NF klatrekurs naturlige sikringer - Hemsedal

Kurs

Fra dato
30. juni kl. 20:00
Til dato
3. juli
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Kurs, Klatrekurs, Turkatalog2022_Kurs_Sommer, Fjellsport, Klatretur
Arrangører
DNT fjellsport Oslo, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Østlandet (se kart)
Turkode
13393
Dette arrangementet er over!

Dette er et kurs i fjellklatring og på dette kurset vil du få oppleve klatring i alpint terreng i fjellsportens vugge, Hemsedal. Våre erfarne instruktører gir deg en innføring i det håndtverket dette er, slik at du får et godt og riktig grunnlag for å utvikle deg videre. Vi lærer deg å legge naturlige sikringer og lede lette ruter på egne sikringer. Det vil også være en innføring i kameratredning. Kurset går i høyfjellet, innunder vakre Skurvefjell i Hemsedal. Innføring av viktige elementer for kameratredning.

Kurset er godkjent av Norsk Fjellsportforum (NF)

PROGRAM

Oppmøte ved teltplass ved Lykkjestølane kl. 20.00.
Mer detaljert informasjon kommer i deltakerbrev.

Du lærer om de ulike formene for naturlige sikringsmidler og hvordan de anvendes. Du får lede mye på enkle ruter på egne sikringer. Videre vil du lære å legge topptaufester og standplasser ved hjelp av naturlige sikringer. Det legges videre opp til at du skal tilegne deg en viss forståelse for de viktigste enkeltdelene i kameratredning.

Formål og læringsmål for kurset
Kurset skal gi deltakerne en inspirerende anledning til å oppdage gledene ved fjellklatring, og det skal vise en vei til å klatre på en sikker og naturvennlig måte.

Etter kurset skal du som deltaker

  • Kjenne til grunnleggende bevegelsesteknikk i klatring
  • Kunne utføre sikringsarbeid med taubrems
  • Kjenne til taulagsrutiner ved klatring over flere taulengder og hensiktsmessig utstyr
  • Kjenne til alpine farer ved fjellklatring og være bevisst nødvendig sikkerhetstankegang
  • Kunne utføre sikringsarbeid med naturlige sikringsmidler
  • Kunne utføre rappell på en sikker måte
  • Få en viss forståelse for de viktigste enkeltdelene i kameratredning

Generell informasjon

Pris: kr 5.300,-
Ikke-medlemstillegg kr. 1.000,- Bli medlem i DNT.  

Kurspakken inkluderer: instruksjon 
Deltakerne må selv ordne med transport til kursstedet, og alle måltider (frokost, lunsj, snacks og middag). 
Se https://en-tur.no/ for kollektivtransport. Kursleder vil forsøke å koodinere felles transport.

Maks antall deltakere: 9 (pluss 3 instruktører)

Annet:
Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før kursstart. Der står det blant annet hvem som er kursleder og kontaktinformasjon til denne.

Vi bor i telt oppunder Skurvefjell, et par mil fra Hemsedal sentrum. Deltakerne må selv ta med telt til overnatting, mens instruktørene tar med et stort telt som brukes til samlinger og hyggelig samvær. 

Forkunnskaper:
Dette er et innføringskurs i bruk av naturlige sikringer, og du trenger ingen erfaring med dette. Det er likevel en fordel om du har noe klatreerfaring, herunder kunne sikre med taubrems. Brattkort er en forutsetning for deltakelse. Dersom du er helt nybegynner anbefaler vi et nybegynnerkurs.

Deltakere bør være minst 16 år. For deltakere under 18 år forutsettes foresattes samtykke.

Gradering: krevende

Utstyr

Personlig utstyr:
Turutstyr: Ta med en dagstursekk som sitter godt på ryggen når du klatrer. Videre må du ha drikkeflaske(r) som minst rommer 1,5 liter drikke. Husk ellers telt, sovepose, liggeunderlag, førstehjelpsutstyr, solbriller, hodelykt, termos, kokeutstyr og annet campingutstyr.

Bekledning: blant annet løse og ledige klær, vind- og vanntett ytterbekledning, lue, hansker (+ reserve), tykk genser eller dunjakke, ullundertøy, ullsokker og ekstra klesskift. Du bør du ha et par gode sko for å komme til og fra klatreområdet. Her kan det ofte være vått.

Øvrig utstyr: Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer

Personlig klatreutstyr:
Deltakere må stille med klatresko, klatresele og hjelm (hjelm bør være maks 6 år gammel og klatresele maks 10 år gammel). Deltakeravgiften dekker alt annet nødvendig klatreutstyr. Har du allerede utstyr for klatring på naturlige sikringer, er det fint om du tar med dette.

Leie av utstyr:
Hjelm og klatresele kan leies av DNT. Pris for komplett pakke er kr 300,- for kurset. Hvis du trenger å leie utstyr må du melde fra om dette ved påmelding, eller senest to uker før kursstart.

Dersom du hjelm og klatresele trenger du ikke å leie utstyr.

Kart:
Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan om ønskelig kjøpes i vårt Tursenter eller i vår nettbutikk.

Smittevernstiltak og hygiene på turer og hytter

Normale regler:
- Hold deg hjemme dersom du føler deg syk.
- Fortsett å vaske hender grundig. Har du ikke tilgang på varmt vann og såpe benytt håndsprit.
- Bruk papirlommetørkle. Har du ikke tilgang på dette er det best å hoste i albuekroken.

DNT forholder seg til FHIs smittevernsregler ved gjennomføring av turer og aktiviteter.

FHIs temaside 

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: "Viktig informasjon - fellestur sommer" .

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Fjellsportaktiviteter innebærer en viss risiko for liv og helse. Vi gjør oppmerksom på at deltakelse på DNT fjellsport Oslos arrangementer skjer på deltakernes eget ansvar, ref. DNT Oslo og Omegns generelle vilkår. Vi understreker samtidig at ivaretakelse av deltakernes sikkerhet er et grunnleggende mål på våre arrangementer. 

Instruktører og turledere:
Våre kursledere er bre-, klatre- og skredinstruktører, kvalifisert og godkjent etter Norsk Fjellsportforums Nasjonal Standard - den høyeste norske sertifiseringen innen fjellsport. DNT er godkjent arrangør etter samme standard, som forutsetter bruk av anerkjente tekniske metoder for kursgjennomføring og opplæring.

 

NF klatrekurs naturlige sikringer - Hemsedal

Dette er et kurs i fjellklatring og på dette kurset vil du få oppleve klatring i alpint terreng i fjellsportens vugge, Hemsedal. Våre erfarne instruktører gir deg en innføring i ...

Kontaktinformasjon: