Fjellskitur til toppene rundt Glitterheim

Fellestur

Fra dato
19. mars kl. 18:00
Til dato
24. mars
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Hytte-Til-Hytte, Hyttetur, Fjelltur, Frivilligorganisert
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Jotunheimen, Langsua (Huldreheimen) (se kart)
Dette arrangementet er over!

1.386 moh, der ren snø ligger urørt, finner vi Glitterheim - DNT Oslo og Omegn ærverdige, betjente hytte i hjertet av Jotunheimen. Dager så langt inn i fjellet er eventyrlig og eksklusivt.

Med trygge og fjellvante turledere er det bare å nyte turene ute på tur i visshet om at du blir tatt godt vare på både ute og inne.

Dagene tilbringes på gode turer i området. Har du gode skiferdigheter og er i god fysisk form, håper vi å se deg ved foten av Glittertind, Norges nest høyeste fjelltopp.

PROGRAM

Dag 1: Ankomst Gjendesheim​
Vi møtes til middag på Gjendesheim og har en hyggelig bli kjent kveld sammen..

Dag 2: Gjendesheim - Glitterheim (selvbetjent), ca 21 km, ca 7-8 t.
Tur langs den stikka ruta til Glitterheim. Vi går opp til Bessvannet videre til Russvannet. Opp overVestre Hestlegerhøe og ned til Glitterheim.Ca 15. km. Vi tar inn på den nye Selvbetjeningshytta. Lager felles middag og hygger oss.

Dag 3: Dagstur, ca 13 km, ca 5-6 t. 
Tur til Glittertind, dersom været er ok. 

Dag 4: Dagstur, ca 10-16 km, ca 5-6 t.
Tur til, Nautgardstind, alternativ er en rolig dag i nærområdet

Dag 5: Dagstur, ca 10-16 km, ca 5-6 t.
Tur inn til Veobreen og opp til Veoskaret, dersom vær, føre og snøforholdene er gode

Dag 6Glitterheim - Gjendesheim og hjemmereise, ca 15 km, ca 6-7 t.
Vi vasker oss ut fra hytta etter frokosten og tar skituren tilbake til Gjendesheim.
Dersom noen vil overnatte en ekstra natt på Gjendesheim så må det bestilles selv. 

Med forbehold om endring i programmet! Det er turlederne, som etter å ha tatt hensyn til føre, væremelding og i samråd med bestyrere og deltakere, beslutter om dagens tur lar seg gjennomføre som programfestet.

Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Generell informasjon:

Pris: deltakerne betaler selv for overnatting og mat.  Se prisliste for eksakt pris: Prisliste og proviantliste
Påmelding skjer uten betaling i Sherpa. Deltakerne betaler selv på de selvbetjente hyttene. Transport bestilles og betales selv individuelt. Måltider ordnes og betales i hovedsak selv. Ved unntak og eventuelle fellesmåltider vil det opprettes oppgjør i VIPS mellom deltakere og turledere.

For turelementer der deltaker selv er ansvarlig for bestillingen gjelder avbestilling mellom deltaker og gjeldende tilbyder (eks. transportør), og etter tilbyders avbestillingsvilkår. Deltaker er selv ansvarlig for avbestilling av eventuell hytteovernatting og faktureres etter gjeldende vilkår hos leverandør.

Bli medlem i DNT

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Maks antall deltakere: 8 (pluss to turledere) 

Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. 

Gradering av turen: krevende
Vinterfjellet er vakkert, men lunefullt. Selv den enkleste skitur kan bli svært krevende med utfordrende skiføre og mye vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. I fjellet går man utenom preparerte løyper og må være forberedt på å tråkke spor selv. Pakk sekken riktig og smart.

Overnatting

Deltakerne bor på 4-6-sengsrom, obligatorisk med sovepose og skifeller.

Les mer om hyttene her:

Glitterheim (selvbetjent)
Gjendesheim

Selvbetjeningshytter: Hytta er utstyr er utstyrt med alt du trenger av kopper, kar, mat, ved og gass (ikke ferskmat). Her lager gjestene mat i fellesskap. Utvalget for glutenallergikere, vegetarianere og andre dietter er begrenset.

 

Hvordan komme til/fra oppmøtested?

Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Hverken turleder, administrasjon eller bestyrere kan - av ulike årsaker - organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før man melder seg på turen. 

Med offentlig transport fra Oslo:
Buss fra Oslo S til Gjendesheim
Se rutetider på entur.no 

DNT Oslo og Omegn er ikke ansvarlig for om det blir endringer/feil på rutetidene.  Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke om rutetidene er riktige før påmelding til turen.

Med egen bil fra Oslo:
Bil til Gjendesheim.

Kart og ruteinformasjon:

Turkart Jotunheimen Vang i Valdres, Jotunheimen Vest 1:50 000 og Beitostølen 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Utstyr: 

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste vinter .
Det er obligatorisk at alle deltakere på vinterturene må ha med sin egen sovepose, liggeunderlag, vindsekk/nødbivuakk, skifeller, snøbriller (stormbriller) og spade. Alle våre skiturer i fjellet krever fjellski og støvler. 
Les mer om våre forslag angående skifeller og skismøring.

Du kan benytte lakenpose i sengene på betjente hyttene. Sovepose kan ikke benyttes på betjente hyttene.

Smittevernstiltak og hygiene på turer og hytter

Normale regler:
- Hold deg hjemme dersom du føler deg syk.
- Fortsett å vaske hender grundig. Har du ikke tilgang på varmt vann og såpe benytt håndsprit.
- Bruk papirlommetørkle. Har du ikke tilgang på dette er det best å hoste i albuekroken.

DNT forholder seg til FHIs smittevernsregler ved gjennomføring av turer og aktiviteter.

FHIs temaside 

Før påmelding
Vilkår for deltakelse:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i [link til vilkårene].

Om våre turledere
Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og/eller instruktørkurs og har mye erfaring med denne type turer. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og -glede med deltakerne. Les gjerne mer om hvem våre turledere er her.

Ofte stilte spørsmål: se vår faq om fellesturer. Denne må oppdateres først.

Dette er en frivilligdrevet tur, der turleder selv har laget turopplegget. Dette er ikke en pakketur og er ikke omfattet av lov om pakkereiser.

 

Fjellskitur til toppene rundt Glitterheim

1.386 moh, der ren snø ligger urørt, finner vi Glitterheim - DNT Oslo og Omegn ærverdige, betjente hytte i hjertet av Jotunheimen. Dager så langt inn i fjellet er eventyrlig og eksklusivt. ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Ole Fingal Harbek
  • Kari Alvim