Singeltur via Ferrata 25-35 år - Jotunheimen

Fellestur

Fra dato
16. juni kl. 17:00
Til dato
19. juni
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Singeltur, Hyttetur, Fjelltur, Viaferrata, El-Sykkel, Turkatalog2022_Singeltur, Turkatalog2022_Basetur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Gjendesheim
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Turkode
13298

Med base på Gjendesheim - inngangsporten til Jotunheimen - legges det opp til turer og aktiviteter høyt og lavt, til fots og på el-sykkel. Fire innholdsrike dager for dere som vil ha turfølge med friluftsglade fjellfolk som deg selv.

Det er enkelt å komme seg til Gjendesheim, og det er godt å bo på Gjendesheim. Å unne seg noen dager med full oppvartning på hytta og hele dager i fjellheimen er en fornøyelse. På el-sykkel fra Gjendesheim, suser vi over Valdresflya med Synshorn via Ferrata som mål. Ferrataen er en svært populær klatrerute, solid boltret og alltid med følge av dyktige instruktører fra Grønolen fjellgard.

Singelturene skiller seg fra andre DNT-turer ved at det er en viss kjønnsfordeling.

Velkommen til Jotunheimen.

PROGRAM

Dag 1: Oppmøte Gjendesheim
Deltakere og turleder møter på Gjendesheim innen kl.17.00. Turlederne tar dere i mot på hytta og rom fordeles.
Etter middag samles vi i stua for presentasjon og informasjon om turdagene. Og en sommerkveld kan innby til en myk start opp til Gjendehalsen.

Dag 2: Besseggen via Jo-stigen, ca 13 km/7-9 timer
Besseggen lyder kjent for de fleste, men hva med Jo-stigen? Det er snarveien opp til Besseggen, en artig sti for dere som liker å ha litt luft under vingene. Hele turen starter med en vandring langs Gjende og forbi Lagunen. Etter ca 4 km langs frodige Gjende, starter vår opptur.  En flott tur og en forsmak til en enda brattere opplevelse som venter neste dag.
Kvelden tilbringes på tunet eller inne i den hyggelig peisestua.

Dag 3: Synshorn via Ferrata
Etter frokost tar vi el-sykkel til Bygdin.  Vi passerer Flya 1389 og fortsetter ned til Bygdin. Der møter vi våre instruktører for dagens klatretur. Utdeling av utstyr og på med hjelm og vi er klare for en luftig tur opp Synshorn. Gled dere til en spenstig tur. Etter gjennomført klatring og litt mo i armer og bein, blir det på el-syklene tilbake til Gjendesheim.
Vel framme på Gjendesheim er det kanskje tid for et iskaldt bad i Gjende før middag. Valget er deres!

Dag 4: Dagstur
Etter en god frokost og før vi starter på hjemreisen rekker vi en tur opp mot Sikkilsdalshø/Brurskardknappen. 

Hjemreise.

Med forbehold om endring i programmet!
Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Pris:
Kr.  6.600,- fra/til Gjendesheim
Ikke-medlemstillegg kr 1.500,-  Bli medlem i DNT

Turpakken inkluderer: Overnatting,  turledere, Synshorn via Ferrata, el-sykkel og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos.

Maks antall deltakere: 12 (pluss to turledere) 

Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Annet: Samme helg er det mye aktivitet på Gjendesheim da "Besseggenløpet" arrangeres. Så dere kan forvente litt underholdning både på dagtid og kveldstid.

Passer turen for meg?

Gradering av turen: rød
Sommerfjellet er vakkert, men  selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.

Overnatting
Deltakerne bor på 4-6-sengsrom i egen lakenpose. Ta med lakenpose, eller bestill og betal for sengetøy når du ankommer hytta. 

Les mer om hytta her: Gjendesheim

Matallergi: Gi beskjed ved påmelding!

Hvordan komme til/fra oppmøtested?
Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Hverken turleder, administrasjon eller bestyrere kan - av ulike årsaker - organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før man melder seg på turen. 

Med offentlig transport fra Oslo:
Buss fra Oslo Bussterminal til Gjendesheim. 
Se rutetider på www.nor-way.no  

DNT Oslo og Omegn er ikke ansvarlig for om det blir endringer/feil på rutetidene.  Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke om rutetidene er riktige før påmelding til turen.

Med egen bil fra Oslo:
Via Fagernes, Beitostølen og Valdresflya til Gjendesheim. 

Kart og ruteinformasjon 
Turkart  Jotunheimen Øst1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Utstyr
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer
Du kan benytte lakenpose/sengetøy i sengene på de betjente hyttene. Sovepose kan ikke benyttes.

Smittevernstiltak og hygiene på turer og hytter

Normale regler:
- Hold deg hjemme dersom du føler deg syk.
- Fortsett å vaske hender grundig. Har du ikke tilgang på varmt vann og såpe benytt håndsprit.
- Bruk papirlommetørkle. Har du ikke tilgang på dette er det best å hoste i albuekroken.

DNT forholder seg til FHIs smittevernsregler ved gjennomføring av turer og aktiviteter.

FHIs temaside 

Før påmelding
Husk å lese  "Viktig informasjon om DNT-tur" før du melder deg på turen.

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Hvem er våre turledere og frivillige, og hva er en DNT-tur?
Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. 

Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.  

Hva er en DNT-tur?

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.   

 

SFoslo2022

Singeltur via Ferrata 25-35 år - Jotunheimen

Med base på Gjendesheim - inngangsporten til Jotunheimen - legges det opp til turer og aktiviteter høyt og lavt, til fots og på el-sykkel. Fire innholdsrike dager for dere som ...

Kontaktinformasjon: