Avlyst Kanefart og lek ved Øvresaga på Kom deg ut-dagen

Fellestur

Dato
6. februar kl. 11:00 - 15:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Barn
Turtyper
Fellestur, Fottur, Aktiviterforbarn, Aktivitet Fottur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Barnas Turlag Nordre Follo , Barnas Turlag Oslo og Omegn , Nordre Follo Turlag
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. Grunnet korona-pandemien og spesielt stor andel av viktige aktører (turledere o.l.) i karantene/ isolasjon

Bli med til DNT-hytta Øvresaga på selve Kom deg ut-dagen. Her vil det bli muligheter for hest og kjerre/ kanefart deler av veien inn til Øvresaga, ta en titt inne på hytta, bålkos, lek og aktiviteter.

Arrangementet krever påmelding av smittevernhensyn. Husk derfor å melde på både voksne og barn. Det vil ikke være anledning for barna å delta på denne turen uten ansvarlige voksne.

PROGRAM: Vi går samlet inn til hytta kl. 11. Turen fra parkeringsplass på Bysetermåsan til hytta er omtrent 3,5 kilometer. Hele turen kan trilles, bortsett fra de siste 200 meterne fra hovedveien inn til hytta. Hovedveien er brøytet hele året (med forbehold dersom det kommer stort snøfall rett i forveien).

Deler av veien vil det bli mulighet for å sitte på med hest og kjerre for å stykke opp turen. Dette med noe forbehold dersom det blir krevende værforhold. Dette er en barnefamilietur så barna prioriteres. Dersom det blir mange påmeldte barn må man belage seg på å ikke få sitte på hele veien inn.

Vel inne på Øvresaga er det åpen hytte for å titte inn. Det vil ikke bli anledning til å sitte innendørs. Vi legger også opp til bålkos og anledning til å grille medbrakt mat på bålet. I tillegg blir det natursti, lek og aktiviteter for barna.

Vi tar forbehold om endringer i programmet.      

Pris: gratis

Barnas Turlag i DNT Oslo og Omegn arrangerer turer i skog og mark hele året. Mange av våre turer er et gratis tilbud og åpent for alle, men vi oppfordrer alle til å melde seg inn for å bistå oss i vårt arbeid. Her kan du møte andre barnefamilier, dra på tur med andre og være sosial.  Bli medlem i DNT

Barnas Turlag er et populært tilbud med mange deltagere og håper vi kan få med oss enda flere ut på tur i skog og mark. 
Turlederne på disse turene er frivillige som selv kan ha egne barn. Vi er helt avhengige av frivillige for å drifte tilbudet, så meld fra om du ønsker å bidra på en tur eller to!

Passer turen for vår familie?

Gradering av turen: Grønn
Offentlig transport:  Buss 550 fra Bjørvika til Rausjøveien. Herfra er det 3 km å gå til p-plassen på Bysetermåsan. Bussen tar ikke mange vogner og det kan bli langt å gå for små ben, så vi må dessverre anbefale egen bil for dere med barn.

Parkering: Ved Bysetermåsan utfartsparkering.

 

Utstyr: Vi anbefaler å ha med godt med både mat og drikke. Det er ikke anledning for å kjøpe mat verken på Bysetermåsan eller Øvresaga. Turen kan kreve ekstra energi for små bein så ha gjerne med litt snacks lett tilgjengelig. Akebrett/ akematte kan være fint å ha med. Klær etter været. Se denne linken for tips til bekledning og utstyr når man drar med barn på tur

Har du ikke alt utstyret du trenger? Kontakt BUA  eller FRIGO. De har fine utlånsordninger som gjør at man ikke trenger kjøpe alt nytt. Ta også en titt på bruktstativene i tursentrene våre.

Felles utstyr: Turleder har med noe førstehjelpsutstyr.

Smittevern: På våre turer og aktiviteter kan du være trygg på at vi tar smittevern på alvor. DNT har utarbeidet en egen veileder for aktiviteter, som bygger på myndighetens råd om smittevern. Vi tar hensyn hygiene og til størrelse på grupper, i henhold til gjeldende anbefalinger. Deltakelse på våre turer forutsetter at du som deltaker er frisk, ikke har symptomer på luftveisinfeksjon og ikke er i karantene.  Hold deg oppdatert på myndighetenes råd: FHIs temaside for koronavirus

Vi gjør oppmerksom på at på turer og aktiviteter med Barnas Turlag så har de foresatte til enhver tid ansvar for sine barn. Oppgaven til våre turledere / aktivitetsledere er å legge til rette for tur, aktiviteter og lek.

Kontaktinformasjon: