Aktive dager på Fondsbu (4-8 år)

Fellestur

Fra dato
27. juni kl. 16:00
Til dato
1. juli kl. 12:30
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Barn
Turtyper
Fellestur, Fottur, Familietur, Sommertur, Fondsbu, Barnefamilietur, Turkatalog2022_Baseferie, Turkatalog2022_Familietur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Barnas Turlag Oslo og Omegn , Fondsbu
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Turkode
13268
Dette arrangementet er over!

Fondsbu kan by på variert turterreng, heimelaga mat av lokale råvarer og ei avslappa og heimekoseleg atmosfære. En tidlig sommerdag kan by på idylliske badeplasser og aking på snøen på en og samme dag!  Vi nyter dagene ute, finner på morsomme aktiviteter langs stien, prøver fiskelykken, går på utsiktsturer og utforsker området langs vakre Bygdin.

For barn fra 4-8 år med voksenfølge.

PROGRAM

Dag 1: Ankomst Fondsbu (1061 moh)

 • Oppmøte innen kl. 16.00.
 • Velkomst og praktisk informasjon ved turlederne. Bli-kjent-aktiviteter.
 • Middag. 
 • Aktiviteter og leker inne og ute.

Dag 2 til 4: Turer, aktiviteter og lek langs vann, til utsikt og bålkos og avslapning ved hytta

 • Frokost og smøring av nistepakker.
 • Felles samling på tunet. Informasjon fra turlederne om dagens program.
 • Turer og aktiviteter. Turlederne setter sammen dagens turprogram når de har blitt bedre kjent med både barn og voksne, forholdene i fjellet og fått tips fra vertskapet. Vi tar lunsjen ute på tur eller tilbake ved hytta. Aktuelle turer og opplevelser er:
  • Tur langs idylliske Bygdin med lek og aktiviteter underveis. Vi får låne fiskestang fra Fondsbu Turisthytte og tar denne med og prøver fiskelykken et sted på veien. Lunsjen tar vi ute på tur eller når vi kommer tilbake til hytta.
  • Tur langs elva opp mot Utsikten, til et leirsted ca. 1,5 km fra hytta. Lek og aktiviteter underveis og lunsj på tur. Kanskje er det mulig med aking og snølek. De som har lyst, kan ta turen opp til Utsikten, 1518 moh.
  • Hvor går turen? Turlederne gir informasjon om dagens turmål og vi leker litt før turavgang. Kanskje kommer de eldste seg helt til Sløtatjernet (1322 moh)? Eller kanskje blir det fisketur i dag også? Vi tar lunsjen ute på tur eller tilbake ved hytta.
  • Bålkos, hvilestund, aktiviteter og frilek ved hytta. Kanskje kan vi steke pinnebrød eller noe annet godt på bålet?
 • Middag.
 • Rolig kveldsaktivitet for de eldste inne eller ute før leggetid

Dag 5: Avslutning og hjemreise

 • Frokost.
 • Lek og aktiviteter så voksne kan få pakket ut av rommet.
 • Vi rekker en liten formiddagstur, kanskje litt vassing og steinkasting i vannet, før felles avslutning og utelunsj ved hyttta.
 • Avreise fra Fondsbu ca. kl. 12.30

Vi tar forbehold om endringer i programmet.

Pris

Barn: Kr 2 990,-
Voksne: Kr 4 990,-
Ikke-medlemstillegg: Barn kr 500,- og voksne kr 1000,-. Bli medlem
Inkludert i prisen: Overnatting, tur- og aktivitetsledelse, aktivitetsutstyr og alle måltider: frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag med unntak av første dag: kun middag, og siste dag: kun frokost + niste/termos. 

Dette er en pakkereise som er omfattet av lov om pakkereiser og er dekket av garantiene som gis av Reisegarantifondet.

Maks antall deltakere: 35 + 2 turledere

Passer turen for vår familie?

Gradering av turen: Grønn
Alder og ferdigheter: Både barn og voksne må kunne gå i rolig tempo på sti i ulendt terreng. Turlederne vurderer deltakernes ferdighetsnivåer og legger opp aktiviteter og turmål etter dette. De voksne må kunne bære dagstursekk med nødvendige klær, mat og utstyr til sitt reisefølge. Alder er satt til 4-8 år og skal overholdes. Her forklarer vi hvorfor:

 • Barnas Turlag arrangerer mange ulike turer for barnefamilier, både i nærmiljøet og på fjellet. Noen av turene er åpne for alle, mens andre turer er for en bestemt aldersgruppe som vi angir med fra-til (år). På disse turene er det ikke anledning til å ha med barn/søsken som er yngre eller eldre enn den oppgitte alderen. Dette gjør vi for å gi turdeltakerne en best mulig turopplevelse.
 • Turens innhold og krav til ferdighetsnivå er tilpasset den aktuelle målgruppa, og det forventes at alle kan gjennomføre de aktivitetene som er planlagt. Slik kan vi lage et godt, skreddersydd program med aktiviteter som treffer barna som deltar og som legger grunnlag for en god gruppedynamikk og en setting der alle opplever å bli godt ivaretatt.

Overnatting

På Fondsbu har vi anledning til å tilby overnatting i  2 og 4 sengsrom og familiene får bo på egne rom. Er dere to, får dere eget rom, og er dere en familie på fire eller fem får også dere et eget rom.

Les mer om hytta: Fondsbu

Matallergier: Skriv i merknadsfelt ved påmelding!

Hvordan komme til Fondsbu?

Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Hverken turleder, administrasjon eller bestyrere kan - av ulike årsaker - organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før påmelding.

Offentlig transport: Buss NW 160  Valdresekspressen med Nor-Way bussekspress fra Oslo Bussterminal via Tyin til Fondsbu.

Med bil: Via Fagernes til Tyinkrysset og opp til Tyin. Grusvei inn til Fondsbu. Se nærmere beskrivelse på Fondsbu sine nettsider.

Kart

Calazo Jotunheimen 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vårt  Tursenter eller i DNT Nettbutikk.

Utstyr

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til DNTs anbefalinger for pakkeliste for sommertur her, men merk at denne er helt generell og gjelder først og fremst for hytte-til-hytte-turer for voksne. Se denne linken for tips til bekledning og utstyr når man drar med barn på tur, inkludert pakketips til sommerturen i fjellet.

Vi vil fremheve følgende utstyr for denne turen:

 • Gode sko. Vi er stort sett ute hele dagen, uansett vær.
 • Dagstursekk og drikkeflaske. Alle bør ha varme klær, mat og drikke i dagstursekkene.
 • Tøfler for bruk inne.
 • Spikkekniv og kompass hvis du har.
 • For de som vil prøve å fiske, så får vi låne fiskestenger på Fondsbu, men ta gjerne med din egen. Et tips for de mest ivrige er å ta med seg en boks mark. 
 • Hånddesinfeksjon og evt. munnbind til voksne for egen bruk.

Har du ikke alt utstyret du trenger? Kontakt BUA  eller FRIGO. De har fine utlånsordninger som gjør at man ikke trenger kjøpe alt nytt. Ta også en titt på bruktstativene i tursentrene våre.

Du kan benytte lakenpose + putetrekk i sengene på de betjente hyttene. Sovepose kan ikke benyttes i sengene. Sengetøy og håndkle kan evt. leies ved ankomst hytta (pris kr 135,-). 

Fellesutstyr: Turleder har med noe fellesutstyr som felles aktivitetsutstyr, ekstra vindsekk og førstehjelpsutstyr.

Før påmelding

Husk å lese  "Viktig informasjon om DNT-tur" før du melder deg på turen.

Vilkår for deltakelse på fellesturer
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på turer med DNT Oslo og Omegn".

Vi gjør oppmerksom på at på turer og aktiviteter med Barnas Turlag så har de foresatte til enhver tid ansvar for sine barn. Oppgaven til våre turledere / aktivitetsledere er å legge til rette for tur, aktiviteter og lek.

Mer informasjon

Velkomstbrev sendes til deltakerne på e-post til kontaktperson for bestillingen nærmere avreisedato. Har du ikke mottatt noe fra oss en uke før avreise, er et tips å sjekke søppelposten eller ta kontakt med oss.

Ofte stilte spørsmålse vår faq om fellesturer.   

Om våre turledere og aktivitetsledere

Våre turer og aktivitetstilbud ledes av turledere og/eller aktivitetsledere. Turlederne våre er fjellfolk med solid friluftserfaring, DNTs turlederkurs eller tilsvarende, og som trives med å være på tur med barn. Aktivitetslederne har kurs og erfaring i å tilrettelegge for barn på tur. Sammen skal de skape en positiv, trygg og hyggelig turopplevelse. 

Les mer om hvem våre turledere er her.  

 

*Turen arrangeres med støtte fra Frifond. 

Kategori: Fjelltur BT

Aktive dager på Fondsbu (4-8 år)

Fondsbu kan by på variert turterreng, heimelaga mat av lokale råvarer og ei avslappa og heimekoseleg atmosfære. En tidlig sommerdag kan by på idylliske badeplasser og aking på snøen på en ...