Inkluderende tur og bålkos til Sognsvann

Dette arrangementet er over!

Turbeskrivelse

Bli med på å teste vårt nye inkluderende turtilbud i Oslo for funksjonshemmede og utviklingshemmede - DNT Tilrettelagt!

DNT Tilrettelagt finnes nå endelig i Oslo og Omegn, og vi prøver denne høsten å teste ut ulike turer og aktiviteter. Vanligvis skiller vi på turer for utviklingshemmede og funksjonshemmede, og denne turen var opprinnelig spesielt rettet mot unge funksjonshemmede. Den er nå utvidet til å være en inkluderende tur for alle som vil bli med, uansett funksjon! 

Det er først lagt opp til en kort runde rundt Sognsvann, denne turen går på grusbelagt turvei og er ca. 4 km lang. Det er stort sett flatt heie veien (ingen bratte bakker) og egner seg godt for rullestol. Kompetente og inkluderende DNT-turledere leder turen og sørger for at alle er med. Tempo og pauser blir tilpasset gruppa, og det er benker langs turveien som man kan benytte seg av. Etter turen rundt vannet blir det bål, noe varmt å drikke og litt spiselig bålkos ved sør-vestsiden av vannet. Det er HC-toalett på sørsiden av Sognsvann, hvor vi er før og etter turen rundt vannet. Et alternativ til turen rundt vannet er å dra direkte til bålplassen, ca. 700 meter.

Turen er gratis og du trenger ikke å melde deg på. Hele turen er testet ut og godkjent i samarbeid med brukere fra Norges Handikapforbund.

Ta med

Drikkeflaske, matpakke hvis behov for påfyll underveis, sitteunderlagt, turkopp, klær etter vær og gjerne godt med klær til bålkosen (det blir kaldt når det er mørkt og vi sitter stille).

Tidspunkt

Kl. 17:00 – 19:30. NB: Møt gjerne opp før turavgang, se/spør etter turledere i røde DNT-vester.  

Oppmøtested

Bommen ved Sognsvann.

Transport

T-bane nr. 5 går til Sognsvann. Sjekk https://ruter.no/ for rutetider. Det er en stor parkeringsplass i nærheten hvis du kommer med bil. Det er ikke HC-parkering der, men på hverdager er det god plass på parkeringsplassen. Det lønner seg å kjøre innerst på P-plassen, fordi der er det alltid plass og det er lettere å komme til turveien derfra.

Velkommen med på tur og bålkos!

Vil du lese mer om DNT Tilrettelagt i Oslo og Omegn, gå inn på våre nettsider  eller på Facebook.

Inkluderende tur og bålkos til Sognsvann

Turbeskrivelse Bli med på å teste vårt nye inkluderende turtilbud i Oslo for funksjonshemmede og utviklingshemmede - DNT Tilrettelagt! DNT Tilrettelagt finnes nå endelig i Oslo og Omegn, og vi ...

Kontaktinformasjon: