Fra snaufjell ned ville Aurlandsdalen

Fellestur

Fra dato
25. august kl. 12:30
Til dato
28. august
Alternative datoer

27. til 30. juni 2022
25. til 28. august 2022
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Turkatalog2022_Hyttetilhytte, Hyttetur, Fjelltur, Hytte-Til-Hytte-Sommer
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Aurlandsdalen Turisthytte , Geiterygghytta
Turområde
Skarvheimen (se kart)
Turkode
13286

Aurlandsdalen går aldri av moten! Bli med å finn ut hvorfor. Vi kan tipse om at det er mye natur i løpet av disse dagene.

Fra Finse går turen like øst for Sankt Pål, med storslagen utsikt, og videre til Geiterygghytta. Turen fortsetter ned den trange og ville Aurlandsdalen, «dalen over alle daler», som er en av landets mest populære og omtalte fotturruter. Her vandrer vi  i kulturlandskap; stien følger gamle kløvstier og enkelte partier på brede hyller i fjellsiden, forbi nedlagte gårder og bosettinger. Det blir vestlandsnatur i fullt monn!

Historisk vandrerute
DNT og Riksantikvaren åpnet fire nye historiske vandreruter sommeren 2018. Blant disse er den vakre ferdselsveien gjennom Aurlandsdalen i Sogn og Fjordane.

Meld deg på en av Norges aller vakreste turer!

Program:

Dag 1 Ankomst Finse stasjon (1222 moh) - Geiterygghytta (1229 moh), ca 15 km/5 t.
Oppmøte på Finse stasjon kl 12.40.  Fra Finse stasjon går vi opp til Klemsbu (1600 moh). Klemsbu også kalt «Vaffelhytta» er et populært samlings– og stoppested når man går på tur fra Finse. Vi tar en avstikker til Sankt Pål (1695 moh) hvis godt vær. Sankt Pål har har en fantastisk utsikt over Finse og Hardangerjøkulen (den sjette største isbreen på Norges fastland). Den T-merkede stien fortsetter nedover og videre øst for Omsvatnet og langs Geiteryggvatnet til Geiterygghytta.  Middag og sosialt samvær. Vi benytter kvelden til felles samling med presentasjon, informasjon om turen, gjennomgang av utstyr og etappene.

Dag 2: Geiterygghytta - Aurlandsdalen Turisthytte (820 moh), ca 20 km/7 t.
Etter en god frokost pakker vi nistepakke og termos i sekken og starter turen.
Et variert landskap øverst i Aurlandsdalen gir oss en spennende opplevelse. Vi passerer Steinbergdalen turisthytte, et egnet sted for matpakkerast!  Stien fortsetter i en frodig fjellside og krysser elver på helårsbroer. Stien fortsetter siste stykket gjennom noe skog mot Aurlandsdalen Turisthytte og vi begynner allerede nå å ane villskapen vi har foran oss på neste etappe.
Vel framme blir det middag og en god hvil på tunet eller inne i peisestua. Her skal vi bo i to netter.

Dag 3: Aurlandsdalen Turisthytte - Vassbygdi, ca 15 km/6 t. 
Denne klassiske fotturen ned Aurlandsdalen er viden kjent. Aurlandsdalen representerer noe av det vakreste og mest storslagne i norsk natur. Stupbratte fjell kaster seg loddrett ned i dype elvegjel, og på toppene er det panoramautsikt. Små bekker og mektige fosser - nedlagte gårder og gamle støler. Sjelden flora med bl.a. Fjelldronningen, en av våre vakreste fjellblomster. Nesten 500 plantesorter finnes i dalen som er et eldorado for blomsterelskere. Transport fra Vassbygdi ca kl. 18.00  tilbake til Aurlandsdalen Turisthytte. Der venter middag og en god stol for støle bein.

Dag 4: Dagstur og hjemreise.
Etter frokost rekker vi en fin formiddagstur før vi tar ekstrabuss til Ål. Beregnet ankomst Ål er ca kl. 16.30.

Med forbehold om endring i programmet.
Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Pris:
Kr. 5.600,-  Oppmøte Finse stasjon/Avslutning Ål stasjon
Ikke-medlemstillegg kr 1.500,-  Bli medlem i DNT

Turpakken inkluderer: Overnatting,  turledere, ekstrabusser og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos.

Maks antall deltakere: 12 (pluss to turledere) 

Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Passer turen for meg?

Gradering av turen: rød
Sommerfjellet er vakkert, men  selv den enkleste fotturen kan bli krevende med utfordrende vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier.  Pakk sekken riktig og smart.

Overnatting:
Deltakerne bor på 4-6-sengsrom i egen lakenpose. 

Les mer om hyttene her:
Geiterygghytta
Aurlandsdalen Turisthytte

Matallergi: Gi beskjed ved påmelding!

Hvordan komme til/fra oppmøtested?
Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Hverken turleder, administrasjon eller bestyrere kan - av ulike årsaker - organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før man melder seg på turen. 

Med offentlig transport fra Oslo:
Anbefalt reise:
Dag 1: Tog 8.35 fra Oslo S. Ankomst Finse kl. 12.31. 
Dag 4: Tog fra Ål 15.39 til Oslo S.

Se rutetider på entur.no

DNT Oslo og Omegn er ikke ansvarlig for om det blir endringer/feil på rutetidene.  Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke om rutetidene er riktige før påmelding til turen.

Med egen bil:
Fra Oslo kan man kjøre bil til Ål. Tog videre til Finse. Det går ikke bilvei fram til Finse.

Kart og ruteinformasjon:
Turkart Skarvheimen 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Om de historiske vandreruter

Utstyr:
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste sommer
Du kan benytte lakenpose/sengetøy i sengene på de betjente hyttene. Sovepose kan ikke benyttes.

Før påmelding

Husk å lese  "Viktig informasjon om DNT-tur" før du melder deg på turen.

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Turledere og rutene:
Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.  

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.   

 

 

SFoslo2022

Fra snaufjell ned ville Aurlandsdalen

Aurlandsdalen går aldri av moten! Bli med å finn ut hvorfor. Vi kan tipse om at det er mye natur i løpet av disse dagene. Fra Finse går turen like øst for ...

Kontaktinformasjon: