Sommerturlederkurs

Kurs

Fra dato
29. august kl. 11:00
Til dato
3. september
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Arrangør
DNT Oslo og Omegn
Turkode
13318

Trives du i lag med andre på tur? Har du erfaring fra hytte-til-hytte turer på høyfjellet?  Føler du deg sikker i bruken av kart og kompass og vil gjerne dele din glede over å være i fjellet med andre? Bli DNT turleder!

Infokveld: dato kommer
Møtt instruktørene Peter Warren og Kjell Jonsson via Teams. Vi informere litt mer om kursopplegget og samtidig har du anledning til å stille spørsmål. Har du lyst til å få mer informasjon og bli kjent med oss før du sender en søknad? Da håper vi at du møter opp.

Tilbakemeldinger fra tidligere deltakere:

 • Overraskelsesmomentene i kurset var veldig bra.
 • Det var bra at dagene var så fulle med aktiviteter som de var, da dette holder fokus på et høyt nivå.
 • Norges beste instruktører
 • Fokus på læring hos alle hele tiden. Det ble lagt vekt på at dette ikke var en konkurranse, noe som gjorde at deltakerne samarbeidet om å gjøre hverandre best mulig. Alle var til enhver tid "skjerpet", da det ikke var planlagt hvem som skulle ut som nestemann. Tydelig og klart hva som ble forventet.
 • Opplegget var svært bra ved at de forskjellige læringsmomentene ble presentert på ulike måter på tidspunkt før en fikk bruk for dem i praksis. Veldig bra strukturert og utfordrende på mange måter. Veldig gode stop og evalureringer. Solide kursholdere

Målet med kurset er å gjøre deltakerne i stand til å lede turer for DNT Oslo og Omegn og andre medlemsforeninger i fjellet sommerstid. Kurset er lagt opp som en tur som går over 6 dager fra hytte til hytte i Rondane. Alle temaene som blir tatt opp blir gjennomført både i teori og praksis. Ved kursslutt evalueres deltakerne til godkjent/ikke godkjent sommerturleder i DNT.

I løpet av kurset går vi bla. gjennom disse emnene:
Sommerorientering, turplanlegging, veivalg, værforhold, grunnleggende fysiologi, nedkjøling, førstehjelp, nattorientering, nødovernatting og ledelse av turer sommerstid. Sommerturlederkurset utdanner deg til autorisert sommerturleder for hele DNT systemet.

Opptakskrav:

 • Bestått «Grunnleggende turlederkurs/Nærmiljøkurs» . modul 1-2 i turlederstigen.
 • Kunne dokumentere gode kunnskaper om orientering og kart- og kompass i høyfjellet (SARTTO, koordinater, kompasskurs, forstå fordeler og begrensninger med forskjellige typer kart,  kartreferanse ved bruk av UTM, veivalg, distanser og tid, bratt lende og steinsprang, oppfang og ledlinjer, nattorientering, ogsv.). Vi anbefaler på det sterkeste å ta et kart og kompasskurs i forkant.
 • Erfaring fra turer over flere dager i høyfjellet
 • Eraring fra turer på egenhånd
 • Erfaring fra overnatting ute, i telt, bivuakk, under åpen himmel
 • Erfaring som turleder på turer i nærmområdet
 • Medlemsskap i DNT 

Instruktører på kurset:
 Peter Warren og Kjell Jonsson

Pris:
Kurset er gratis. DNT OO dekker alle kostnader
Ikke-medlemstillegg NOK 1.000.- Bli medlem i DNT

Antall dager: 6 dager
Hvor: Rondane fra hytte til hytte. Vær forberedt på at deler av en natt kan tilbringes ute.
Maks antall deltakere: 8 (pluss en kursleder) 
Kart: Rondane Nord og Rondane Sør, 1:50 000 


Søknad og søknadsfrist:
Fyll ut i Forms (fristen er 1. juni 2022)
Tilbakemelding og informasjon sendes deltakerne i slutten av juni. DNT Oslo og Omegn forbeholder seg retten til å prioritere opptak av turledere i egen forening. Sammen med søknaden sendes en anbefaling fra medlemsforeningen og bekreftelse om at de vil benytte personen som turleder dersom vedkommende består kurset.

Vilkår for deltakelse på kurs:
Når du melder deg på dette kurset bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".
På grunn av sammarbeid mellom deltakere før kursstart og  eventuell samkjøring til oppmøtested deler vi deltakeres e-post og mobil med andre deltakere før kursstart.

Pakkeliste sommer:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer
Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken.

Før påmelding

Husk å lese  "Viktig informasjon om DNT-tur" før du melder deg på turen.

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret på info@dntoslo.no 

Vilkår for deltakelse på kurs:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Kontaktinformasjon: