Friluftsskolen - Skolefri Breivoll gård (10-13 år)

Dette arrangementet er over!

Avslutt skoleferien med en morsom, sosial, utfordrende og lærerik uke innerst i Bunnefjorden. Her kan du prøv kajakk, leke, lage mat på primus, utforsk sjølivet, bade og bare slappe av i hengekøya. Bli kjent med nye folk på din alder, og lær mer om DNT sitt tilbud for barn og unge.  

Merknad: På grunn av koronasituasjonen kan det forekomme endringer i programmet på kort varsel.

Har du skoleferie og ingenting å finne på? Da kan du bli med oss på Skolefri! Vi har ulike aktiviteter hver dag, og her får du prøve mange ting du kanskje ikke har gjort før, som å padle kajakk. Du blir kjent med nye folk og steder og får mange fine opplevelser før skolen starter igjen. Vi møtes på Breivoll Gård, ved stabburet, hver morgen kl. 09.00. Avslutning samme sted ca. kl. 15.00. Se etter turleder i rød T-vest. Alle må ha med mat og drikke selv. Husk at dagene kan være svært aktive, så ta gjerne med litt ekstra.

Merk: På grunn av koronasituasjonen kan det forekomme endringer i programmet på kort varsel.

Program

Dag 1 - Tur til Røverhula

Vi ønsker velkommen og starter med morsomme bli kjent-aktiviteter. Så gjør vi oss klare for dagens turmål: En spennende Røverhule! Dere får høre historien om hva som skjedde her og får krabbe ned og undersøke hula. Så er det tid for lunsj. Etter lunsj blir det forskjellige friluftsaktiviteter og leker før vi går tilbake til Breivoll gård. 

Dag 2 - Kajakkpadling 

Vi bruker hele dagen på Breivoll Gård og skal virkelig bli kjent med dette idylliske stedet både på land og i vann! Vi deler gruppa i to. Den ene gruppa har kajakkpadling med erfarne instruktører. Den andre gruppa skal ha ulike friluftsaktiviteter og lek. Etter lunsj bytter gruppene aktivitet.

Dag 3 - Livet i fjæra 

I dag skal vi utforske livet i fjæra, leke og utforske i strandkanten. På slutten av dagen vil det være godt med en dupp i vannet, så husk og ta med badetøy.

Dag 4 - Kajakkpadling og lek

Vi fortsetter å nyte dagene på Breivoll Gård som vi har bli kjent med, både på land og i vann! Vi deler gruppa i to. Den ene gruppa har kajakkpadling med erfarne instruktører. Den andre gruppa skal ha ulike friluftsaktivitter og lek. Begge gruppen får padle og leke.

Dag 5 - Camp, mat og hengekøyer

Dette er siste dag sammen på Breivoll og vi spotter oss til den perfekte leierplassen for å få opp hengekøyene og lage mat på primus. I dag skal vi nyte naturen med både felles aktiviteter, frilek, bading, sol og sommer. DNT står for maten på primus, men ta med matpakke og drikkeflaske. I tillegg vil vi lærer om allemannsretten og hva den betyr for oss når vi skal på tur. 

Vi tar forbehold om at det kan bli endringer i programmet!

DNT Ung

DNT ung Oslo er for deg mellom 13 og 30 år som er nysgjerrig på friluftsaktiviteter og liker å være ute! Sjekk ut aktivitetskalenderen vår på facebook, og følg instagrammen vår (dntungoslo) for turtips og inspirasjon til fjærne og nære turer. 

SjekkUT (app)

DNTs populære tjeneste for digital turpostregistrering, DNT SjekkUT, er blitt en del av UT-appen og UT.no. SjekkUTEr en tjeneste for digital besøksregistrering - eller en slags digital versjon av turbøker og trimpostkasser om du vil. Med SjekkUT kan du "sjekke inn" og samle på turposter, fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet. Slik kommer du gang og bruker SjekkUT

Smitteverntiltak på turer og aktiviteter i DNT

På våre turer og aktiviteter kan du være trygg på at vi tar smittevern på alvor. DNT har utarbeidet en egen veileder for aktiviteter, som bygger på myndighetens råd om smittevern. Vi har fokus på hygiene og regulerer størrelse på grupper i henhold til gjeldende anbefalinger. Deltakelse på våre turer og aktiviteter forutsetter at du som deltaker er frisk, ikke har symptomer på luftveisinfeksjon og ikke er i karantene. 

Hold deg oppdatert på myndighetenes råd: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/

Generell info:

Barna er på friluftsskolen uten foresatte. Det vil være engasjerte og godt kvalifiserte ledere fra DNT og deres samarbeidspartnere sammen med barna hele uka. Friluftsskolen er en del av DNT og Friluftsrådenes Landsforbunds friluftskoler. Leiren støttes økonomisk av både DNT/Friluftsrådenes Landsforbund og BUFDIR, noe som gir en sterkt redusert deltakeravgift. 

Pris:

Kr 650,- for hele uka (kun mulig å melde på for hele uken).

Ikke-medlemstillegg: Kr 400,- Bli medlem i DNT her

Prisen inkluderer: Turlederkostnader, aktiviteter og enkel servering fredag (må ha med egen matpakke i tillegg).

Vi tar forbehold om at det kan bli endringer i programmet!

Økonomisk støtte

Vi prøver gjennom ulike tilskuddsordninger å tilby gratis aktiviteter og subisidierer deltakerprisene på flere fellesturer slik at vi senker terskelen for deltakelse på disse turene. I noen tilfeller deler vi også ut gratis plasser til lavinntektsfamilier.
Trenger du, eller kjenner du noen som har behov for støtte og har lyst til å være med oss på tur ber vi deg ta kontakt med lisbeth.hildremyr@dnt.no. All informasjon holdes konfidensielt og våre frivillige turledere vil ikke vite om deltakelse fra denne ordningen. 

Utstyr og bekledning
Normal bekledning for en dagstur i Marka anbefales. En liten sekk med vann, matpakke og passende tøy for dagen + skift er lurt. Det bør holde med en sekk på 20-30 liter. Alt spesialutstyr til de ulike aktivitetene stiller DNT med.

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til våre pakkelister. Se også DNTs filmer med tips om hvordan pakke sekk sommer og vinter og hvordan kle seg på tur vinter.

Utstyrsliste: Vi er mye ute, så det er viktig å ha med nok klær og skift hver dag. Pakk i sekk. 

  • Klær som er egnet for dagens aktiviteter og vær
  • Ett fullt skift
  • Ekstra genser/jakke
  • Regntøy hvis det er meldt regn
  • Sitteplate
  • Badetøy
  • Håndkle
  • Solkrem
  • Vannflaske
  • Nøtter og/eller frukt

Spesialutstyr til de ulike aktivitetene stiller DNT med.

Mangler du utstyr? Det er mulig at BUA kan hjelpe deg. Gå inn på nettsiden deres og finn den BUA som er nærmest deg. Send en forespørsel på mail eller ring og spør om de kan låne deg det utstyret du trenger. 

Aktivitetsledere/Turledere

Vi håndplukker lederne som skal være med på denne leiren. Alle har solid erfaring med friluftsliv og er vant til å ha ansvar for og aktivisere barn og unge på tur. Alle har også fremvist politiattest. Turlederne har et felles ansvar for at program og aktiviteter justeres etter deltakernes ferdighetsnivå og behov, og at alle som er med får en positiv, trygg og hyggelig opplevelse i tråd med DNTs verdier.

Vilkår for deltakelse på fellesturer

Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår generelle vilkår fellesturer".

Mer informasjon

Kontakt vårt Infosenter eller kom innom et av våre Tursenter dersom du har spørsmål om turen, kart eller om utstyr. Telefon 22 82 28 00, mandag til fredag mellom 08.30 - 15.00. E-post: info.oslo@dnt.no

Velkomstbrev sendes på e-post til kontaktperson for bestillingen nærmere avreisedato. Har du ikke mottatt noe fra oss, er et tips å sjekke søppelposten eller ta kontakt med oss.

Medlemskap i DNT
Det lønner seg å være medlem i DNT om du skal delta på flere av våre turer. Les mer og meld deg inn her.

Du og dine foresatte må les gjennom ordensreglene og fylle ut et helseskjema som blir sendt ut sammen med velkomstbrevet.

 

Kategori: Nærmiljø

Friluftsskolen - Skolefri Breivoll gård (10-13 år)

Avslutt skoleferien med en morsom, sosial, utfordrende og lærerik uke innerst i Bunnefjorden. Her kan du prøv kajakk, leke, lage mat på primus, utforsk sjølivet, bade og bare slappe av i ...

Kontaktinformasjon: