5 dager i Femundsmarka (Elgå-Røros)

Fellestur

Fra dato
27. juni kl. 12:00
Til dato
1. juli kl. 16:20
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Voksne, Gåtur, Femunden, Voksen, Turkatalog2022_Hyttetilhytte, Frivilligorganisert
Arrangører
Vandregruppa, DNT Oslo og Omegn , Frivilligturer DNT OO
Turområde
Femundsmarka (se kart)
Dette arrangementet er over!

Vil du bli med på en tidlig sommerferie til Femunden?

Femundsmarka nasjonalpark er flott nasjonalpark beliggende i et særpreget fjellområde i Innlandet og Trøndelag; mellom sjøen Femunden og svenskegrensa. Med sine slake vidder og utallige innsjøer innbyr den til en opplevelse med fred, ro og stillhet. Området har sitt særpreget villmarksområde med furuskog, blokkmark, snaufjell og vann. Dette er et eldorado for turgåere.

Litt om turen:

Mandag: Etter en grytidlig start på dagen, møtes vi på brygga på Elgå, hvor turen starter. Oppmøte klokken 12. Vi går over Gråvola og overnatter på den betjente hytta Svukuriset, hvor vi også får servert deilig middag. Distanse ca 8 km. (Dersom tid og vær tillater det, er det mulighet for en bonustopptur på ettermiddagen for de som ønsker det).

Tirsdag: Etter en god frokost og nistesmøring vandrer vi fra Svukuriset over Falkefangerhøgda og til Røvollen, selvbetjent hytte. Distanse ca 17 km

Onsdag: I dag kan vi sove litt lenge. Utpå formiddagen går vi ned til  brygga, Røa, hvorfra  "Fæmund II" frakter oss over til Synnervika kl 14:45. Derfra går vi via Langtjønna til Fjølburøsta. Det blir sen ankomst til denne lille selvbetjent hytta. Distanse ca 4+16 km

Torsdag: Vi går fra Fjellburøsta til Marenvollen, enda en selvbetjent hytte. En rolig dag med mulighet til å nyte utsikten. Distanse ca 15 km

Fredag:Fra Marenvollen og inn til Røros. Siste etappe og 3. dag på Malmveien. Distanse ca 19 km. Toget tilbake til Oslo går klokken 16:20.

Buss korresponderer med MS Fæmund ll sine ankomster/avganger  Synnervika og til/fra Røros.

Kostnader:

Turen baserer seg på selvkostprinsippet, det vil si at deltakerne betaler for seg selv. Turlederne har bestilt plass på hyttene, men deltakerne betaler selv oppholdet via hytteappen.

Pris for overnatting 4 netter (inkl.  middag, frokost og niste på Svukuriset ) for medlem: 1845,-

Ikke medlem 2475,-

I tillegg kommer kostnader til transport til og fra start og sluttpunkt, båtbillett til "MS Fæmund II" og mat på de selvbetjente hyttene (dette gjøres opp via hytteappen).

Pakkeliste:

Utstyr: 

 • God sekk til å bære i (gå ned litt inn før tur)
 • Gode og inngåtte tursko 
 • Kart og Kompass (valgfritt) (Kart: Femunden + Røros 1:50 000)
 • Sovepose, lakenpose eller sengetøy (hyttene har dyner og puter)
 • Hodelykt
 • Badetøy
 • Solbriller/solkrem/caps
 • Personlige hygieneartikler/medisiner
 • Myggmiddel, mygghatt
 • Riktig bekledning ut ifra værforholdene. Se gjerne værmelding her: www.yr.no, og pakkeliste her: Pakkeliste for sommerturen (ut.no).

Påmelding: Påmelding ved å trykke på "Meld deg på!" knappen til høyre på siden. Du er selv ansvarlig for evt avmelding innen 14 dager før avreise(se link til vilkår under)

Avmeldingsfrist: 13. juni 22 (deretter er man økonomisk ansvarlig dersom vi ikke fyller opp plassen din)

Arbeidsfordeling: Det er viktig at alle får lov til å bidra, så vi setter sammen team og har lister for arbeidsoppgavene.

Husk å lese  Viktig informasjon fellesturer

https://www.dntoslo.no/viktig-informasjon-om-DNT-turer/

 

Vilkår for deltakelse  fellesturer:

Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

5 dager i Femundsmarka (Elgå-Røros)

Vil du bli med på en tidlig sommerferie til Femunden? Femundsmarka nasjonalpark er flott nasjonalpark beliggende i et særpreget fjellområde i Innlandet og Trøndelag; mellom sjøen Femunden og svenskegrensa. Med sine slake vidder og utallige innsjøer ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

 • Mette Langnes
 • Einar Korvald