Skogadalsbøen - juvelen i Jotunheimen

Fellestur

Fra dato
25. august kl. 11:30
Til dato
28. august
Alternative datoer

4. til 7. juli 2022
25. til 28. august 2022
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Turkatalog2022_Baseferie, Hyttetur, Fjelltur, Utladalen, Baseopphold-Sommer
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Skogadalsbøen
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Turkode
13289

Velkommen til fire dager i vakre og ville Utladalen i Vest-Jotunheimen.

På Skogadalsbøen skal vi bo i tre døgn og nyte fjell-livet i en av landets dypeste og villeste daler. Selve Skogadalsbøen Turisthytte er en idyll i seg selv, og vårt nye vertskap på "Bøen"  gleder seg til å ta imot gjester som vil nyte noen dager i deres fjelleldorado. Turledere tar med deltakerne på dagsturer, og kveldene kan tilbringes ute på det idylliske tunet eller inne i peisestua. Uansett; Bli med til fjells og se fram til nydelig bevertning, sjarmerende og velholdt hytte, og et turområde som strutter av stolthet over å få besøk.

Dag 1: Oppmøte på Otta stasjon. Ekstrabuss til Sognefjellshytta (1.411 moh) Til fots til Skogadalsbøen (832 moh), ca 14 km/4-5 timer
Deltakere og turleder møter på Otta stasjon kl 11.30. Ekstrabuss kl. 11.45 til Sognefjellshytta. Deretter begir vi oss av gårde med praktfull utsikt mot Smørstabbreen-massivet på den ene siden og Fannaråken på den andre. Vi går sakte, men sikkert ned fra fjell til frodige daler. Denne dalen, og denne etappen blir man aldri lei!
Vel framme er det bare å innta stemning på tunet og på Skogadalsbøen Turisthytte. Her er det godt å bo. Middag ved ankomst ca 19.00.

Dag 2 og 3: Flotte dagsturer og dagsturmål
Utladalen byr på mange flotte dagsturer og dagsturmål, og vi velger oss det fineste etter vær og ønsker. Hva med en rundtur via Vormeli, den gamle stølen du kommer til når du krysser Uradøla på bro? Eller en tur opp på Friken (1.503 moh), der du ser de vakreste tinder Jotunheimen har å by på 360 grader.

Etter hver tur er det ingenting som slår det å komme tilbake til Skogadalsbøen, og slenge seg ned på tunet med kald drikke og vite at en deilig middag venter.

Dag 4: Skogadalsbøen-Sognefjellshytta.
Etter frokost pakker vi sekken og forlater Skogadalsbøen. 
Vi skal samme vei som første dag, men får en helt annen opplevelse av turen når vi går den oppover. Fra frodige daler til fjell og breer. Vi får ekstrabuss fra Sognefjellshytta ca kl 15.00 med ankomst Otta stasjon ca kl. 17.00.

Med forbehold om endring i programmet!
Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Pris:
Kr 5.800,- fra/til Otta
Ikke-medlemstillegg kr 1.500,-  Bli medlem i DNT

Turpakken inkluderer: Overnatting, ekstrabusser,  turledere og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos.

Maks antall deltakere: 12 (pluss to turledere) 

Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Passer turen for meg?

Gradering av turen: rød (men mest blå)
Sommerfjellet er vakkert, men  selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.

Overnatting:
Deltakerne bor på 4-6-sengsrom i egen lakenpose.

Les mer om hytta her: Skogadalsbøen

Matallergi: Gi beskjed ved påmelding!

Hvordan komme til/fra oppmøtested?
Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Hverken turleder, administrasjon eller bestyrere kan - av ulike årsaker - organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før man melder seg på turen. 

Med offentlig transport fra Oslo:
Tog eller buss til Otta. Sjekk rutetider på vy.no eller entur.no

Se rutetider på entur.no

DNT Oslo og Omegn er ikke ansvarlig for om det blir endringer/feil på rutetidene.  Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke om rutetidene er riktige før påmelding til turen.

Med egen bil:
Via Gudbrandsdalen til Otta. Parkering på stasjonen.

Kart og ruteinformasjon:
Turkart Jotunheimen Vest 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Utstyr:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer
Du kan benytte lakenpose/sengetøy i sengene på de betjente hyttene. Sovepose kan ikke benyttes.

Smittevernstiltak og hygiene på turer og hytter

Normale regler:
- Hold deg hjemme dersom du føler deg syk.
- Fortsett å vaske hender grundig. Har du ikke tilgang på varmt vann og såpe benytt håndsprit.
- Bruk papirlommetørkle. Har du ikke tilgang på dette er det best å hoste i albuekroken.

DNT forholder seg til FHIs smittevernsregler ved gjennomføring av turer og aktiviteter.

FHIs temaside 

Før påmelding:

Husk å lese  Viktig informasjon fellesturer sommer

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Turledere og rutene:
Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.  

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.   

 

 

SFoslo2022

 

Skogadalsbøen - juvelen i Jotunheimen

Velkommen til fire dager i vakre og ville Utladalen i Vest-Jotunheimen. På Skogadalsbøen skal vi bo i tre døgn og nyte fjell-livet i en av landets dypeste og villeste daler. Selve ...

Kontaktinformasjon: