Førstehjelpskurs og buldring for barn 4-10 år

Kurs

Dato
13. mars kl. 10:00 - 13:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Barn
Turtyper
Kurs, Førstehjelpskurs, Aktiviterforbarn, #Barnasturlag
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Barnas Turlag Oslo og Omegn
Dette arrangementet er over!

Bli med på førstehjelpskurs med dukken HENRY. Kurset er på Sørenga så vi får også mulighet til å buldre!
*NB: Til denne aktiviteten er det påmelding. Meld kun på ditt/dine barn og noter navn på foresatt i kommentarfeltet. 

Det er både nyttig og spennende å kunne litt om førstehjelp. Her blir det opplæring for barna enkel førstehjelp med dukken HENRY. Nivået legges slik at alle barna skal forstå det grunnleggende.

Dette er et pedagogisk læringsopplegg fra Røde Kors om førstehjelp for barn 4 – 10 år. Det øker bevisstheten om førstehjelp både for barn og voksne, og setter fokus på medmenneskelighet og hjelpevilje.
Gjennom opplegget er det ønskelig at barna lærer hva de skal gjøre dersom noen skader seg. Stoffet skal gjøres gjenkjennelig og relevant for barna ved at det knyttes til eget miljø og egne erfaringer.


Dersom kurset blir fulltegnet deler vi gruppen inn i alder (4-5 år og 6-10 år) slik at den første gruppen begynner med buldring og den andre førstehjelp, for så å bytte halvveis. Buldring er klatring i lave klatrevegger over tjukkasmadrasser, uten bruk av klatretau.

Barna har ikke anledning til å delta på dette kurset uten en voksen ansvarlig.

Alder er satt til 4-10 år og skal overholdes.

Her forklarer vi hvorfor:

  • Barnas Turlag arrangerer mange ulike turer for barnefamilier, både i nærmiljøet og på fjellet. Noen av turene er åpne for alle, mens andre turer er for en bestemt aldersgruppe som vi angir med fra-til (år). På disse turene er det ikke anledning til å ha med barn/søsken som er yngre eller eldre enn den oppgitte alderen. Dette gjør vi for å gi turdeltakerne en best mulig turopplevelse.
  • Turens innhold og krav til ferdighetsnivå er tilpasset den aktuelle målgruppa, og det forventes at alle kan gjennomføre de aktivitetene som er planlagt. Slik kan vi lage et godt, skreddersydd program med aktiviteter som treffer barna som deltar og som legger grunnlag for en god gruppedynamikk og en setting der alle opplever å bli godt ivaretatt.

 
Barnet behøver ingen forkunnskaper innen førstehjelp for å delta. Dette er et nybegynnerkurs.

Vi tar forbehold om endringer i programmet.      

Pris: Gratis. Barnas Turlag i DNT Oslo og Omegn arrangerer turer i skog og mark hele året. Mange av våre turer er et gratis tilbud og åpent for alle, men vi oppfordrer alle til å melde seg inn for å bistå oss i vårt arbeid. Her kan du møte andre barnefamilier, dra på tur med andre og være sosial.  Bli medlem i DNT

Passer turen for vår familie? Gradering av turen: Kurset passer for alle. Ta kontakt om ditt barn trenger tilrettelegging knyttet til buldreaktiviteten.

Oppmøte: Friluftshuset, Sørengkaia 124 og 128, 0194 OSLO  https://friluftshuset.dntoslo.no/finnfrem/

Offentlig transport:  Det er et eget busstopp som heter Sørenga (buss 85). Herfra er det 500 meter å gå til Friluftshuset.

Utstyr: Mat og drikke. Klær for å være i aktivitet.
Har du ikke alt utstyret du trenger? Kontakt BUA  eller FRIGO. De har fine utlånsordninger som gjør at man ikke trenger kjøpe alt nytt.

Felles utstyr: Turleder har med kursmateriell og førstehjelpsutstyr.

Instruktør fra Oslo Røde Kors:  Anne-Britt Nilsen

Normale regler:

  • Hold deg hjemme dersom du føler deg syk.
  • Fortsett å vaske hender grundig. Har du ikke tilgang på varmt vann og såpe benytt håndsprit.
  • Bruk papirlommetørkle. Har du ikke tilgang på dette er det best å hoste i albuekroken.

FHIs temaside for koronavirus

Vi gjør oppmerksom på at på turer og aktiviteter med Barnas Turlag så har de foresatte til enhver tid ansvar for sine barn. Oppgaven til våre turledere / aktivitetsledere er å legge til rette for tur, aktiviteter og lek.

Barnas Turlag er et populært tilbud med mange deltagere og håper vi kan få med oss enda flere ut på tur i skog og mark. 
Turlederne på disse turene er frivillige som selv kan ha egne barn. Vi er helt avhengige av frivillige for å drifte tilbudet, så meld fra om du ønsker å bidra på en tur eller to!

Kontaktinformasjon:

Turleder:

  • Anne-Britt Nilsen