Høyt til fjells, med snø- og kuldegaranti, finner vi Finsehytta - og Brebua. Den unike beliggenheten på toppen av Bergensbanen 1.223 moh, trekker mange skiturister. Vi inviterer til en helg med mye innhold. Vi bor på den flotte, nye selvbetjeningshytta Brebua og styrer tiden selv. Ingredienser: Fjellski, ull, mat og hygge.
Tidlig februar byr oftest på ekte vinterkulde, magisk lys, kanskje litt uvær, men aller best; frisk luft, skiturer med turfølge, varm hytte og tog helt fram.
Skiturene går for det meste i dagslys, men her kan vi også finne på å gå ut i mørket på jakt etter nordlys.
Dag 1: Oppmøte Brebua, Finse
Turlederne tar dere imot fra ca kl 20.00 på Finse stasjon. Innkvartering gjøres av turlederne. Det er omtrent 400m på ski fra stasjonen til Brebua, som ligger på tunet til Finsehytta. Vi finner ingredienser fra proviantlageret på hytta og lager en god kveldsrett sammen. Vi benytter kvelden til felles samling med presentasjon, informasjon om turene og gjennomgang av utstyr.
Dag 2: Hardangerjøkulen, ca 20 km t/r Jøkulhytta.
Vi satser på vær godt nok til å komme til topps på selveste Hardangerjøkulen. På veien opp møter vi både på Appelsinhytta og Jøkulhytta, med mulighet for å søke ly. Denne turen har en lang og god oppstigning til Jøkulhytta (1.850 moh), og kan også bli krevende på nedkjøring avhengig av føreforhold og hvilken rute man velger. Tilbake på Brebua lager vi fellesmiddag ut av hva vi finner på matlageret.
Dag 3. Hansbunuten, ca 13 km t/r og hjemreise
Etter en god frokost rydder og vasker vi oss ut av hytta. Noe av bagasjen kan settes igjen på hytta før vi går ut.
Skituren i dag går til Hansbunuten (1.478 moh) - en fin skitur sørover mot Krækkja turisthytte. Vi er tilbake kl. 13. tar utvask og avslutter på Brebua ca kl. 14.15.
Toget går fra Finse Stasjon kl 14.34 med ankomst Oslo S kl. 19.05.
Med forbehold om endring i programmet! Det er turlederne, som etter å ha tatt hensyn til føre, væremelding og i samråd med bestyrere og deltakere, beslutter om dagens tur lar seg gjennomføre som programfestet.
Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen.
Kr 2100,- for medlemmer.
kr. 1500,- for medlemmer mellom 18-26 år. Husk å huke av rabatt på 600 kr fra frifond ved påmelding.
Ikke-medlemstillegg kr 800,-. Bli medlem i DNT
DNT ung Oslo sitt arbeid er støttet av Oslo Kommune og Frifond.
Turpakken inkluderer: Overnatting, turledere og alle måltider (frokost, niste/termos og middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos.
Har du matallergier eller har behov for annen kost enn du finner på selvbetjeningshytta, bør du ta med denne maten selv.
Overnatting: Deltakerne bor på 4-6-sengsrom i egen lakenpose.
Her kan du lese mer om Brebua.
Maks antall deltakere: 12 (pluss to turledere)
Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Varme og vindtette klær er viktig. Vi viser derfor til vår pakkeliste vinter . Det er obligatorisk at alle deltakere på vinterturene må ha med sin egen sovepose, liggeunderlag, vindsekk/nødbivuakk, spade, søkestang, skredsøker og hodelykt. Vi anbefaler fjellski med stålkanter da turer kan gå i kvistet løype utenfor oppkjørte skispor.
Skal du på tur og mangler utstyr? Det er mulig BUA kan hjelpe deg. Gå inn på www.bua.io og finn den BUA ordningen som er nærmest deg. Send en låneforespørsel til BUA på mail post@bua.io eller ring 977 49 460.
Alle deltakere vil motta et deltakerbrev fra hovedturleder minst en uke før turstart med siste informasjon og tips til utstyr og pakking.
Gradering av turen: lengde rød, terreng rød
Vinterfjellet er vakkert, men lunefullt. Selv den enkleste skitur kan bli svært krevende med utfordrende skiføre og mye vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. I fjellet går man utenom preparerte løyper og må være forberedt på å tråkke spor selv. Pakk sekken riktig og smart.
Med offentlig transport fra Oslo: Toget fra Oslo S til Finse. Se rutetider på entur.no eller VY.no
DNT Oslo og Omegn er ikke ansvarlig for om det blir endringer/feil på rutetidene. Deltakerne er selv ansvarlig for å undersøke om rutetidene er riktige før påmelding til turen.
Med egen bil fra Oslo: Bil til Geilo, Ustaoset eller Haugastøl. Tog videre til Finse.
Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Hverken turleder, administrasjon eller bestyrere kan - av ulike årsaker - organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før man melder seg på turen.
Kart og ruteinformasjon:
Turkart Finse 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken
Normale regler:
- Hold deg hjemme dersom du føler deg syk.
- Fortsett å vaske hender grundig. Har du ikke tilgang på varmt vann og såpe benytt håndsprit.
- Bruk papirlommetørkle. Har du ikke tilgang på dette er det best å hoste i albuekroken.
DNT forholder seg til FHIs smittevernsregler ved gjennomføring av turer og aktiviteter. FHIs temaside
Husk å lese "Viktig informasjon - fellestur vinter"
Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret på info@dntoslo.no
Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".
Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.
Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no
Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.