Grunnkurs turskøyting med teori, oppdagelsestur og plumpekurs; del 2 - praksis (må ha deltatt på del 1 17.jan)

Dette arrangementet er over!

Oppmøtested og tid:

Asker Helsesportlag Dikemark, kl. 9 - 14 den 22. januar 2022 (del 2 )

Varighet: 7 timer totalt

Beskrivelse: Første delen (2 timer) av kurset er teoretisk, og vil gi grunnleggende innsikt i turskøyting. Innholdet omfatter iskunnskap, sikkerhet på is og utstyr. Den delen gjennomføres i lokalene DNT Asker Turlag leier hos Bergans, eller digitalt om COVID-anbefalingene krever det.

Så sant vær og forhold tillater det, benytter vi i andre kursdel (3 timer) den brøytede turskøytebane på Dikemarksvannene. Trygg ferdsel på is, og vurdering av isforholdene står i sentrum mens vi i rolig tempo utforsker Svinesjøen, Nordvannet og Verkensvann ved Dikemark. Til lunsj tenner vi bål som vi kan varme oss på. Ta med en vedkubbe, termos og grillpølse eller matpakke. Som regel byr den brøytete banen på stabil og trygg is, men det finnes også områder med svak is gjennom hele sesongen. På en forsvarlig måte identifiserer vi de områdene som inneholder økt risiko for å plumpe.

Hvis man går gjennom isen, bør man vite hva man skal gjøre. Derfor blir det plumpeøving (2 timer) mot slutten av dagen. Vi har fokus på egenredning, kameratredning og bruk av kasteline. I tillegg får du oppleve hvordan du handterer kuldesjokk, og hvordan det fungerer med oppdrift fra ryggsekken. Deltakere kan benytte garderoben i senteret til Asker Helsesportlag for å skifte til tørre klær.

Kurset passer for alle med liten eller ingen erfaring med turskøyting, men som kan stå på skøyter. Alle deltakere må forplikte seg til å følge instruks fra turleder om hvor en kan gå på isen.

Antall deltakere er begrenset til maks 8.

Utstyr: Alle deltakere må ha skøyter, ispigger, isstav, kasteline, hjelm og ryggsekk med hoftebelte (som tillater bruk av en skrittstropp til oppdrift), samt komplett klesskift pakket i vanntett pose. Siden du blir våt, anbefaler vi også å ta med håndduk.

Meld fra ved påmelding om du trenger å låne utstyr av gruppa. Vurder selv om du har behov for kne- eller albubeskyttere.

Pris: 1400 kr for medlemmer, 1700 kr for ikke-medlemmer

På våre turer og aktiviteter kan du være trygg på at vi tar smittevern på alvor. Deltakelse på våre turer forutsetter at du som deltaker er frisk, ikke har symptomer på luftveisinfeksjon og ikke er i karantene. Alle må holde minst én meters avstand til andre underveis i turen.

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Stijn Van de Velde