Tur og yoga på Krækkja 60+

Fellestur

Fra dato
28. august kl. 12:00
Til dato
1. september
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Seniorer
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Hyttetur, Hardangervidda, Krækkja
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Krækkja
Turområde
Hardangervidda (se kart)
Turkode
13323

Tur, kultur og natur omringer Krækkja. Terrenget her er lettgått, åpent og vakkert. I området rundt hytta er det flere gamle boplasser og fangstgraver som er lett tilgjengelig. I dette miljøet skal vi gå på turer og ha yoga og nyte dagene ute og inne.

Turlederne Torbjørn og Johanne vil sørge for fine fjellturer og gode yoga-stunder i løpet av uka. Bestyrerne på Krækkja, Signe og Per Martin, ønsker alle velkommen, og sørger for god bevertning. 

Program

Dag 1: Ankomst Krækkja (1160 moh), ca 5 km/1-2 timer
Oppmøte på Geilo stasjon kl.    Videre med buss fra Geilo stasjon kl.12.00 til Fagerheim, ankomst kl 12.35.  Vi tar med oss bagasjen og går noen hundre meter vestover langs veien og får bagasjen over i båten. Litt mat og drikke kan være greit å ha med på turen videre inn til fots til Krækkja. 

Dag 2-4: Dagsturer fra Krækkja

Dagene starter og slutter med Yoga som passer for alle! Tilrettelagte dagsturer i flotte omgivelser. Turlederne vil ta hensyn til deltagerne og lede turer med ulik lengde. Korte, rolige turer for de som liker det og litt lengre turer for de som ønsker litt mer utfordring.

Dag 5: Hjemreise Krækkja - Oslo, ca 5 km/1-2 timer
Til fots fra Krækkja til Fagerheim, bagasjetransport. Ekstrabuss fra Fagerheim kl. 14.00 til Geilo, ankomst ca kl 14.35. 

Med forbehold om endring i programmet!

Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Generell informasjon for seniortur i sommerfjellet

Pris:
Kr 6.700,- fra /til Geilo
Ikke-medlemstillegg kr. 1.500,-. Bli medlem i DNT. 
Turpakken inkluderer: Overnatting, ekstrabusser, bagasjetransport, turledere/yogainstruktør alle måltider (frokost, niste/termos, vanligvis tre-retters middag) med unntak av: Første dag kun middag, siste dag kun frokost+niste/termos. Sengetøy og håndkle er inkludert.

Nødvendig spesialkost: Gi beskjed ved påmelding!

Maks antall deltakere: 14 (+ 2 turledere)

Annet: 
Ta med matpakke til reisedagen! 
Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. kontaktinfo til turlederne.

Turledere og yoga-instruktør:
Torbjørn Aas og Johanne Torgersen har vært turledere og instruktør på DNT-turer flere ganger, og igjen gleder de seg til 5 dager på Hardangervidda sammen med deltakerne. Johanne er også yoga-instruktør og vet godt når det passer med yoga for friluftsfolket.

Gradering av turenblå
Sommerfjellet er vakkert, men  selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.

Utstyr
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer

Smittevernstiltak og hygiene på turer og hytter

Normale regler:
- Hold deg hjemme dersom du føler deg syk.
- Fortsett å vaske hender grundig. Har du ikke tilgang på varmt vann og såpe benytt håndsprit.
- Bruk papirlommetørkle. Har du ikke tilgang på dette er det best å hoste i albuekroken.

DNT forholder seg til FHIs smittevernsregler ved gjennomføring av turer og aktiviteter.

FHIs temaside 

Kart og ruteinformasjon: 
Turkart Finse1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Les mer om hyttene her: 
Krækkja

Viktig informasjon om fellesturer sommer:
Før du melder deg på en tur les: viktig informasjon fellesturer sommer

Viktig informasjon om Covid 19 (korona) og DNTs smittevernstiltak på hytter og aktiviteter
Smittevernstiltakene kan leses i sin helhet her:


Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmålse vår faq om fellesturer.

Turledere:
Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om hvem våre turledere er her.

 

 

SFoslo2022

Tur og yoga på Krækkja 60+

Tur, kultur og natur omringer Krækkja. Terrenget her er lettgått, åpent og vakkert. I området rundt hytta er det flere gamle boplasser og fangstgraver som er lett tilgjengelig. I dette ...

Kontaktinformasjon: