Jubileumstur til Demmevasshytta (DNT Fjellsport 60 år)

Fellestur

Fra dato
25. august kl. 19:00
Til dato
28. august
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Bretur, Finse, Fjelltur, Demmevasshytta, Fjellsport, Turkatalog2022_Bretur
Arrangører
DNT fjellsport Oslo, DNT Oslo og Omegn , Finsehytta
Turområde
Hardangervidda (se kart)
Turkode
13361

Bli med på bretur til en av Norges vakreste og mest spektakulære hytte ved foten av Hardangerjøkulen. Turistforeningens juvel Demmevasshytta fylte 125 år i 2021, og i 2022 feirer vi at DNT Oslo Fjellsport er 60 år! Les den fantastiske fjellsporthistorien i DNT i linken lenger ned på siden.

Demmevasshytta klamrer seg til fjellveggen nær hundre meter over brefallet Rembesdalskåka,  som er et oppsprukket brefall med mye spennende blåis. Hytta ble bygget i 1896 og var en gang en av DNTs mest besøkte hytte. Den er i dag en av de mest utilgjengelige hyttene som eies av DNT Oslo og Omegn. Har du først tatt den strabasiøse turen dit, er det unektelig en opplevelse å være på hytta, som er et favorittsted for mange fjellsportentusiaster.

PROGRAM

Dag 1: Oppmøte Finse (1.223 moh)
Deltakerne og turlederne møter på Finsehytta innen kl.19.00. Ca 400 å gå fra stasjonen. Etter en god felles middag, samles vi for å gi informasjon om turen, fordele og prøve personlig breutstyr og hvis tid blir det gitt en introduksjon til knuter og innbinding. Vi bruker kvelden til å bli kjent med hverandre.

Dag 2: Finse - Demmevasshytta (1.300 moh), ca. 18 km/9-10 timer
Etter frokost på Finsehytta, starter vi tidlig på breturen over Hardangerjøkulen.  Valg av rute over breen avhenger av været.

Vel fremme på Demmevasshytta fordeler vi oss på rommene og lager felles middag (eget proviantlager på hytta).

Demmevasshytta er full av litteratur, bilder og gamle gjenstander og har en myteomspunnet historie.  Den ble bygget som anleggsbrakke i 1896 for å lage tappetunell fra nedre Demmevann. DNT kjøpte hytta i 1901 og drev den først som ubetjent, og senere som betjent hytte fra 1908 til 1941. Hytta var i perioder en av DNT’s mest besøkte hytter. Etter hvert som breen trakk seg tilbake og adkomsten ble vanskeligere, ble hytta nedlagt. Det var brefolket som på 1960-tallet tok arbeidet med å restaurere den gamle hytta. Resultatet er at Demmevasshytta i dag fungerer som et kurssted og turmål for fjellsportinteresserte og andre.

Dag 3: Turdag fra Demmevasshytta.
Vi bruker dagen i blåisen – brefallet Rembesdalskåka. Forørvig en turdag etter ferdigheter på bre og ønsker.

Dag 4: Demmevasshytta - Finse, ca. 18 km/9-10 timer

Retur til Finse over breen. Valg av rute etter vær og forhold.

Turen avsluttes ca. kl. 18.00 på Finse stasjon, og du vil allerede savne hytta.

Med forbehold om endring i programmet!

Pris

Kr. 4.975,-
På denne turen får DNT medlemmer mellom 18 og 26 år en rabatt på kr 500,-. Denne rabatten er sponset av DNT ung Oslo og Frifond.
Turen er støttet av Bjørstads Stiftelse med kr 500,-.
Ikke-medlemstillegg: kr. 1.500,-  Bli medlem i DNT 

Turpakken inkluderer: turledelse, kost og losji på Finsehytta og Demmevasshytta, og alle måltider (egenkomponert mat fra proviantlageret på Demmevasshytta), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos. NB! Hvis noen ønsker å variere frokost/nistepakkene sine på Demmevasshytta, kan det være greit å ta med seg litt ferskt brød

Maks antall deltagere på denne turen: 12 (pluss tre turledere/instruktører)

Velkomstbrev sendes deltakerne på e-post ca. 1-2 uker i forkant av turen. Der står det blant annet hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Passer turen for meg

Dagsturene er lange og krevende med relativt tung sekk, og vil gå i høyfjellsterreng utenfor merket sti og over bre. Du må være i god fysisk form og være fjellvant.

Gradering: Ekstra krevende

Overnatting 

Deltakerne bor på 4-6-sengsrom på Finse i egen lakenpose/sengetøy. Ta med selv, eller bestill og betal for sengetøy når du ankommer hytta. På Demmevasshytta er det varierende rom, og senger til alle.

Les mer om hyttene her: 
Finsehytta
Demmevasshytta

Historien om DNT Fjellsport

Matallergi: Gi beskjed ved påmelding!

Hvordan komme til/fra oppmøtested?

Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Hverken turleder, administrasjon eller bestyrere kan, av ulike årsaker, organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før man melder seg på turen. 

Offentlig transport fra Oslo: 

Tog til Finse. Nye rutetider i 2022!
Se rutetider på entur.no eller VY.no

DNT Oslo og Omegn er ikke ansvarlig for om det blir endringer/feil på rutetidene. Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke om rutetidene er riktige før påmelding til turen.

Med egen bil fra Oslo:
Bil til Geilo, Ustaoset eller Haugastøl. Tog videre til Finse.

Kart og ruteinformasjon 

Turkart Finse 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Utstyr og pakkeliste

Personlig utstyr:
Lett sovepose eller lakenpose (det er ulltepper og puter på hytta). Kart og kompass, det du selv trenger av enkelt førstehjelpsutstyr, romslig ryggsekk (gjerne med plastsekk innvendig mot fuktighet), hodelykt (+ ekstra batterier), termos, drikkeflaske, solbriller/brebriller, solkrem (høy faktor), papir og blyant og toalettsaker.

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer, men merk at denne er helt generell og gjelder først og fremst for hytte-til-hytte-turer for voksne.

Breutstyr:

  • Isøks
  • stegjern
  • sittesele
  • hjelm
  • minimum 2 skrukarabinere
  • en isskrue
  • 2 klemknuteslynger

Smittevernstiltak og hygiene på turer og hytter

Normale regler:
- Hold deg hjemme dersom du føler deg syk.
- Fortsett å vaske hender grundig. Har du ikke tilgang på varmt vann og såpe benytt håndsprit.
- Bruk papirlommetørkle. Har du ikke tilgang på dette er det best å hoste i albuekroken.

DNT forholder seg til FHIs smittevernsregler ved gjennomføring av turer og aktiviteter.

FHIs temaside 

Før påmelding

Husk å lese  "Viktig informasjon - fellestur vinter" før du melder deg på turen.

Vilkår for deltakelse: 
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Om våre kursledere, instruktører og turledere 

Våre kursledere og fjellsportinstruktører er bre-, klatre- og skredinstruktører, kvalifisert og godkjent etter Norsk Fjellsportforums Nasjonal Standard - den høyeste norske sertifiseringen innen fjellsport. DNT er godkjent arrangør etter samme standard, som forutsetter bruk av anerkjente tekniske metoder for kursgjennomføring og opplæring.

Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og -glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.  

Hva er en DNT-tur?

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.   

Jubileumstur til Demmevasshytta (DNT Fjellsport 60 år)

Bli med på bretur til en av Norges vakreste og mest spektakulære hytte ved foten av Hardangerjøkulen. Turistforeningens juvel Demmevasshytta fylte 125 år i 2021, og i 2022 feirer vi at DNT ...

Kontaktinformasjon: