Rundtur på Hardangervidda 60+

Fellestur

Fra dato
15. august kl. 12:00
Til dato
19. august
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Hyttetur, Ukestur, Hardangervidda, Fjelltur, Hytte-Til-Hytte-Sommer, Turkatalog2022_Hyttetilhytte, Turkatalog2022_Seniortur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Krækkja , Rauhelleren
Turområde
Hardangervidda (se kart)
Turkode
13331

Dette er turen for deg som vil gå fra hytte-til-hytte med lett sekk på ryggen sammen med andre godt voksne fjellfolk. Terrenget er lettgått, oversiktlig og vakkert.

Dagsetappene er akkurat passe til å rekke gode raster og nyte naturopplevelsen. Flotte vandringer i åpent og friskt landskap kan vi love hver dag. Vi kan også love dere koselige hytter med 3-retters middag og hyggelige stuer og tun som innbyr til gode samtaler utover kveldene. 

Program 

Dag 1 Oppmøte Geilo. Til fots fra Tinnhølen til Stigstuv 1.238 moh, ca 6 km/2 timer
Turlederne møter gruppa på Geilo stasjon 12.00. Ekstrabuss videre fra Geilo stasjon til Fagerheim og inn til Tinnhølen. Her tar vi på oss sekkene og vandrer på lett, T-merket sti til Stigstuv. 

Stigstuv er en privat generasjonshytte. Her er det lett å trives.

Dag 2 Stigstuv - Rauhelleren 1.221 moh, ca 14 km/5 timer
Etter frokost på Stigstuv gjør vi oss klare for dagens etappe. Den går i slakt, variert og åpent terreng. Legg merke til alle blomstene langs stien. Hvor mange forskjellige finner du? Rauhelleren dukker opp på slutten av turen. Se fram til en god strekk på tunet. Og legg merke til solcellepanelet. Det ble satt opp i 2020, og bestyrer Hans Olav forteller gjerne hvordan dette har endret hverdagen deres hvis dere spør.

Middagen blir servert, og kvelden fortsetter ute i solnedgangsveggen eller inne i peisstua.

Dag 3 Rauhelleren - Krækkja 1.160 moh, inkludert båttur over Halne, ca 19 km/6 timer til fots
Vi takker for oss på hyggelige Rauhelleren etter frokost og tar på oss sekkene. De første 9 km går opp til Halnefjorden og Skaupa. Derfra tar vi båten Halnekongen over til Halne fjellstugu, før vi krysser RV7 og går de siste 6 km inn til Krækkja. Båtturen over Halnefjorden har vært i drift siden 1954 og er et hyggelig avbrekk på vandringen. Turen over Halnefjorden tar ca 40 minutter.

På Krækkja Turisthytte er det trivelig å være, og det er bare å slå seg til ro, glede seg til middagen og en deilig hvil i stua.

Dag 4 Opphold og dagstur fra Krækkja
Vi bruker god tid på frokosten i den koselige spisestua på Krækkja. Idag velger vi den triveligste turen etter vær og ønsker, og det kan godt hende at rundturen om Drageidfjorden og Blåfjell (1.351) er dagens favorittønske. Store muligheter for badepauser!

En siste middag og kveld med turgjengen står for tur. 

Dag 5 Krækkja - Fagerheim Fjellstue, hjemreise
Tur fra Krækkja til Fagerheim Fjellstue, 6 km. Herifra tar vi ekstrabuss kl.15.00 til Geilo stasjon. Vi er på Geilo stasjon ca kl. 15.30 og sier takk for turfølget.

Med forbehold om endring i programmet!
Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Pris

Kr 7.300,- fra/til Geilo stasjon
Ikke-medlemstillegg: kr 1 500,-. Bli medlem i DNT
Turpakken inkluderer: Overnatting, turledelse, busstransport, båt på Halnefjorden og alle måltider (frokost, niste/termos, vanligvis tre-retters middag) med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost+niste/termos.

Maks antall deltakere: 12 personer + 2 turledere

Passer turen for meg?

Gradering av turen: lengde blå, terreng blå
Sommerfjellet er vakkert, men  selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.

Overnatting

Deltakerne bor på 4-6-sengsrom i egen lakenpose. Ta med lakenpose, eller bestill og betal for sengetøy når du ankommer hytta. 

Les mer om hyttene og Halnekongen:
Stigstuv
Rauhelleren
Halnekongen (båt)
Krækkja

Matallergi: Gi beskjed ved påmelding!

Hvordan komme til/fra oppmøtested?

Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Hverken turleder, administrasjon eller bestyrere kan - av ulike årsaker - organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før påmelding.

Med offentlig transport til Geilo: Ta Bergensbanen til Geilo, se togtider og priser på vy.noVi anbefaler å undersøke rutetider før påmelding. Merk at DNT Oslo og Omegn er ikke ansvarlig ved eventuelle feil eller endringer for rutetidene og kapasitet.

Med bil til Geilo: Geilo ligger ved riksvei 7 på Hardangervidda. Det finnes langtidsparkering ved togstasjonen, se geilo.no for informasjon. Om dere ønsker å kjøre bil til Fagerheim og parkere mot betaling ved Fagerheim fjellstugu, gi beskjed ved påmelding! Oppmøtetid Fagerheim er ca. 30 minutter senere. Se mer informasjon om parkering på nettsiden til Fagerheim fjellstugu

Kart

Turkart Skarverennet 1:50 000 og Rauhelleren 1: 50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vårt Tursenter eller i DNT Nettbutikk.

Utstyr

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til DNTs pakkeliste sommer.

Du kan benytte lakenpose/sengetøy i sengene på de betjente hyttene. Sovepose kan ikke benyttes.

Før påmelding

Husk å lese  "Viktig informasjon om DNT-tur" før du melder deg på turen.

Les våre vilkår for deltakelse
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i DNT Oslo og Omegns vilkår for deltakelse på aktiviteter.

Mer informasjon

Velkomstbrev sendes til deltakerne på e-post nærmere avreisedato. Her står det blant annet hvem som er hovedturleder med kontaktinformasjon. Har du ikke mottatt e-post fra oss en uke før avreise, er et tips å sjekke søppelposten eller ta kontakt med oss.

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.   

Om våre turledere

Våre turledere er frivillige.  Turlederne våre er fjellfolk med solid friluftserfaring, DNTs turlederkurs eller tilsvarende, og som gjennomfører sine turlederoppdrag med stor glede og villig deler sin friluftserfaring og friluftsglede med deltakerne. 

Les mer om hvem våre turledere er her.  

 

 

 

SFoslo2022

Rundtur på Hardangervidda 60+

Dette er turen for deg som vil gå fra hytte-til-hytte med lett sekk på ryggen sammen med andre godt voksne fjellfolk. Terrenget er lettgått, oversiktlig og vakkert. Dagsetappene er akkurat ...

Kontaktinformasjon: