Fjelltur gjennom Langsua - Jotunheimens forgård

Fellestur

Fra dato
18. juli kl. 11:45
Til dato
21. juli
Alternative datoer

18. til 21. juli 2022
22. til 25. august 2022
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Turkatalog2022_Hyttetilhytte, Hytte-Til-Hytte-Sommer, Hyttetur, Fjelltur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Liomseter
Turområde
Langsua (Huldreheimen) (se kart)
Turkode
13290

Visste du at Langsua tidligere ble kalt Huldreheimen? Ikke så rart, kanskje, for området er både eventyrlig og ganske så magisk. Et stort område med mye uberørt natur og fine setermiljøer, gir rot til mange gode historier og eventyr! 

Vandringen gjennom Langsua nasjonalpark er en fredelig og god opplevelse. Samtidig er dette et område som er overraskende vakkert; med stor utsikt, nydelig T-merkede stier og hytter som ligger på rekke og rad.

Vi avslutter vår tur på DNTs flaggskip i Langsua - Liomseter turisthytte. Der er det godt bo etter tre dagers vandring fra hytte til hytte.

PROGRAM

Dag 1: Espedalen -Storhøliseter (selvbetjent) 975 moh, ca 11 km/4 timer
Deltakere og turleder møter på Lillehammer stasjon kl. 11.45. Ekstrabuss kl 12.00 til Espedalen Fjellstue. Her tar vi på oss sekkene og starter vår tur. 
Vi følger på T-merket sti i nydelig fjell-skog-terreng og passerer setra Fredriksætra (930 moh). Herfra går stien bratt opp til ca 1.180 moh. Da er vi på toppen og får ny utsikt vestover. Stien videre går i snilt terreng til vi etterhvert ser setergrenda under oss.

Første stopp er Storhøliseter. Her ligger det flere støler på plassen og er en idyllisk oase i Langsua. Hingstsleppet tidlig på sommeren er et skue, og kanskje går hestene på jordet når vi ankommer hytta.
Den eldste hytta, Casparistua, er bortimot 300 år gammel. Den er oppkalt etter vår kjente høyfjellsdikter Theodor Caspari (1853-1948), som bodde på Storhøliseter gjennom mange år. Mye av Casparis diktning er inspirert av turene nettopp i dette område.
Selvbetjeningshytta har eget proviantlager, og sammen lager vi kveldens tre-retters.

På en godværsdag er det ingenting som er så godt som å sitte på "trappa" og se på solnedgangen.

Dag 2   Storhøliseter-Storkvolvbu (selvbetjent) 1.199 moh, ca 13 km/5 timer
Etter en god egenkomponert frokost, og utvask, går vi videre sørover i koselig terreng. Underveis unner vi oss en skikkelig matpakkerast. Stien går i jevnt 1000 meters høyde før vi på slutten kommer opp mot 1.200. 

Storkvolvbu ligger ved en elv som innbyr til bading. Nyt et forfriskende bad og deretter en selvlaget middag.

Dag 3   Storkvolvbu via Vakkerlifjell til Liomseter 910 moh, ca 15 km/5 timer
Idag er det siste mulighet til å gå innom proviantlageret for å finne sin egen frokost og matpakke-meny. Dere får en nydelig tur idag også, på gode stier. Bruk dagen ute og ta gjerne en avstikker til Nonsbua. En perfekt plass å innta matpakka.

Nå er det bare sjarmøretappen igjen ned til Liomseter. Og der venter dusj, middag og en deilig kveld inne i stua eller ute på tunet. 

Dag 4: Suluhøgda ca 8 km t/r
Vi bruker god tid på frokosten i dag. Deretter pakker vi oss ut fra hytta og tar en tur med lett sekk opp til Suluhøgda, en artig liten topp og en fin tur opp til 1.122 moh.

Ekstrabuss fra Liomseter kl 13.00.  Ankomst Lillehammer stasjon innen kl. 15.00. 

Hjemreise.

Med forbehold om endring i programmet!
Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Pris:
Kr. 4.500,- fra/til Lillehammer stasjon
Ikke-medlemstillegg kr 1.500,-  Bli medlem i DNT

Turpakken inkluderer: Overnatting, ekstrabusser, turleder og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos.

Maks antall deltakere: 10  (1 turleder)

Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Passer turen for meg

Gradering av turen: Blå

Sommerfjellet er vakkert, men  selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.

Overnatting

Deltakerne bor på 4-6-sengsrom på Liomseter i egen lakenpose. Ta med lakenpose. På selvbetjeningshyttene blir dere fordelt på rom og dere kan benytte sovepose  eller lakenpose her.

Les mer om hyttene her
Storhøliseter
Storkvolvbu
Liomseter

Matallergi: Gi beskjed ved påmelding! På selvbetjeningshyttene må deltakerne ha med nødvendig spesialkost selv. Vi kan ikke garantere at vi har proviant for allergikere.

Hvordan komme til/fra oppmøtested?

Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Hverken turleder, administrasjon eller bestyrere kan - av ulike årsaker - organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før man melder seg på turen. 

Med offentlig transport fra Oslo:
Tog til Lillehammer stasjon
Se rutetider på entur.no

DNT Oslo og Omegn er ikke ansvarlig for om det blir endringer/feil på rutetidene.  Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke om rutetidene er riktige før påmelding til turen.

Med egen bil:
Parkering på Lillehammer.

Kart og ruteinformasjon 

Turkart  Langsua Nasjonalpark 1:50 000 (2021) Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Utstyr

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer

Du kan benytte lakenpose/sengetøy i sengene på de betjente hyttene. Sovepose kan ikke benyttes.

Før påmelding

Husk å lese  "Viktig informasjon om DNT-tur" før du melder deg på turen.

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Hvem er våre turledere og frivillige, og hva er en DNT-tur?

Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. 
Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.  

Hva er en DNT-tur?

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.   

 

 

SFoslo2022

Fjelltur gjennom Langsua - Jotunheimens forgård

Visste du at Langsua tidligere ble kalt Huldreheimen? Ikke så rart, kanskje, for området er både eventyrlig og ganske så magisk. Et stort område med mye uberørt natur og fine ...

Kontaktinformasjon: