Tur og kultur på Liomseter 60+ - Langsua Nasjonalpark

Fellestur

Fra dato
27. juni kl. 12:00
Til dato
30. juni
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Turkatalog2022_Seniortur, Fjelltur, Hyttetur, Turkatalog2022_Baseferie
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Liomseter
Turområde
Langsua (Huldreheimen) (se kart)
Turkode
13354

Velkommen til fire dager på tur i vakre Langsua nasjonalpark. DNT-hytta Liomseter, byr på nydelig mat og gode senger. Turstier og tråkk går i alle himmelretninger fra det koselige tunet.

På Liomseter Turisthytte bor vi i overgangen mellom lun fjellbjørkeskog og det åpne snaufjellet - et perfekt utgangspunkt for varierte turer. Vi går dagsturer, og kan nyte  kveldene på tunet eller inne i den koselige stua på hytta. Vertskapet på Liomseter serverer deilig lokalprodusert mat. 

Langsua er favoritt-fjellområdet for mange. Fordi det byr på vid utsikt,  fordi det er mye planter og dyr å se i området, fordi det er et vell av stier og turmål å gå og fordi DNT-hyttene ligger på rad og rekke innover i fjellet. Med fredelige Liomseter som DNTs flaggskip i Langsua er det helt naturlig å oppholde seg her i tre døgn.

Turlederne trives godt i Langsua og ser fram til å dele turopplevelsen sammen med deltakerne. På hjemreisen tar vi turen innom Aulestad - Bjørnstjerne Bjørnsons hjem.

PROGRAM

Dag 1 Oppmøte Lillehammer. Ekstrabuss til Liomseter 915 moh
Deltakere og turledere møter på Lillehammer stasjon kl. 12.00. Vel framme fordeler vi senger og tar en finfin ettermiddagstur der vi blir vi bedre kjent med hverandre og området. Etter middag samles vi inne eller ute på tunet for litt mer informasjon om dagene og for gode samtaler og hygge.

Dag 2 og 3 Dagsturer og koselige turmål
Vi starter dagene med en real fjellfrokost før vi tar på oss dagstursekken. I Langsua fins det mange hyggelige og åpne koier som er naturlige dagsturmål. Det er også flere fine rundtur-muligheter fra Liomseter, både over og under tregrensa.

Vi får gode raster der matpakke og termos nytes.

Uansett hvor vi går, bruker vi hele dagen ute på tur.

Dag 4 Fottur og hjemreise.
Etter en deilig frokost bringer bussen oss til Gausdal og til Aulestad. Vi starter med en guidet omvisning i Bjørnstjerne Bjørnsons hjem. Deretter spiser vi matpakke/lunsj før vi går Aulestad-runden, ca 4 km. Vi beregner ankomst Lillehammer stasjon innen kl. 16.00.

Med forbehold om endring i programmet!
Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Pris
Kr. 5.800,- fra/til LIllehammer
Ikke-medlemstillegg kr 1.500,-  Bli medlem i DNT

Turpakken inkluderer: Overnatting, ekstrabusser,  turledere, Aulestad-besøk, og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos.

Maks antall deltakere: 12 (pluss to turledere) 

Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Passer turen for meg

Gradering av turen: Blå

Sommerfjellet er vakkert, men  selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.

Overnatting

Deltakerne bor på 4-6-sengsrom i egen lakenpose. Ta med lakenpose, eller bestill og betal for sengetøy når du ankommer hytta. 

Les mer om hytta her: Liomseter

Aulestad
Aulestad-runden, 4 km.

Matallergi: Gi beskjed ved påmelding.

Hvordan komme til/fra oppmøtested?

Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Hverken turleder, administrasjon eller bestyrere kan - av ulike årsaker - organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før man melder seg på turen. 

Med offentlig transport fra Oslo:
Tog til Lillehammer stasjon.

DNT Oslo og Omegn er ikke ansvarlig for om det blir endringer/feil på rutetidene.  Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke om rutetidene er riktige før påmelding til turen.

Med egen bil fra Oslo:
Bil til Lillehammer. 

Kart og ruteinformasjon 

Turkart  Langsua 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Utstyr

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer

Du kan benytte lakenpose/sengetøy i sengene på de betjente hyttene. Sovepose kan ikke benyttes.

Før påmelding

Husk å lese  "Viktig informasjon om DNT-tur" før du melder deg på turen.

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Hvem er våre turledere og frivillige, og hva er en DNT-tur?

Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. 
Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.  

Hva er en DNT-tur?

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.   

Sfoslo2022

Tur og kultur på Liomseter 60+ - Langsua Nasjonalpark

Velkommen til fire dager på tur i vakre Langsua nasjonalpark. DNT-hytta Liomseter, byr på nydelig mat og gode senger. Turstier og tråkk går i alle himmelretninger fra det koselige tunet. På ...

Kontaktinformasjon: