Trening med truger i Vestmarka

Fellestur

Dato
15. februar kl. 18:00 - 20:30
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Truger
Arrangører
Bærum Turlag, DNT Oslo og Omegn
Dette arrangementet er over!

Har du gått endel på truger men ønsker å øke treningseffekten? Truger er fantastiske hjelpemidler når du ønsker alternativer til løping eller ski en vinterkveld. Bærum Turlag inviterer deg med på tur tre kvelder med innlagte utfordringer for puls, styrke og balanse. Med hodelykt opplever du dessuten opplever marka utenfor løyper og veger på en ny og spennende måte.

Turbeskrivelse: Vi møtes nederst ved innkjøringen til parkeringsplassen ved Franskleiv/Vestmarksetra. Total turlengde vil variere avhengig av vegvalg og føreforhold. Vi vil legge opp turene slik at vi bruker rundt 2 timer på fra 5 til 8 km. Du bør ha noe erfaring med truger og være i middels god form. Turen er klassifisert som Krevende da vi vil utfordre terrenget utenfor sti etter hvert som tilvenningen er unnagjort.

Turens betegnes etter Bærum Turlags gradering

Ta med: Truger (og skistaver for den som bruker dette - gjerne da med store trinser). Hodelykt og sekk med drikke og ekstra genser. Det beste fottøyet er fjellstøvler eller gode vinterstøvler. Lave langrennsstøvler fungerer ikke så bra i bindingene på trugene. Vi kan gå i djup snø og det er en stor fordel at du bruker gamasjer for å holde deg tørr og varm på beina.  Dersom du ikke har truger selv så meld fra til turleder i god tid. Bærum turlag kan da formidle lån av noen trugepar. Skriv inn dette under påmelding til turen. De trugene som lånes ut fra Bærum Turlag ligger lagret på Nedre Gupu og det er ca 800 m på blåmerket sti opp fra parkeringsplassen.

Ta med brodder dersom du skal låne truger på Nedre Gupu. Stien er blitt isete av mildværet de siste dagene. De med egne truger kan ta disse på ved parkeringsplassen.

Vi viser til Generell turinformasjon

Trugerturer egner seg ikke med hund.

Oppmøte: Vi møtes ved innkjøringen til parkeringsplassen ved Franskleiv/Vestmarksetra kl 1800. Turleder møter dere nederst på parkeringsplassen.

Transport: Det går buss nr 245 fra Sandvika til Kattås som er på Kattås. Det er rundt 15 minutter å gå fra Kattås opp på parkeringsplassen.

Påmelding: For å få utbytte av turen har vi satt maks antall til 12 deltakere og du melder deg på via nettsiden. Skriv i påmeldingen om du ønsker å låne truger. 

Smittevernregler: Se oppdaterte regler

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Amelie Neuville
  • Jan Eldegard Hjelle