Magisk midtvinterskitur i Langsua

Fellestur

Fra dato
26. februar kl. 12:00
Til dato
3. mars
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Frivilligorganisert, Fjelltur, Hyttetur, Hytte-Til-Hytte,
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Langsua (Huldreheimen) (se kart)
Dette arrangementet er over!

Langsua nasjonalpark, Jotunheimens forgård, er et eventyrlig område med småkupert terreng og en fin kombinasjon av fjell, bjørkeskog og åpne platåer.

Det spesielle vinterlyset midtvinters gir magiske opplevelser. Kortere dager, stilhet og kaldt vær er alle ingredienser for en perfekt fjelltur i februar. Når man kommer fram til de koselige selvbetjeningshyttene, får fyr på peisen og egenkomponert middag i magen, er det ingenting som slår sjarmen og stemningen. Langt unna sivilisasjonen nyter vi dagene og kveldene i vakre Langsua, som også byr på utsikt til både Rondane og Jotunheimen.

Velkommen på tur med våre engasjerte og dyktige turledere.

PROGRAM

Dag 1: Ankomst Storhøliseter (selvbetjent), ca 6 km, ca 2 t.​
Turleder møte oss på Finnbøle parkeringsplass, ankomst ca kl. 12.00. På ski i lett terreng til Storhøliseter, (980 moh). Husk å ta med niste og drikke til turen.

Dag 2: Storhøliseter - Oskampen (selvbetjent), ca 16 km, ca 5-6 t.
Ruta går vestover, opp langs "Jotunheimstien", på nordsiden av Øyangen til Oskampen (selvbetjent, 1175 moh).

Dag 3: Oskampen - Skiurusten (selvbetjent), ca 17 km, ca 6 t. 
I åpent og småkupert terreng uten store stigninger går ruten sørøstover til Skriurusten (selvbetjent, 1040 moh). 

Dag 4: Skriurusten - Storkvolvbua (selvbetjent), ca 9-12 km, ca 3-4 t.
Turen går til Storkvolvbua (selvbetjent, 1200 moh). Hytta er plassert i hjertet av Langsua i et åpent og flott landskap.

Dag 5: Storkvolvbua - Storhøliseter , ca 15 km, ca 6 t.
Vi følger kvista løype vestover før vi dreier retning nord mot Storhøpiggen. Tilbake til Storhøliseter hvor vi overnatter.

Dag 6: Storhøliseter  - Finnbøle og hjemreise, 7 km/ca 2 t
I lett terreng tilbake til Finnbøle hvor vi har bilene stående.

Med forbehold om endring i programmet! Det er turlederne, som etter å ha tatt hensyn til føre, væremelding og i samråd med bestyrere og deltakere, beslutter om dagens tur lar seg gjennomføre som programfestet.

Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Generell informasjon:

Pris: kr 1740,- for 6 overnattinger på selvbetjente hytter uten mat (medlemspris). Maten kommer i tillegg.  Se prisliste for eksakt pris: Prisliste og proviantliste
Påmelding skjer uten betaling i Sherpa. Deltakerne betaler selv på de selvbetjente hyttene. Transport bestilles og betales selv individuelt. Måltider ordnes og betales i hovedsak selv. Ved unntak og eventuelle fellesmåltider vil det opprettes oppgjør i VIPS mellom deltakere og turledere.

For turelementer der deltaker selv er ansvarlig for bestillingen gjelder avbestilling mellom deltaker og gjeldende tilbyder (eks. transportør), og etter tilbyders avbestillingsvilkår. Deltaker er selv ansvarlig for avbestilling av eventuell hytteovernatting og faktureres etter gjeldende vilkår hos leverandør.

Bli medlem i DNT

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Maks antall deltakere: 10 (pluss to turledere) 

Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. 

Gradering av turen: middels
Vinterfjellet er vakkert, men lunefullt. Selv den enkleste skitur kan bli svært krevende med utfordrende skiføre og mye vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. I fjellet går man utenom preparerte løyper og må være forberedt på å tråkke spor selv. Pakk sekken riktig og smart.

Overnatting

Deltakerne bor på 4-6-sengsrom, obligatorisk med sovepose.

Les mer om hyttene her:

Storhøliseter
Oskampen
Skriurusten
Storkvolvbua

Selvbetjeningshytter: Hytta er utstyr er utstyrt med alt du trenger av kopper, kar, mat, ved og gass (ikke ferskmat). Her lager gjestene mat i fellesskap. Utvalget for glutenallergikere, vegetarianere og andre dietter er begrenset.

 

Hvordan komme til/fra oppmøtested?

Turleder Kari Alvim koordinerer samkjøring med privatbiler. Tar kontakt med Kari hvis du trenger transport hjelp eller hvis du har en ledig plass i din bil.  

Med offentlig transport fra Oslo:
Vi anbefaler tog fra Oslo S til Lillehammer og taxi til Finnbøle
Se rutetider på entur.no eller VY.no

DNT Oslo og Omegn er ikke ansvarlig for om det blir endringer/feil på rutetidene.  Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke om rutetidene er riktige før påmelding til turen.

Med egen bil fra Oslo:
Bil til Finnbøle.

Kart og ruteinformasjon:

Turkart Langsua 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Utstyr: 

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste vinter .
Det er obligatorisk at alle deltakere på vinterturene må ha med sin egen sovepose, liggeunderlag, vindsekk/nødbivuakk og spade. Alle våre skiturer i fjellet krever fjellski og støvler. 
Skifeller og snøbriller (stormbriller) er svært nyttig utstyr på vinterturer.
Les mer om våre forslag angående skifeller og skismøring.

Du kan benytte lakenpose i sengene på betjente hyttene. Sovepose kan ikke benyttes på betjente hyttene.

Smittevernstiltak og hygiene på turer og hytter

Normale regler:
- Hold deg hjemme dersom du føler deg syk.
- Fortsett å vaske hender grundig. Har du ikke tilgang på varmt vann og såpe benytt håndsprit.
- Bruk papirlommetørkle. Har du ikke tilgang på dette er det best å hoste i albuekroken.

DNT forholder seg til FHIs smittevernsregler ved gjennomføring av turer og aktiviteter.

FHIs temaside 

Før påmelding
Vilkår for deltakelse:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i [link til vilkårene].

Om våre turledere
Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og/eller instruktørkurs og har mye erfaring med denne type turer. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og -glede med deltakerne. Les gjerne mer om hvem våre turledere er her.

Ofte stilte spørsmål: se vår faq om fellesturer. Denne må oppdateres først.

Dette er en frivilligdrevet tur, der turleder selv har laget turopplegget. Dette er ikke en pakketur og er ikke omfattet av lov om pakkereiser.

 

Magisk midtvinterskitur i Langsua

Langsua nasjonalpark, Jotunheimens forgård, er et eventyrlig område med småkupert terreng og en fin kombinasjon av fjell, bjørkeskog og åpne platåer. Det spesielle vinterlyset midtvinters gir magiske opplevelser. Kortere dager, stilhet og ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Ole Fingal Harbek
  • Kari Alvim