasset været, vi har base i gapahuken på gården
  • drikkeflaske med vann
  • sitteplate  

Vilkår for deltakelse på fellesturer

Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår generelle vilkår fellesturer".

Generell informasjon om utstyr og bekledning på dagstur
Normal bekledning for en dagstur i Marka anbefales. En liten sekk med vann, matpakke og passende tøy for dagen + skift er lurt. Det bør holde med en sekk på 20-30 liter. Alt spesialutstyr til de ulike aktivitetene stiller DNT med.

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til våre pakkelister. Se også DNTs filmer med tips om hvordan pakke sekk sommer og vinter og hvordan kle seg på tur vinter.

Skal du på tur og mangler utstyr?

Da har utstyrssentralen på Holmlia en del utstyr til utlån. Se nettside for Utstyrssentralen. Eller så er det mulig at BUA kan hjelpe deg. Gå inn på www.bua.io og finn den BUA ordningen som er nærmest deg (i Oslo: BUA Bjørndal. BUA Klemetsrud, BUA Østensjø, BUA Bjerke, BUA Sagene og BUA FRIGO). Send en låneforespørsel på mail, eller ring å spør etter det utstyret du trenger. Fører det ikke frem send mail til post@bua.io

Kontaktinformasjon: