En smak av Femundsmarka

Fellestur

Fra dato
1. september kl. 12:00
Til dato
4. september
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, , Femundsmarka, Turkatalog2022_Hyttetilhytte, Villmark, Sommer
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Svukuriset
Turområde
Femundsmarka (se kart)
Turkode
13391

Sommeren er på hell, myggen likeså. Fargene spretter fram og luften er klar og kjølig. Da er det bare å komme seg inn i villmarka, på tur, med hyttekos, båttur, nye turvenner og ekstraservice på den koselige, betjente DNT-hytta Svukuriset.

Program:

Torsdag: Oppmøte Koppang stasjon. Fottur Elgå-Svukuriset, ca 7 km.
Deltakere og turledere møter på Koppang stasjon kl. 11.45. Derfra blir det ekstrabuss til Elgå hvor vår fottur starter ca 13.30.

Fotturen gjennom åpen og deilig furuskog og videre over Gråvola, der det kun står et par trær og hilser oss, er en fin og koselig tur inn i selveste Femundsmarka.

Svukuriset er DNT Oslo og Omegn sitt flaggskip i Femundsmarka, og vi ser fram til å bli vartet opp av bestyrerne på Svukuriset. Høyeste punkt på turen denne dagen er ca 860 moh.

Fredag:  Båttur til Røa og fottur til Røvollen, (selvbetjeningshytte), ca 8 km

Etter en god og lang frokost, pakker vi sekkene og går ned til brygga, ca 4 km. Vi tar båten som går fra Røa kl. 12.30 til Revlingen. Deretter vandrer vi opp til Røvollen, som ligger nydelig til i bjørkeskogen, ca 4 km. Her liker reinsdyra å tusle rundt, så bli ikke overrasket om du ser noe som rører på seg mellom trærne. På Røvollen lager vi middag sammen og finner ingredienser fra proviantlageret på hytta.

Lørdag: Røvollen-Svukuriset, ca 18 km/ca 6-7 timer.

Vi står opp til akkurat passe tid, lager frokost og smører niste. Deretter vasker vi oss ut av hytta og kan glede oss til en skikkelig fin fjelltur tilbake til Svukuriset. Opp fra bjørkebeltet åpner det seg og over Falkfangerhøgda får vi god utsikt utover Femunden. Og det skal bli skikkelig deilig å komme fram til Svukuriset igjen, ta seg en varm dusj eller et iskaldt bad i elva, for deretter å nyte en deilig middag siste kveld i Femundsmarka.

Søndag: Fottur over Gråvola til Elgå. Hjemreise
Etter en god frokost skal vi gå over Gråvola tilbake til Elgå. Fra Elgå bringer ekstrabuss oss ca kl. 14 til Koppang stasjon. Den frakter oss til Koppang stasjon hvor vi ankommer innen kl. 16.00.

Med forbehold om endring i programmet!
Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Pris
Kr. 5.600,-  på/av Kopppang stasjon
Ikke-medlemstillegg kr 1.500,-  Bli medlem i DNT

Turpakken inkluderer: Overnatting, båt, ekstrabusser,  turledere, og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos.

Maks antall deltakere: 12 (pluss to turledere) 

Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Passer turen for meg

Gradering av turen: rød (pga turen Røvollen-Svukuriset)

Sommerfjellet er vakkert, men  selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.

Overnatting

Deltakerne bor på 4-6-sengsrom i egen lakenpose. Ta med lakenpose, eller bestill og betal for sengetøy når du ankommer hytta.  På selvbetjeningshytta Røvollen, benyttes lakenpose/sovepose. Eget proviantlager. Deltakere med spesielle matbehov bør ta med egen mat.

Les mer om hyttene her
Røvollen

Svukuriset

Matallergi: Gi beskjed ved påmelding.

Annet:
Selvbetjeningshytte = Hytta er utstyrt med alt du trenger av kopper, kar, mat, ved og gass (ikke ferskmat). Her lager gjestene mat i fellesskap.

Hvordan komme til/fra oppmøtested?

Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Hverken turleder, administrasjon eller bestyrere kan - av ulike årsaker - organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før man melder seg på turen. 

Med offentlig transport fra Oslo:
Tog fra Oslo S 8.34. Ankomst Koppang stasjon 11.39.

DNT Oslo og Omegn er ikke ansvarlig for om det blir endringer/feil på rutetidene.  Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke om rutetidene er riktige før påmelding til turen.

Med egen bil fra Oslo:
Bil til Koppang stasjon. Parkering på stasjonen.

Kart og ruteinformasjon 

Turkart Femunden Nord 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Utstyr

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer

Du kan benytte lakenpose/sengetøy i sengene på de betjente hyttene. Sovepose kan ikke benyttes.

Før påmelding

Husk å lese  "Viktig informasjon om DNT-tur" før du melder deg på turen.

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Hvem er våre turledere og frivillige, og hva er en DNT-tur?

Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. 
Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.  

Hva er en DNT-tur?

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.   

Sfoslo2022

 

 

 

En smak av Femundsmarka

Sommeren er på hell, myggen likeså. Fargene spretter fram og luften er klar og kjølig. Da er det bare å komme seg inn i villmarka, på tur, med hyttekos, båttur, ...

Kontaktinformasjon: