Hytte til hytte på Ringebufjellet DNT ung (19-30 år)

Fellestur

Fra dato
18. mars kl. 19:00
Til dato
20. mars
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Skitur, Ringebufjellet, Aktivitet Skitur, Hyttetilhytte, Vinterfjellet
Arrangører
DNT ung Oslo, DNT Oslo og Omegn
Turområde
Lillehammer-Rondane (se kart)
Turkode
13316
Dette arrangementet er over!

Har du lyst på en klassisk skitur i lettgått fjellterreng? Da har du sjansen nå!

Bli med DNT ung på hytte til hytte på Ringebufjell. Dette flotte turområdet byr på variert natur med daler og topper. Her er det flott utsikt i alle retninger og gode skiforhold. Vi overnatter på de koselige selvbetjente DNT-hyttene Veslefjellbua og Jammerdalsbu.

Program

Dag 1: Oppmøte på Ringebu stasjon og tur inn til Veslefjellbua, ca 1 km

Vi møtes på Ringebu stasjon kl. 19.00, her det er satt opp felles transport til Veslefjellvegen. Vi spenner på oss ski og trasker opp til Veslefjellbua, en luftetur på ca 1km. Det kan være lurt å ha hodelykt lett tilgjenngelig i sekken. Vel fremme på hytta lager vi oss en god middag av det vi finner i proviantrommet før vi lader opp til lørdagens ettappe med hygge og kortspill foran peisen. 


Dag 2: Dagstur fra Veslefjellbua til Jammerdalsbu, ca 19km

Vi spiser en god frokost, smører niste og rydder oss ut av hytta før vi tar skia fatt. Vi har hele dagen til å være på tur og tar oss god tid til pauser underveis. Terrenget er lettgått og med nydelig utsikt, alt ligger tilrette for en flott skiopplevelse. Nå vi ankommer Jammerdalsbu gjentar vi suksessen fra dagen før med egen komponert middag fra proviantrommet, spill og peiskos. 

Kvelden og kjøkkenet er deres!


Dag 3: Tur fra Jammerdalsbu til Måsaplassen og fellestransport til Ringebu stasjon, ca 8km

Etter frokost pakker vi sekkene våre, vi kan glede oss over 8 km med tur før vi blir plukket opp av fellestransporten ved Måsåplassen kl 13.30. Vi er tilbake på vårt startpunkt Ringebu stasjon kl. 14.00, hvor turen avsluttes.  

Med forbehold om endring i programmet! Vi må ta hensyn til vær- og føreforhold.  

Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen.

PRIS

Kr 2850,- 
Kr 1450,- for medlemmer 19-26 år (husk å huke av frifondrabatt ved påmelding)
Ikke-medlemstillegg kr 800,- 

Bli medlem i DNT ungdomsmedlemskap kr 330,- (13-26år).

DNT ung Oslo sitt arbeid er støttet av Oslo Kommune og Frifond.

Turpakken inkluderer: Overnatting (egen lakenpose/sovepose), fellestransport (strekningene Ringebu stasjon - Veslefjellvegen, Måsåplassen - Ringebu stasjon), turledere og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos. 


Matallergi: Gi beskjed ved påmelding! Men ta også med nødvendig spesialkost. Vi kan dessverre ikke garantere melke- og glutenfrie produkter på selvbetjeningshyttene. 

Maks antall deltakere: 10 (pluss to turledere) 

Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Passer turen for meg?

Gradering av turen: blå - middels (turen er lavt gradert, for det er ikke lagt opp til lange og bratte skiturer disse dagene) 

Vinterfjellet er vakkert, men lunefullt. Selv den enkleste skitur kan bli svært krevende med utfordrende skiføre og mye vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. I fjellet kan man måtte gå  utenom preparerte løyper og må være forberedt på å tråkke spor selv. Pakk sekken riktig og smart.

Utstyr og utstyrslån

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Varme og vindtette klær er viktig. Vi viser derfor til vår pakkeliste vinter .

Det er obligatorisk at alle deltakere på vinterturene må ha med sin egen sovepose, liggeunderlag, vindsekk/nødbivuakk, spade og hodelykt. Alle våre skiturer i fjellet krever fjellski og støvler. Skifeller og snøbriller (stormbriller) er svært nyttig utstyr på vinterturer.  Les mer om våre forslag angående skifeller og skismøring.

Skal du på tur og mangler utstyr? Det er mulig BUA kan hjelpe deg. Gå inn på www.bua.io og finn den BUA ordningen som er nærmest deg. Send en låneforespørsel  til BUA på mail post@bua.io eller ring 977 49 460. 

Hvordan komme til/fra oppmøtested?

Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Hverken turleder, administrasjon eller bestyrere kan - av ulike årsaker - organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før man melder seg på turen. 

Med offentlig transport fra Oslo: Buss eller tog fra Oslo til Ringebu stasjon. Vi anbefaler tog fra Oslo fredag kl. 16.02. og retur fra Ringebu Stasjon søndag kl. 14.21. Se rutetider på entur.no

Det er satt opp felles transport fra Ringebu stasjon til Veslefjellvegen og fra Måsaplassen til Ringebu stasjon.

DNT Oslo og Omegn er ikke ansvarlig for om det blir endringer/feil på rutetidene. Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke om rutetidene er riktige før påmelding til turen.

Med egen bil: Følg E6 fra Oslo til Ringebu. Det er parkeringsplasser på Ringebu stasjon. Vi tar felles transport fra Ringebu stasjon til Veslefjellvegen og fra Måsaplassen til Ringebu stasjon.

Kart og ruteinformasjon: Turkart Ringebu 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Smittevernstiltak og hygiene på turer og hytter:
Normale regler:
- Hold deg hjemme dersom du føler deg syk.
- Fortsett å vaske hender grundig. Har du ikke tilgang på varmt vann og såpe benytt håndsprit.
- Bruk papirlommetørkle. Har du ikke tilgang på dette er det best å hoste i albuekroken.

DNT forholder seg til FHIs smittevernsregler ved gjennomføring av turer og aktiviteter. FHIs temaside 

FØR PÅMELDING:

Husk å lese  "Viktig informasjon om DNT-tur" før du melder deg på turen.

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret på info@dntoslo.no 

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. 
Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.  

Hva er en DNT-tur?

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.   

Hytte til hytte på Ringebufjellet DNT ung (19-30 år)

Har du lyst på en klassisk skitur i lettgått fjellterreng? Da har du sjansen nå! Bli med DNT ung på hytte til hytte på Ringebufjell. Dette flotte turområdet byr på variert natur ...

Kontaktinformasjon: