Kajakk Grunnkurs Sørenga

Dette arrangementet er over! Men fortvil ikke, arrangementet har alternative datoer som du kan delta på.

Dette kajakk grunnkurset går over to dager med utgangspunkt på Friluftshuset, Sørenga.  Kurset gir deg grunnkurs hav, som er andre trinn på våttkort-stigen. Kurset er et omfattende og grunnleggende kurs i teknikk, planlegging, miljø og sikkerhet. Etter en grunnleggende opplæring padler vi en tur ut på fjorden og bruker de mange øyene som base for trening og praktiske øvelser. 

 

2 dager
Alder: 16+ år 
Krav til deltakelse: Må kunne svømme.

Kurset gir deg grunnleggende kompetanse i bruk av havkajakk med tilhørende utstyr. Kurset er andre trinn i våttkortstigen, og gir deg mulighet til å leie DNT Oslo og Omegn sine kajakker senere.

Kurset tar for seg sikkerhet, padleteknikk og redning.  Du lærer å løfte, bære og sjøsette kajakken. Videre får du innføring i forskjellig padleteknikk, samt utføre egenredning og kameratredning. Kurset begynner ofte med undervisning den første dagen og planlegging og utførelse av dagstur den andre dagen. Vi pleier å  gå i land på flere av Oslofjordens øyer for pauser. 

Deltakerne får våttkort etter bestått kurs. Våttkort er en del av Norges Padleforbunds kursstige. Kursansvarlig er instruktør som er godkjent av Norges Padleforbund. Instruktøren er den som utsteder våttkortet. 

Krav for å bestå kurset er å greie kameratredning.

Pris:

Kr 3090,- Prisen inkluderer kurs, våttkort og lån av kajakker, åre, spruttrekk og vest. Dersom du ikke er medlem i DNT gjelder et tillegg på kr 400,-. Du kan enkelt bli medlem i DNT ved å klikke her

Oppmøte:

Oppmøte er kl. 09:30  begge dager ved Friluftshuset på Sørenga. 

Se kart lenger nede på siden.

Dusj og Garderobe

Det finnes garderobe med mulighet for å skifte og dusje i  kajakklokalet på Sørenga. Merk at garderober og garderobeskap er i kajakklageret, ikke i butikken.

Avslutning: Kurset avsluttes begge dager ca. kl 17:00. 

Utstyr, bekledning, mat og drikke:

I perioden oktober-april (eller når det er under 15 grader i vannet) er våtdrakt eller tørrdrakt, neoprensko og votter inkludert i prisen. Vi kan ikke garantere at det er tørrdrakter nok til alle deltakerne, både grunnet reparasjoner og andre kurs. Er det ikke nok tørrdrakter får du låne våtdrakt.

Nedenfor finner dere anbefalinger for klær og utstyr. Merk at klesanbefalingene gjelder spesielt med tanke på de første og siste kursene i sesongen, når det kan være kaldt både i vannet og lufta. 

Ta med:

  • Ullundertøy (trøye og stillongs), ullsokker
  • Munnbind til bruk i kajakklokalet før og etter turen
  • Vindjakke/ regnjakke utenpå ved behov.
  • Ta med deg klesskift, bukse og genser til bruk på land, slik at du holder deg tørr og varm under hele turen. 
  • Småting som lue, votter, solbriller, caps, solkrem, toalettsaker, håndkle og badetøy er også fint å ha med hvis temperatur tilsier dette
  • Ta med våtsko, badesko, neoprensko eller joggesko med tynn såle. Det å ta kurset barbeint vil lede til gnagsår. 

Pakk alt i vanntett pakkpose, slik at ikke utstyret blir vått på tur.   

Mat og drikke

Du må du selv sørge for å ta med mat og drikke for begge kursdager.

Kansellering og bytting av kurs

Vi kan ikke bytte kursdato for deg. Vi kan imidlertid melde deg av kurset. Hvis du ikke kan delta må du lese  Generelle vilkår fellesturer 

Annet:

Trenger du turutstyr kan dette kjøpes i vår Turinformasjon eller i DNTs Nettbutikk

Generell informasjon: Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i generelle vilkår fellesturer.

 

DNT Oslo og Omegn er medlem av Redningsselskapet. Stadig flere oppdager gleden ved padling, kiting og surfing. Med RS Aktiv kan du som utøver være trygg på at hjelpen kommer hvis det skulle oppstå en nødsituasjon. Via DNT får du nå også halv pris på første års medlemskap.
Les mer her: 
https://www.redningsselskapet.no/dntaktiv/

 

SPØR FRILUFTSHUSET
Har du spørsmål angående kurset eller utstyr, anbefaler vi å ta kontakt med vår vårt kajakkteam på kajakk.oslo@dnt.no.

Telefon: 22 82 28 02, 7 dager i uka, mellom klokken 09.30 og klokken 16.00 

Merk at i travle tider vil din henvendelse ta lengre tid å behandle, og det er ikke sikkert vi har anledning til å svare på telefon. De fleste svarene på dine spørsmål finner du på denne siden.

 

Ofte stilte spørsmål:
1. Introkurs og grunnkurs, hva er forskjellen? 

For å delta på introkurs eller grunnkurs trenger du ingen tidligere erfaring eller kurs. Du kan selv velge om du vil melde deg på introkurs eller grunnkurs. Introkurs varer i tre timer og 15 minutter mens grunnkurs varer i fjorten timer fordelt på to dager. Les mer om introkurs her og grunnkurs her. Etter å ha gjennomført enten introkurs eller grunnkurs, får du våttkortet som er et kursbevis. Med våttkort kan du leie kajakk på Sørenga fra DNT Oslo og Omegn.

2. Hva er våttkort?
Våttkort er Norges Padleforbund sitt kursbevis innen padling. Både introkurs og grunnkurs gir deg våttkortet. Les mer om våttkort her.

3. Har dere garderober og oppbevaringsskap?
Ja, vi har herre og damegarderober med dusj og låsbare skap for personlige eiendeler. Dette er i kajakklageret, ikke i butikken og instruktøren vil forklare deg alt rundt dette når kurset starter.

4. Skal jeg lære "eskimorulla"?
Nei, du skal ikke lære grønlandsrulla, som det gjerne kalles. Å rulle er en avansert teknikk som ofte krever et eget kurs. Du skal imidlertid velte i kajakken og flyte opp og ut av kajakken. Dette er en helt ufarlig og enkel øvelse som alle greier. Det er allikevel normalt å ha noe usikkerhet knyttet til denne øvelsen. Vi kan betrygge med at samtlige som prøver det garantert klarer det, vi har en 100% suksessrate på øvelsen.

5. Hvor lenge skal jeg være i vannet og er det kaldt?
På slutten av dagen, rett før dere går opp på land og avlsutter skal dere bade og lære egenredning og kameratredning. Dette tar ca. 20-30 minutter. Dere vil i denne perioden være våte. I den tiden det er varmt nok til å gjøre dette uten våtdrakt eller tørrdrakt har vi ikke dette til utlån. 

Ta derfor med klær som beskrevet ovenfor.

Kajakk Grunnkurs Sørenga

Dette kajakk grunnkurset går over to dager med utgangspunkt på Friluftshuset, Sørenga.  Kurset gir deg grunnkurs hav, som er andre trinn på våttkort-stigen. Kurset er et omfattende og grunnleggende kurs i teknikk, planlegging, ...

Kontaktinformasjon: