Fall til ro på Glitterheim 60+

Fellestur

Fra dato
4. juli kl. 11:30
Til dato
8. juli
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Turkatalog2022_Seniortur, Turkatalog2022_Baseferie, Hyttetur, Glittertind, Glitterheim, Ukestur, Fjelltur, Baseopphold-Sommer
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Glitterheim
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Turkode
13332

Glitterheim er en svært populær DNT hytte -  midt i “smørøyet” av Jotunheimen nasjonalpark. Hytta er et supert utgangspunkt for en rekke, fine dagsturer, og våre dyktige turledere vil ta dere med på flere av disse.

Tone og Knut, Glitterheims monarker, stortrives i fjellet og blant gjestene, og tar godt vare på alle sammen. Måltidene består av god, lokal mat.  

Hold av dagene og bli med på turen!

Program

Dag 1 Ankomst Glitterheim 1.386 moh, ca 8 km/2-3 timer
Vi møtes på Otta stasjon kl 11.30. Videre med ekstrabuss fra Otta stasjon kl. 11.45 til Nasjonalparkgrensen i Veodalen. Der setter vi fra oss mesteparten av bagasjen som blir transport inn til Glitterheim. Vi går i rolig tempo i samlet tropp inn til hytta. Grusveien følges helt fram.

Vi nyter en god middag før det om kvelden blir en kort presentasjon og informasjon om dagene vi har foran oss.

Dag 2 Glittertind 2.465 moh, ca 6 timer t/r
Etter en real fjellfrokost gjør vi oss klar for en flott vandring oppover i høyden. Steinbuvatnet ligger kun kort gange ovenfor Glitterheim og er en perle på en varm sommerdag. Bade- og fiskevannet er en svært attraktiv rasteplass for de som har oppdaget området. Vi vandrer i rolig tempo i jevn motbakke og får bedre og bedre utsikt utover Jotunheimen. Glittertind er en morsom topp å gå opp, og en artig topp å ake ned på sommersnøen.  Og frister det å bli igjen ved Steinbuvatnet er dere velkomne til det. Men husk å rekke middagen, da!

Dag 3 Natursti-runden. Fra to timer til hele dagen
Naturstien på Glitterheim anbefales så absolutt!  Her går dere forbi dyregraver, høyestvoksende furu, idylliske teltplasser og mye mer. Og det er lett å bruke lang tid på runden. En fin avstikker er å ta turen opp til klatrefeltet - sørvest for Steinbuvatnet. Med på rundturen får dere med naturstihefte. Kanskje det følger en quiz på kvelden, så skjerp sansene.

Dag 4 Inn til Veobreen, ca 13 km t/r
Frokosten inntas i fred og ro, til vi er klare for dagens tur. Idag skal vi gå inn til Veobreen og se hvordan det står til med isen. Bestyrer Knut forteller oss gjerne, etter frokost, om hvordan breen har vokst og trukket seg tilbake, og om brevandringens historie i området i generasjoner bakover.
Turen går på T-merket sti noen kilometer før vi tar av og går i litt uret lende fram til breen. Men det er også et godt alternativ og følge stien videre opp mot Skautflye og få et overblikk på topper og breer derfra.

Vel tilbake blir det godt med middag og en hyggelig kveld med turfølget.

Dag 5 Til bommen og hjemreise
Vi nyter frokosten med utsikt til Nautgardstind for siste gang på denne turen og pakker oss ut fra hytta. Vi får igjen bagasjetransport ut til bommen, mens vi selv tar beina fatt de lette 8 km ut. Ved bommen står ekstrabussen klar og frakter oss tilbake til Otta stasjon. Vi beregner å være på Otta innen kl. 16.00.

Med forbehold om endring i programmet!
Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Pris

Kr 7.300,- fra/til Otta
Ikke-medlemstillegg: kr 1500,-. Bli medlem i DNT 
Turpakken inkluderer: Overnatting, turledelse, buss til/fra Otta, bagasjetransport og alle måltider (frokost, niste/termos, vanligvis tre-retters middag) med unntak av: Første dag kun middag, siste dag kun frokost+niste/termos. 

Maks antall deltakere: 14 deltakere + 2 turledere

Passer turen for meg?

Gradering av turen: blå
Sommerfjellet er vakkert, men selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Snø og dårlig vær kan skje også på sommeren. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. Pakk sekken riktig og smart.

Overnatting

Deltakerne bor på 4-6-sengsrom med egen lakenpose/putevar. Leie av sengetøy og håndkle kan velges per deltaker ved påmelding.

Les mer om hytta her: Glitterheim

Matallergier: Gi beskjed ved påmelding!

Hvordan komme til/fra oppmøtested

Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Hverken turleder, administrasjon eller bestyrere kan - av ulike årsaker - organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før påmelding.

Med offentlig transport til Otta: Tog eller buss til Otta. Se Entur.no (nasjonal reiseplanlegger for offentlig transport) for reisetider. Anbefalt reise: fra Oslo S kl. 8.09 til Otta, ankomst 11.29. Anbefalt reise fra Otta til Oslo kl. 16.34, ankomst ca. kl. 20.04. Vi anbefaler å undersøke rutetider før påmelding. Merk at DNT Oslo og Omegn er ikke ansvarlig ved eventuelle feil eller endringer for rutetidene og kapasitet

Med bil til Otta: Du kan kjøre bil til Otta. Parkering ved Otta stasjon.

Kart

Turkart Jotunheimen Aust 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vårt Tursenter eller i DNT Nettbutikk.

Utstyr

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer

Du kan benytte lakenpose/sengetøy i sengene på de betjente hyttene. Sovepose kan ikke benyttes.

Smittevernstiltak og hygiene på turer og hytter

Normale regler:
- Hold deg hjemme dersom du føler deg syk.
- Fortsett å vaske hender grundig. Har du ikke tilgang på varmt vann og såpe benytt håndsprit.
- Bruk papirlommetørkle. Har du ikke tilgang på dette er det best å hoste i albuekroken.

DNT forholder seg til FHIs smittevernsregler ved gjennomføring av turer og aktiviteter.

FHIs temaside 

Før påmelding

Husk å lese  "Viktig informasjon om DNT-tur" før du melder deg på turen.

Les våre vilkår for deltakelse
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i DNT Oslo og Omegns vilkår for deltakelse på aktiviteter.

Mer informasjon

Velkomstbrev sendes til deltakerne på e-post nærmere avreisedato. Her står det blant annet hvem som er hovedturleder med kontaktinformasjon. Har du ikke mottatt e-post fra oss en uke før avreise, er et tips å sjekke søppelposten eller ta kontakt med oss.

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.   

Om våre turledere

Våre turledere er frivillige.  Turlederne våre er fjellfolk med solid friluftserfaring, DNTs turlederkurs eller tilsvarende, og som gjennomfører sine turlederoppdrag med stor glede og villig deler sin friluftserfaring og friluftsglede med deltakerne. 

Les mer om hvem våre turledere er her.  

 

 

SFoslo2022

Fall til ro på Glitterheim 60+

Glitterheim er en svært populær DNT hytte -  midt i “smørøyet” av Jotunheimen nasjonalpark. Hytta er et supert utgangspunkt for en rekke, fine dagsturer, og våre dyktige turledere vil ta ...

Kontaktinformasjon: