OsloOnsdag: Hodelykt og søppelplukking til Vettakollen (16-30 år)

Fellestur

Dato
3. november kl. 17:30
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Fottur, Osloonsdag, Lavterskel
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, DNT ung Oslo
Turområde
Oslomarka (se kart)
Dette arrangementet er over!

Har du lyst til å gå på tur, men vet ikke helt hvor du vil? Kanskje du ikke har noen å dra på tur med? Eller glemmer du å benytte deg av mulighetene hverdagen byr på? Bli med oss på tur da vel!

Program

Onsdag 3.november inviterer vi i DNT ung Oslo deg med på hodelykttur til Vettakollen. Husk å ta med egen hodelykt! 

«Ryddeuka» versjon 2021 er uke 44. Det betyr at det denne uken plukkes søppel på mange av våre DNT turer som arrangeres i Oslo. Gjennom våre turer og aktiviteter er vi en forlenget arm ut i Marka, og under "Ryddeuka" vil vi rette ekstra søkelys på sporløs ferdsel. Dette er et tema som vi vet at mange av dere er engasjert i og det er utrolig bra! Vi oppfordrer alle til å være med på dette, men du kan fint være med på tur uten å plukke søppel også. Vi stiller med hansker og søppelposer for de som vil bidra. 😊

Vettakollen er et av de fineste utsiktspunktene over Oslo. Navnet «Vettakollen» kommer av det gamle ordet «vete», som betegnelse på vedstabler som tidligere ble reist på visse fjelltopper, oftest nær kysten, og som ble tent når fienden nærmet seg eller var kommet til landet. Bålet var et signal om at det skulle tennes liknende bål på andre topper, og om at alle våpenføre menn skulle samles for å verge landet.

Vi møtes som vanlig ved tigeren på Jernbanetorget kl 17.30 og tar t-banen sammen opp til Sognsvann. Se etter turleder i rød jakke/vest. Husk å ta med deg litt snacks, drikke, sitteunderlag og varme klær.

NB! Deltakerne må betale reisen selv.

Arrangementet er gratis og åpent for både medlemmer og ikke-medlemmer.
OsloOnsdag er for de mellom 16 og 30 år, og er støttet av Frifond, Oslo kommune og DNT ung Oslo.
 Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur! Bli medlem i DNT! Som medlem i DNT ung har du også tilgang til turer og gratisaktivieteter som klatring, buldring og kajakk. 

Utstyr
Skal du på tur og mangler utstyr? Det er mulig BUA kan hjelpe deg. Gå inn på www.bua.io og finn den BUA ordningen som er nærmest deg. Send en låneforespørsel  til BUA på mail post@bua.io eller ring 977 49 460. 

Smittevernstiltak og hygiene på turer og hytter
Normale regler:
- Hold deg hjemme dersom du føler deg syk.
- Fortsett å vaske hender grundig. Har du ikke tilgang på varmt vann og såpe benytt håndsprit.
- Bruk papirlommetørkle. Har du ikke tilgang på dette er det best å hoste i albuekroken.

DNT forholder seg til FHIs smittevernsregler ved gjennomføring av turer og aktiviteter. FHIs temaside 


Vi gleder oss til å se deg på tur 😊


-----------------------------------------------------------------------------------------
Join DNT ung Oslo (age 16-30) on a hike with headtorch to Vettakollen. Note that everyone must bring their own headtorch, warm clothes and some snacks if you want.

We'll meet next to the tiger scuplture at Jernbanetorget at 17:30 and take the subway to Sognsvann. Look out for the tour leader in red. 

We are looking forward to seeing you all 😊

OsloOnsdag is a free event, open to everyone from the age of 16 to 30, both DNT members and non-members. It’s based on a volunteer initiative managed by DNT young Oslo, and founded by Frifond and the City of Oslo, in addition to DNT young Oslo. We arrange trips every other Wednesday and we also have free activities at Friluftshuset every Thursday with paddling, bouldering and other theme nights. Follow us on Facebook to keep yourself update

 

OsloOnsdag: Hodelykt og søppelplukking til Vettakollen (16-30 år)

Har du lyst til å gå på tur, men vet ikke helt hvor du vil? Kanskje du ikke har noen å dra på tur med? Eller glemmer du å benytte ...