Hardangervidda fra fjell til fjord

Fellestur

Fra dato
3. august kl. 08:00
Til dato
9. august
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Frivilligorganisert, Turkatalog2022_Hyttetilhytte, Hardangervidda, Voksne, Fjelltur,
Arrangører
Vandregruppa, DNT Oslo og Omegn , Frivilligturer DNT OO
Dette arrangementet er over!

Denne turen byr på høydepunkter som Hårteigen, Trolltunga og Dronningstien!

Onsdag 3. august: Vi tar toget fra Oslo S til Geilo kl. 8:25-11:53, buss nr 991 (Eidfjord) fra Geilo kl. 12:00 til Øvre busstopp og til slutt drosje det siste stykket til Berdølo. Herfra går vi inn til Hedlo turisthytte (privat), ca 3 timer

Torsdag 4. august: Hedlo-Torehytten (selvbetjent), ca 6 1/2 time. Vi går sørover i Veigsdalen, over Hadlaskardhalsen (1133 moh) og ned til Heimste Hadlaskard som er et gammelt stølstun med vakre, restaurerte steinbuer. Deretter passerer vi selvbetjeningshytta Hadlaskard og tar sommerbroa over Veig. Vi går sørvestover, og på veien er det to lette vadinger. 

Fredag 5. august: Dagstur fra Torhytten til Hårteigen, ca. 4 timer. Hårteigen bestiges fra øst, opp ei bratt kløft hvor det ofte er ei snøfonn. Derfra går man inn til berget til høyre hvor det er bolter og streng. Hvis fonden i kløfta er hard og glatt, kan bestigningen være vanskelig. Strabasene belønnes med flott utsikt.

Lørdag 6. august: Torehytten-Tyssevassbu (selvbetjent), ca 7 timer. Tyssevasbu har innlagt strøm. Dette kan være ei krevende rute med to vadinger, og ofte er det snøfonner underveis.

Søndag 7. august: Tyssevassbu-Trolltunga- Skjeggedal, ca 8 1/2 time. Vi starter grytidlig i håp om å ungå de store folkemassene på Trolltunga, en spektakulær fjellnabbe som henger utover kanten mot Tyssebotn. Fantastisk utsikt herfra. Vi går videre på delvis bratt og krevende rute ned til Skjeggedal. Fra Skjeggedal tar vi drosje til Loftus der vi unner oss litt luksus og overnatter på Ullensvang gjesteheim. Middagen nytes i restauranten der de serverer norsk og thailandsk mat.

Mandag 8. august: Etter en tidlig frokost tar vi buss til Røte som er startpunktet på Dronningstien, ca 6 timer. Turen blir kalt dronning Sonjas panoramatur, går opp i 1100 meters høyde i fjellet mellom Kinsarvik og Lofthus. Dette er en klassiker med Hardangervidda nasjonalpark på den ene sida og og spektakulær utsikt over Sørfjorden, Folgefonna og Oksen på den andre. Vi tar så ei natt til på gjesteheimen i Ullensvang. 

Tirsdag 9. august: Hjemreise: Vi tar buss 990 fra Lofthus kl. 8:01 til Buterminal (kl 8:40) og videre buss 991 kl 8:42 til Geilo (kl. 10:52). Herfra tar vi tog 41 kl. 11:12 til Oslo (kl. 15:05).

Hvem passer turen for? Dette er en krevende tur som passer for de med erfaring fra lange fjellturer.

Arbeidsfordeling: Det er viktig at alle får lov til å bidra, så vi lager ei liste med fordeling av oppgaver på de selvbetjente hyttene. 

Utgifter:  

  • Alle kjøpe sine egne togbilletter og bussbilletter, men vi spleiser på drosjer.  
  • Vi gjør opp hver for oss på DNT-hyttene, på Hedlo turisthytte og Ullensvang. To overnattinger i dobbeltrom på Ullensvang koster 1290 kr. pr. person. Turlederne har allerede bestilt overnatting i Ullensvang og vil også gjøre dette på Hedlo turisthytte. Pga Ullensvang Gjesteheim sin avbestillingsfrist, må deltakerne betale kr 1290 senest 28.07.22. Nærmere opplysning om dette kommer.
  • Vi deler på utgiftene til middagene på selvbetjeningshyttene. 

Ta med:

Kart: Hardangervidda vest (Nordeca) 1:50.000 dekker hele ruta

Her kan du kan lese mer om den dugnadsbaserte Vandregruppa i DNT Oslo 

Korona og smittevern: DNT har utarbeidet en egen veileder for aktiviteter som bygger på myndighetens råd om smittevern. Turleder har rett til å vise bort deltakere som ikke overholder gjeldene regler og anbefalinger.

Hold deg oppdatert på myndighetenes råd: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/

Dersom endringer i smittevernregler vil gjøre det umulig å arrangere turen, vil den bli avlyst.

Husk å lese  Viktig informasjon fellesturer

Vilkår for deltakelse på frivilligorganisert fellesturer

VELKOMMEN PÅ TUR!

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Kirsti Magelssen
  • Ingunn Fjæreide