Hot tour i ville vest - Jotunheimen Vest

Fellestur

Fra dato
9. august kl. 19:00
Til dato
12. august
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Hytte-Til-Hytte-Sommer, Bretur, Fjelltur, Hyttetur, Turkatalog2022_Hyttetilhytte
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Fannaråkhytta , Skogadalsbøen
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Turkode
13291
Dette arrangementet er over!

Her er vi i ville vest - Vest-Jotunheimen - med sin mest spektakulære natur. Opprivende, blendende, iskald, varm, frodig, trygg og vill. Er det rart britiske lorder og norske diktere fant veien til dette praktfulle fjellområdet for flere hundre år siden? 

Med årene har det kommet til solide hytter og godt merkede ruter, og vi kan i dag lett finne veien gjennom disse ville fjell og daler. Gled dere til en natt på den høyest beliggende hytta i landet - Fannaråken - 2.059 moh. 

PROGRAM

Dag 1 Oppmøte Sognefjellshytta 1.410 moh
Deltakere og turledere møter på Sognefjellshytta innen kl.19.00. 
Vi spiser middag sammen og samles i stua for presentasjon og informasjon om dagene framover.

Dag 2 Sognefjellshytta - Fannaråkhytta 2.059 moh,  ca 14 km/6 timer
Vi anbefaler å stå opp så tidlig at dere får med de første solstrålene på breer og topper. Om været slår til med sikt og sol,  er dere skikkelig heldig. 

Fannaråken er dagens mål, og det er noen motbakker opp dit, i tillegg til en isbre. Der møter dere en brefører. Dere går i tau over breen, og fortsetter de siste hundre høydemetrene opp til topps. Hurrungane - med Store Skogastølstind - Norges 3.høyeste topp, ligger rett framfor dere. Et magisk skue.

Ha en strålende kveld på Fannaråken!

Dag 3 Fannaråkhytta - Skogadalsbøen, ca 11 km/4 timer
Å våkne opp på over 2.000 meters høyde er ikke daglig kost. Så vet dere også at for å komme til neste hytte,  må man nedover. Det er ca 1.200 høydemetere nedover i dag, og dere ender til slutt opp i frodige Utladalen og på vakre Skogadalsbøen. En skikkelig kontrast til Fannaråken og en deilig oase å nyte kvelden i.

Dag 4 Skogadalsbøen-Sognefjellshytta, ca 13 km/5 timer
Etter en deilig frokost, begir vi oss oppover til Sognefjellet. Stien ligger perfekt i terrenget, langs flott elv. Vel oppe på "toppen" er det bare sjarmøretappen igjen bort til Sognefjellshytta. Beregnet ankomst Sognefjellshytta - innen kl. 15.30.

Med forbehold om endring i programmet!
Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Pris
Kr  5.200,- fra/til Sognefjellshytta 
Ikke-medlemstillegg kr 1.500,-  Bli medlem i DNT

Turpakken inkluderer: Overnatting,  breføring, turledere alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos. 

Maks antall deltakere: 12 (pluss to turledere) 

Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Passer turen for meg

Gradering av turen: Rød

Sommerfjellet er vakkert, men  selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.

Overnatting

Deltakerne bor på 4-6-sengsrom i egen lakenpose. Ta med lakenpose. 

Les mer om hyttene her
Sognefjellshytta
Fannaråkhytta
Skogadalsbøen

Matallergi: Gi beskjed ved påmelding!

Hvordan komme til/fra oppmøtested?

Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Hverken turleder, administrasjon eller bestyrere kan - av ulike årsaker - organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før man melder seg på turen. 

Med offentlig transport fra Oslo:
Tog/buss til Otta. Buss videre til Lom. Bussbytte og videre til Sognefjellshytta.  Det går daglig buss fra Lom kl. 17.00 og kl 8.25 til Sognefjellshytta. 

Hjemreise fra Sognefjellshytta. Buss kl. 15.50 til Lom. Ankomst Lom 16.50.
Se rutetider på entur.no

DNT Oslo og Omegn er ikke ansvarlig for om det blir endringer/feil på rutetidene.  Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke om rutetidene er riktige før påmelding til turen.

Med egen bil:
Bil fra Oslo opp Gudbrandsdalen til Otta. Videre vestover til Lom og opp Bøverdalen til Sognefjellshytta. 

Kart og ruteinformasjon 

Turkart Jotunheimen Vest 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Utstyr

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer

Du kan benytte lakenpose/sengetøy i sengene på de betjente hyttene. Sovepose kan ikke benyttes.

Før påmelding

Husk å lese  Viktig informasjon fellesturer sommer

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Hvem er våre turledere og frivillige, og hva er en DNT-tur?

Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. 
Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.  

Hva er en DNT-tur?

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.   

 

 

SFoslo2022

Hot tour i ville vest - Jotunheimen Vest

Her er vi i ville vest - Vest-Jotunheimen - med sin mest spektakulære natur. Opprivende, blendende, iskald, varm, frodig, trygg og vill. Er det rart britiske lorder og norske diktere ...

Kontaktinformasjon: