Avlyst Telttur på Hardangervidda DNT Ung (18-30år)

Fellestur

Fra dato
8. august kl. 15:50
Til dato
11. august
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Fottur, Dntungoslo, Hardangervidda, Fiske, Telttur, Bade, Aktivitet,
Arrangører
DNT ung Oslo, DNT Oslo og Omegn , DNT ung
Turkode
13387
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst.

Hva er vel bedre enn lange lyse sommerkvelder ved et blått fiskevann på Nord- Europas største høyfjellsplatå, Hardangervidda? Her er det store, flate vidder, fiskemuligeter i massevis, rikt dyre- og planteliv og spektakulære fosser.

Kanskje vi er heldige å få øye på villreinen, finner et felt med modne multer eller trekker opp en stor og fin fjellørret på stanga? Eller bade og slappe av med en god bok i teltet etter tilbaklagte kilometer med sekk på ryggen? Her er mulighetene mange. 


Bli med oss på denne firedagers telturen som tar oss gjennom Hardangerviddas ville landskap.

Dag 1 Haukeliseter (1000 moh) - Mannevatn (1240 moh) ca 8 km / 3 timer

Vi møtes på Haukeliseter kl.15.50, se etter turledere i rød jakke. Før vi setter løs på dagens etappe til Mannevatn, tar vi turen innom Nansen bakeri som er Haukeliseters egent bakeri. Her kan de som ønsker kjøpe med seg de deiligste bakevarer til turen. Fordelen ved sommer og teltur er at det er lyst lenge og vi kan selv bestemme hvor og når vi vil sette opp kveldens leir, men vi satser på å komme oss opp til Mannevatn. Om vi orker kan vi gå 3-4 km videre inn til Holmasjøen 1261 moh. Etter oppslått leir for kvelden lager vi oss mat på primus, og de som ønsker kan både bade og fiske (Husk å kjøpe fiskekort!) - men gjerne ikke på samme plass. 

Dag 2 Vassdalsvatnet (1245 moh) ca 16 km / 6 timer

De som ønsker å prøve fiskelykken på morgenkvisten står fritt til å gjøre dette. Vi spiser frokost, tar et morgenbad og pakker sammen leirplassen. Det skal ikke være spor igjen etter oss. Dagens etappe tar oss forbi den selvbetjente DNT hytta Hellevassbu og videre til dagens mål Vassdalsvatnet. Vi tar oss gode pauser underveis, med tid til både fisking, bading og mat. Fremme ved Vassdalsvatnet slår vi opp leirplass på et egnet sted og lager oss middag.

Dag 3 Valldalsvatnet (745-675 moh, regulert) - ca 14 km / 5 timer

Du kan velge å sove til frokosttid eller stå opp tidlig å prøve fiskelykken i dag også. Vi holder oss til ca samme innhold som dagen før. I dag går vi ned Middalen og forbi den selvbetjente DNT hytta Middalsbu, i dette området er det grønt landskap og det finnes fine badekulper vi kan raste ved. Videre kommer vi frem til det regulerte Valldalsvatnet som vi følger til vi møter elven Kvesso, i dette området slår vi leir for kvelden.

Dag 4 Haukeliseter (1000 moh) ca 14 km / 5 timer

I dag må vi kanskje starte dagen litt tidligere enn de andre dagene, da vi skal være fremme på Haukeliseter innen kl. 16.00. Fra elva Kvesso følger vi Slettedalen til Nupstjørn og ned det litt bratte Nupsredet - som gir oss fantastisk utsikt! Så er det nesten strake veien til Haukeliseter hvor bussen tar oss tilbake til Oslo.  

NB! Deltakerne må betale og bestille bussreisen selv. 

Med forbehold om endring i programmet! Det er turledernesom etter å ha tatt hensyn til føre, væremelding og i samråd med deltakere, beslutter om dagens tur lar seg gjennomføre som programfestet. Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Pris

DNT ung Oslo sitt arbeid er støttet av Oslo Kommune og Frifond.

Kr. 550,-
Kr. 300,- for ungdommer mellom 13-26 år (husk å huke av frifondrabatt ved bestilling)
Ikke-medlemstillegg kr 300,-  Bli medlem i DNT

Turpakken inkluderer: Turledere

Deltakere må selv bestille buss og ta med maten de ønsker å spise på turen.

Maks antall deltakere: 12 (pluss to turledere) 

Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Gradering av turen: Blå

Sommerfjellet er vakkert, men selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.

Overnatting og mat

Vi sover i telt. Du må selv ta med telt, sovepose og liggeunderlag. 

Du må selv medbringe det du ønsker å spise på denne turen samt primus/brenner. For inspirasjon til mat på primus kan du se her "Ut på tur med primus" og her "turmat".

Hvordan komme til/fra oppmøtested?

Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Hverken turleder, administrasjon eller bestyrere kan - av ulike årsaker - organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før man melder seg på turen. 

Med offentlig transport fra Oslo 

Buss "Haukeliekspressen" fra Oslo bussterminal kl 10.30 til Haukeliseter.

Buss "Haukeliekspressen" fra Haukeliseter kl 16.15 til oslo bussterminal.

Husk å bestille bussbilletter i god til før turstart.

Se rutetider på Nor-way: Haukeliekspressen.

DNT Oslo og Omegn er ikke ansvarlig for om det blir endringer/feil på rutetidene.  Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke om rutetidene er riktige før påmelding til turen.

Med egen bil fra Oslo:

E134 til Haukeliseter.

Kart og ruteinformasjon 

Turkart Hardangervidda Vest  1:100 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Utstyr

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer.

I tillegg trenger du telt, sovepose, liggeunderlag, primus, gass og mat til alle dagene. 

Utstyrsutlån

Vi anbefaler alle å låne utstyr av venner, familie og betkjente, eller kjøpe brukt fremfor å kjøpe nytt for en tur. 

Skal du på tur og mangler utstyr? Det er mulig BUA kan hjelpe deg. Gå inn på www.bua.io og finn den BUA ordningen som er nærmest deg (i Oslo: BUA Bjørndal. BUA Klemetsrud, BUA Østensjø, BUA Bjerke, BUA Sagene og BUA FRIGO). Send en låneforespørsel på mail, eller ring å spør etter det utstyret du trenger. Fører det ikke frem send mail til post@bua.io.

Smitteverntiltak på turer og hytter

Normale regler:
- Hold deg hjemme dersom du føler deg syk.
- Fortsett å vaske hender grundig. Har du ikke tilgang på varmt vann og såpe benytt håndsprit.
- Bruk papirlommetørkle. Har du ikke tilgang på dette er det best å hoste i albuekroken.

DNT forholder seg til FHIs smittevernsregler ved gjennomføring av turer og aktiviteter.

FHIs temaside 

Før påmelding

Husk å lese  "Viktig informasjon om DNT-tur" før du melder deg på turen.

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret på info@dntoslo.no 

Vilkår for deltakelse på fellesturer

Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Hvem er våre turledere og frivillige, og hva er en DNT-tur?

Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. 
Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.  

Hva er en DNT-tur?

Har du spørsmål om turprogrammet, kart eller utstyr?

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.   

 

 

Kontaktinformasjon: