DNT tilrettelagt/Klart det går - Bli med på Kom deg ut-dagen i Østmarka

Dette arrangementet er over!

Påmelding
Turen er gratis, men på grunn av smittesituasjonen og smittesporing må man melde seg på turen i forkant ved å trykke på den røde knappen til høyre hvor det står «Meld deg på!». Dette er en tur primært for mennesker med funksjonsnedsettelser (syns-, hørsels-, og bevegelsesnedsettelser), og man er hjertelig velkommen til å melde på familie, barn eller venner.


Beskrivelse
Vil du være med på en hyggelig vintertur, kjenne den friske lufta og bållukten, og være sammen med andre i et turfellesskap? Denne turen går fra Ellingsrud og inn til et koselig, rødt hus i skogen ved Bråtan i Østmarka. Veien inn går på grusvei som egner seg godt for rullestol, og turen er ca. 2 km lang én vei, 4 km tur/retur. Det er et par små bakker underveis, men disse er relativt slake. Har man manuell rullestol kan man få hjelp til å komme seg opp ved behov.

Kompetente og inkluderende DNT-turledere leder turen og sørger for at alle er med, og tempo og pauser blir tilpasset gruppa. Turlederne kan også stille som ledsagere ved generelle behov, og har man behov for ledsagelse til mer spesifikke behov kan man ta med dette selv. Si gjerne ifra i påmeldingen om du har noen behov for tilrettelegging og/eller behov for ledsagelse.

Vel fremme ved Bråtan blir det bålkos med både noe varmt å spise og drikke. Det finnes et toalett vi kan benytte oss av i huset der vi skal være, og dette er ikke HC-tilgjengelig.


Utstyr
Bekledning - Det er vinter og kaldt, så kle deg godt etter været, og for å kunne sitte stille rundt bålet en stund.

Mat og drikke – Det vil bli servert mat og drikke, men ta gjerne egen drikkeflaske med vann til deg selv (denne kan fylles på der vi skal være). For å spare miljøet oppfordrer vi alle til å ta med egen kopp, bolle og bestikk, og om man ikke har dette får man selvfølgelig av oss. Si gjerne ifra i påmeldingen om du har noen mathensyn som må tas.

Annet utstyr – Du kjenner deg selv best, og vet hva du trenger å ha med på tur. Generelle tips til utstyr man kan komme til å trenge kan være spikkekniv, et lite skinn å sitte på (selv om vi har sitte-/liggeunderlag), et dunskjørt/dunshorts til kalde rumper og lår, solbriller til sterk vintersol og hvit snø, brodder til isete underlag (her kan man også låne av oss), fotposer til å ta utenpå skoene for å holde varmen på føttene…osv osv 😊


Tidspunkt og oppmøte
Turen starter 11:00 og er ferdig 14:00. Felles oppmøtested er på Ellingsrud utfartsparkering klokken 11:00, se eller spør etter turledere i rød T-vest. De som kommer med t-banen burde være fremme med banen senest 10:45, det vil stå en turleder på plattformen med rød T-vest for å gå felles til parkeringsplassen. Det er ca. 1 km fra t-banestoppet til utfartsparkeringen. Vi avslutter turen sammen på samme parkeringsplass klokken 14:00, og en turleder kan også da følge de som skal ta t-banen tilbake.


Transport
Man kan komme seg til Ellingsrud med kollektivtrafikk, se www.ruter.no for konkret informasjon for ditt utgangspunkt og rutetider. Generelt er det f. eks aktuelt for mange å ta t-banen til Ellingsrudåsen, som nevnt over. Det er også mulig å kjøre bil og parkere ved Ellingsrudåsen utfartsparkering.


Avmelding
Om du blir forhindret fra å delta på denne turen er det fint om du sier ifra til oss ved å sende en SMS eller e-post til oss, da kan vi gi plassen din til noen på ventelisten.

 

Om DNT tilrettelagt og Klart det går
DNT tilrettelagt har eksistert i ulike foreninger over flere år, men er relativt nytt for oss i DNT Oslo og Omegn. Vi jobber for å gjøre friluftslivet tilgjengelig for mennesker med funksjonsnedsettelse. DNT tilrettelagt arrangerer turer og aktiviteter, i bynære områder og på fjellet, for alle aldersgrupper, tilrettelagt for utviklingshemmede og funksjonshemmede. Generelt ønsker vi også at flere av DNTs eksisterende arrangement og aktiviteter blir tilgjengelig for flest mulig, i tillegg til at vi jobber for at flere av våre hytter skal være mer tilgjengelige.

Som regel blir navnet «Klart det går» brukt om turer og aktiviteter tiltenkt mennesker med funksjonsnedsettelse, og «FTU/Friluftsliv tilrettelagt for utviklingshemmede» for turer og aktiviteter for utviklingshemmede.

Kunne du tenkt å være med på tur? Bli med som turleder, aktivitetsleder eller ledsager? Har du andre ideer om hvordan vi kan jobbe for et mer inkluderende friluftsliv der enda flere kan delta? Vi ønsker gjerne å høre fra deg! 

Følg oss gjerne på Facebook og les mer om DNT tilrettelagt her.

Kontaktinformasjon: