Sykkel- og fottur i Jotunheimen

Fellestur

Fra dato
4. juli kl. 11:45
Til dato
7. juli
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Turkatalog2022_Sykkeltur, Turkatalog2022_Hyttetilhytte, Hyttetur, Sykkel, Fjelltur, El-Sykkel, Hytte-Til-Hytte-Sommer
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Gjendesheim , Glitterheim
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Turkode
13359

Inn i hjertet av Jotunheimen på el-sykkel, fottur mellom to supre DNT-hytter, en tur til Glittertind og med sykkel ned Veodalen siste dag. En artig kombinasjon og en fin mulighet til å få med seg mange opplevelser på kort tid!

Gjendesheim og Glitterheim turisthytter varter opp med deilig lokalmat og hyggelig miljø, T-merkede ruter viser vei sammen med våre fjellfrelste turledere. Turen anbefales for dere som liker variasjon og overraskelser.

PROGRAM

Dag 1 Oppmøte Otta stasjon. Randsverk-Gjendesheim (989 moh) på el-sykkel, ca 35 km
Deltakere og turleder møter på Otta stasjon  kl.11.45. Ekstrabuss til Randsverk/Tronhus. Der møtes dere av bestyrer på Gjendesheim som overleverer en el-sykkel til hver av deltakerne. Han tar gjerne med en del av bagasjen deres opp til Gjendesheim. Dermed starter sykkelturen opp Sjodalen, på asfalt, med god drahjelp av batteriet. Ridderspranget er en avstikker det er naturlig å ta på vei oppover. Dessuten finnes det et vell av herlige rasteplasser og badeplasser. 

Vel framme på Gjendesheim, parkerer vi syklene. Turleder fordeler deltakerne på rom før vi igjen møtes til middag og en hyggelig samling i peisstua eller ute.

Dag 2   Gjendesheim-Glitterheim 1.386 moh, ca 21 km/7 timer
Etter en dag på sykkelsetet skal det bli godt med en skikkelig fottur. Etter en god frokost pakker vi sekken og gjør oss klare for en nydelig tur over til Glitterheim. En variert tur med passering av flotte vann og elver, nye topper rundt hver sving og til slutt en nedstigning med majestetiske Glittertind midt i mot. Vel framme skal det bli godt å lufte tær og få seg en god strekk og noe godt å drikke på før middag.

Dag 3   Glittertind 2.464 moh, ca 12 km t/r
Idag kan vi sitte litt lenger ved frokostbordet før vi skal på tur. Dagens turmål er selveste Glittertind, Norges nest høyeste topp.  På vei oppover ser vi bort på Steinbuvatnet - et helt naturlig badevann på returen. Vi satser på god sikt på toppen og en artig tur ned snøbakken tilbake igjen.

Sommerkvelden ute på tunet på Glitterheim en godværsdag er en fin avslutning på en god turdag. For ikke å snakke om middagen!

Dag 4  Glitterheim-Randsverk på sykkel, ca 32 km
En god frokost skal til før vi sykler ut vakre Veodalen. Denne gangen blir det på sykkel uten batteri og på grusvei helt ned til Randsverk. Veodalen er vid og vakker og uten store motbakker i denne retningen.  Mot slutten av Veodalen "stuper" det utfor mot Randsverk.

Vel framme parkerer vi syklene og setter oss på ekstrabuss ned til Otta stasjon. Ankomst Otta ca 15.00.

Med forbehold om endring i programmet!
Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Pris
Kr. 6.700,- fra/til Otta stasjon
Ikke-medlemstillegg kr 1.500,-  Bli medlem i DNT

Turpakken inkluderer: Overnatting,  ekstrabusser, sykler inkl. hjelm, turledere og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos.

Maks antall deltakere: 12 (pluss to turledere) 

Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Passer turen for meg

Gradering av turen: rød

Sommerfjellet er vakkert, men  selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.

Overnatting

Deltakerne bor på 4-6-sengsrom i egen lakenpose. Ta med lakenpose, eller bestill og betal for sengetøy når du ankommer hytta. 

Les mer om hyttene her:
Gjendesheim
Glitterheim

Matallergi: Gi beskjed ved påmelding!

Hvordan komme til/fra oppmøtested?

Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Hverken turleder, administrasjon eller bestyrere kan - av ulike årsaker - organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før man melder seg på turen. 

Med offentlig transport fra Oslo:
Buss til Sjoa. Taxi opp Heidalen til Randsverk.  Evt. rutebuss fra Oslo-via Fagernes og Valdresflya til Randsverk. Om du ikke rekker fram til Randsverk før turstart, kan en overnatting på Randsverk camping anbefales en dag tidligere.
Se rutetider på entur.no

DNT Oslo og Omegn er ikke ansvarlig for om det blir endringer/feil på rutetidene.  Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke om rutetidene er riktige før påmelding til turen.

Med egen bil:
Via Gudbrandsdalen til Otta stasjon. Parkering på stasjonen.

Parkering ved Randsverk: Dere som kommer med bil kan ikke parkere ved kafeen på Randsverk. Parker ved Tronhus, som ligger rett etter innkjøring på grusvei mot Glitterheim (ca 800 meter videre fra Randsverk kafè). Parker fra container og oppover. Gratis parkering. Turledere møter dere på denne p-plassen. Syklene blir også levert her. Merk: Ekstrabussen er en del av turpakken og kan ikke velges bort.

Kart og ruteinformasjon 

Turkart Jotunheimen Øst 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Utstyr

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer

Du kan benytte lakenpose/sengetøy i sengene på de betjente hyttene. Sovepose kan ikke benyttes.

Før påmelding

Husk å lese  "Viktig informasjon om DNT-tur" før du melder deg på turen.

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Hvem er våre turledere og frivillige, og hva er en DNT-tur?

Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. 
Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.  

Hva er en DNT-tur?

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.   

SFoslo2022

Sykkel- og fottur i Jotunheimen

Inn i hjertet av Jotunheimen på el-sykkel, fottur mellom to supre DNT-hytter, en tur til Glittertind og med sykkel ned Veodalen siste dag. En artig kombinasjon og en fin mulighet til ...

Kontaktinformasjon: