Avlyst Josten på langs

Fellestur

Fra dato
28. april kl. 16:00
Til dato
1. mai
Vanskelighetsgrad
Ekstra krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Fellestur, Skitur, Telttur, Vinter, Jostedalsbreen
Arrangører
DNT fjellsport Oslo, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Breheimen med Jostedalsbreen (se kart)
Turkode
13306
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst.

Bli med på selveste klassikeren blant vårskiturer! Turen hvor du får både skitur, bretur, telttur og langtur i ett! Jostedalsbreen kaller!

PROGRAM

Dag 1: Oppmøte Øygard i Fjærland. Erdalen til Vetledalseter
Oppmøte kl. 16.00 på Øygard i Fjærland. Herfra blir det felles transport med buss ca. kl. 16.30 til Erdalen i Stryn. Bussen er framme ca 19.00 i Erdal. Vi går i retning Vetledalseter og overnatter i telt. De som ønsker en natt inne på denne sjarmerene hytta har mulighet til det, men det er ikke inkludert i prisen. 

Dag 2: Vetledalseter-Ståleskaret
Vi går på ski opp Erdalsbreen og brefallet Småttene til Ståleskaret. Vi gjør unna 1500 høydemeter før vi skrider inn på det snødekte breplatået.

Dag 3: Over Josten
En herlig og lang skitur venter oss og vi rigger teltleir på breen.

Dag 4: Nedstigning til Fjærland
Siste nedkjøring på snø og så en bratt nedkjøring med spektakulær utsikt utover Fjærlandsfjorden.
Ankomst Øygard på Fjærland.

Turen vil gi deg god erfaring til å foreta vinterturer i telt på egen hånd.

Med forbehold om endring i programmet!

Pris

Kr. 2.990,- på/av Fjærland
På denne turen får DNT medlemmer mellom 18 og 26 år en rabatt på kr 1000,-. Denne rabatten er sponset av DNT ung Oslo og Frifond.
Turen er støttet av Bjørstads Stiftelse med kr 500,-.
Ikke-medlemstillegg: kr. 1.500,-  Bli medlem i DNT 

Turpakken inkluderer: turledelse og felles transport til Erdalen i Stryn.
Overnatting foregår i egne telt. Du må selv ta med mat og drikke for hele turen, samt primus. 

Maks antall deltagere på denne turen: 12 (pluss to turledere/instruktører)

Velkomstbrev sendes deltakerne på e-post ca. 1-2 uker i forkant av turen. Der står det blant annet hvem som er hpvedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Passer turen for meg

Dagene på breplatået vil bli lange og all oppakning (telt, sovepose, mat m.m.) bæres på ryggen, så det kreves at man er i god fysisk form og er vant til å gå på ski med tung sekk. 

Gradering av turen: lengde svart/terreng svart
Vinterfjellet er vakkert, men lunefullt. Selv den enkleste skitur kan bli svært krevende med utfordrende skiføre og mye vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. I fjellet går man utenom preparerte løyper og må være forberedt på å tråkke spor selv. Pakk sekken riktig og smart.

Overnatting 

Overnatting i egne telt.

Hvordan komme til/fra oppmøtested?

Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for kurset på egenhånd. Hverken kursleder, administrasjon eller bestyrere kan - av ulike årsaker - organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før man melder seg på kurset. 

Offentlig transport fra Oslo: 
Se rutetider på entur.no 

Merk at det er inkl buss fra Fjærland til Erdal. Denne kan ikke velges bort.

DNT Oslo og Omegn er ikke ansvarlig for om det blir endringer/feil på rutetidene. Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke om rutetidene er riktige før påmelding til kurset.

Med egen bil fra Oslo:
Via Fagernes, Lærdal, Sogndal til Fjærland. Følg merking mot Suphellebreen til Øygard gård.

Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Hverken turleder eller administrasjon kan - av ulike årsaker - organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før man melder seg på turen. 

Kart og ruteinformasjon 

Turkart Topo 3000 Jostedalsbreen nasjonalpark, 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan om ønskelig kjøpes i vårt Tursenter eller i vår nettbutikk.

Utstyr og pakkeliste

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til DNTs anbefalinger for pakkeliste vintermen merk at denne er helt generell og gjelder først og fremst for hytte-til-hytte-turer for voksne.


Personlig skiutstyr: fjellski, staver med stor trinse og skifeller.

Turutstyr: husk spesielt kart og kompass, snøspade, søkestang, telt, førstehjelp, sovepose og liggeunderlag, primus og rikelig med brennstoff, solkrem, snøbriller, hodelykt, termos, drikkeflaske, alle måltider og sekk.

Breutstyr: Sittesele, 2 stk. kortslynger, 1 stk. vanlig karabiner og 1 stk. skrukarabin.

Bekledning for vinterfjellet: husk spesielt vind- og vanntett ytterbekledning (med hette), lue, vindvotter og votter (+ reserve), tykk genser eller dunjakke, ullundertøy, ullsokker, ekstra klesskift og gamasjer.

Breutstyr kan leies av DNTOO for kr. 300. Om du trenger å leie utstyr, må du gi oss beskjed om dette ved å huke av for «leie av utstyr» ved påmelding.

Smitteverntiltak på turer og hytter

Deltakerne må ha med hånddesinfiseringsmiddel og munnbind til egen bruk. Deltakere må selv ta ansvar for å overholde god avstand til hverandre og ellers ta hensyn slik at det er god plass og god køkultur på hyttene og på tur. 

Våre kursledere, instruktører, turledere og bestyrere er godt informert om tiltakene og vil hjelpe dere å få en tur som i hovedsak er preget av turopplevelsene i en romslig og sikker atmosfære og ikke Covid-19.

FHIs temaside for koronavirus

Før påmelding

Husk å lese  "Viktig informasjon - fellestur vinter" før du melder deg på kurset.

Vilkår for deltakelse: 
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Om våre kursledere, instruktører og turledere 

Våre kursledere og fjellsportinstruktører er bre-, klatre- og skredinstruktører, kvalifisert og godkjent etter Norsk Fjellsportforums Nasjonal Standard - den høyeste norske sertifiseringen innen fjellsport. DNT er godkjent arrangør etter samme standard, som forutsetter bruk av anerkjente tekniske metoder for kursgjennomføring og opplæring.

Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og -glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.  

FjellsportOslo22

Josten på langs

Bli med på selveste klassikeren blant vårskiturer! Turen hvor du får både skitur, bretur, telttur og langtur i ett! Jostedalsbreen kaller! PROGRAM Dag 1: Oppmøte Øygard i Fjærland. Erdalen til Vetledalseter ...

Kontaktinformasjon: