Bjørnhollia - Rondanes oase

Fellestur

Fra dato
18. august kl. 10:50
Til dato
21. august
Alternative datoer

30. juni til 3. juli 2022
18. til 21. august 2022
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Turkatalog2022_Baseferie, Fjelltur, Hyttetur, Baseopphold-Sommer
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Bjørnhollia
Turområde
Alvdal Vestfjell , Rondane (se kart)
Turkode
13288

Velkommen til fire, deilige dager på Bjørnollia - oasen i Rondane.

Sør i Rondane, med sine lune dalfører og flotte natur,  står Bjørnhollia Turisthytte og venter på fjellturistene. Bjørnhollia er plassert i en oase av mektig natur i villreinens rike. Med spennende canyon, høye topper og masse vann og elver, er turmulighetene mange.

Tunet på Bjørnhollia er vel verdt et besøk, da det bl.a. har fått byggeskikkspris som et av de flotteste turistanleggene i fjellheimen. Her kan sommerkveldene fint tilbringes sammen med dine turvenner.

PROGRAM

Dag 1: Oppmøte Ringebu stasjon. Ekstrabuss. Straumbu-Bjørnhollia, ca 6 km/2 timer
Deltakere og turledere møter på Ringebu stasjon ca 10.50. Ekstrabuss kl. 11.00 til Straumbu. Vi går samlet inn til Bjørnhollia.
En nydelig tur opp gjennom furuskog og åpne rabber over til hytta. Vel framme blir det middag og samling i stua med informasjon om dagene.

Dag 2-3 Flotte dagsturer og dagsturmål
Rondane byr på mange flotte dagsturer og dagsturmål, og vi velger oss det fineste etter nivå, vær og ønsker. Vår anbefaling er en rundtur inn i Villmanndalen, en canyon som er vel verdt besøket. Så er det vel ingen daler som slår Langglupdalen i skjønnhet!! En lunsj ved elvebredden blir limt fast på netthinnen. Kvelden på tunet på Bjørnhollia gir ro og en atmosfære som må oppleves.

Hver dag starter med en god forkost og avsluttes med tre-retters middag medfølgende sosialt samvær ute eller inne i peisestua.

Dag 4: Bjørnhollia-Straumbu, ca 6 km/2 timer.
Etter en deilig frokost, tar vi turen ned til Straumbu igjen, og det er store muligheter for at vi velger en annen sti enn den vi kom. Det er et klokt valg, isåfall. Avreise fra Straumbu med ekstrabuss til Ringebu. Ankomst Ringebu stasjon ca kl 15.00.

Med forbehold om endring i programmet!
Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Pris
Kr. 5.600,- fra/til Ringebu stasjon
Ikke-medlemstillegg kr 1.500,-  Bli medlem i DNT

Turpakken inkluderer: Overnatting, ekstrabusser, turledere og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos.

Maks antall deltakere: 12 (pluss to turledere) 

Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Passer turen for meg?

Gradering av turen: blå
Sommerfjellet er vakkert, men  selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.

Overnatting:
Deltakerne bor på 4-6-sengsrom i egen lakenpose/sengetøy. Om du ønsker kan sengetøy bestilles og betales direkte på hytta.

Les mer om hytta her: Bjørnhollia

Matallergi: Gi beskjed ved påmelding!

Hvordan komme til/fra oppmøtested?
Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Hverken turleder, administrasjon eller bestyrere kan - av ulike årsaker - organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før man melder seg på turen. 

Med offentlig transport fra Oslo:
Tog/buss til Ringebu. 

Se rutetider på vy.no eller entur.no

DNT Oslo og Omegn er ikke ansvarlig for om det blir endringer/feil på rutetidene.  Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke om rutetidene er riktige før påmelding til turen.

Med egen bil:
Via Gudbrandsdalen til Ringebu. Parkering på stasjonen. Merk at ekstrabussen er inkludert i turpakka og kan ikke velges bort.

Kart og ruteinformasjon 
Turkart Rondane Sør 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Utstyr
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer
Du kan benytte lakenpose/sengetøy i sengene på de betjente hyttene. Sovepose kan ikke benyttes.

Smittevernstiltak og hygiene på turer og hytter

Normale regler:
- Hold deg hjemme dersom du føler deg syk.
- Fortsett å vaske hender grundig. Har du ikke tilgang på varmt vann og såpe benytt håndsprit.
- Bruk papirlommetørkle. Har du ikke tilgang på dette er det best å hoste i albuekroken.

DNT forholder seg til FHIs smittevernsregler ved gjennomføring av turer og aktiviteter.

FHIs temaside 

Før påmelding:

Husk å lese  "Viktig informasjon om DNT-tur" før du melder deg på turen.

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Turledere og rutene:
Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.  

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.   

 

 

 

SFoslo2022

Bjørnhollia - Rondanes oase

Velkommen til fire, deilige dager på Bjørnollia - oasen i Rondane. Sør i Rondane, med sine lune dalfører og flotte natur,  står Bjørnhollia Turisthytte og venter på fjellturistene. Bjørnhollia er ...

Kontaktinformasjon: