Familiedager på Glitterheim (7-12 år)

Fellestur

Fra dato
26. juni kl. 14:45
Til dato
30. juni
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Barn
Turtyper
Fellestur, Fottur, Turkatalog2022_Familietur, Turkatalog2022_Baseferie, Glitterheim, Barn, Familietur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Barnas Turlag Oslo og Omegn , Glitterheim
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Turkode
13267
Dette arrangementet er over!

Vi bruker Jotunheimen som lekeplass - og den er stor! Her blir det yrende liv og mange aktiviteter; aking og snølek, topptur, kanopadling, natursti, bålhygge og kanskje et bad for barskinger? Med en DNT-hytte som byr på deilig fjellmat, gode senger og hyggelig atmosfære er det duket for fem flotte dager for små og store. 

For barn fra 6-12 år med voksenfølge.

PROGRAM

Dag 1: Ankomst Glitterheim

 • Turlederne møter dere ved bommen i Veodalen kl. 14.45. Bagasjetransport fra bommen.
 • Vi sykler de 7 km inn til hytta sammen på leide sykler. De som ønsker å gå, kan gjøre det.
 • Vel framme på hytta får vi tildelt rom.
 • Vi spiser middag kl. 18.00. Etter middag blir det velkomstaktiviteter og informasjon om ukas program.

Dag 2 til 4:  Nærtur og topptur, aking og snøkunst, natursti, kanopadling, bålhygge og lek

 • Frokost, alle smører matpakke til lunsj.
 • Felles samling på tunet.
 • Tur og aktiviteter: 
  • Turlederne setter opp dagsprogrammene når det har blitt litt kjent med deltakerne og forholdene i fjellet. Aktuelle aktiviteter er turer i området rundt Glitterheim, aking og snømannkonkurranser, natursti, kanopadling på tjernet ved vannet ved Glitterheim, bålhygge og lek.
  • Topptur til Glittertind (2460 moh). Om vær og forhold på toppen tilsier det, prøver vi å komme helt opp på Glittertind. Dette er en krevende tur med en stigning på 1100 høydemetre opp og tilsvarende ned. Vi tar med rompeakebrett til alle, så vi kan ake deler av turen ned igjen. Vi legger opp en alternativ tur, kanskje til Ryggjehøe (2142 moh), i tilfelle dårlig vær.
  • Leirbål og leker siste kvelden.
 • Middag. Vi planlegger en grillmiddag ute om været tillater det.
 • Kveldsaktiviteter/bading.

Dag 5: Hjemreise

 • Etter frokost blir det pakking og felles avslutning på tunet.
 • Bagasjetransport kl.10.00. Vi sykler tilbake til parkeringsplassen.

Vi tar forbehold om endringer i programmet.

Pris

Barn: Kr 3 490,-
Voksne: Kr 5 590,-
Ikke-medlemstillegg: Barn kr 500,- og voksne kr 1000,-. Bli medlem
Inkludert i prisen: Overnatting, tur- og aktivitetsledelse, aktivitetsutstyr, sykkel t/r fra bommen i Veodalen til Glitterheim og alle måltider: frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag med unntak av første dag: kun middag og siste dag: kun frokost + niste/termos. Familiene bor på 2-5-sengsrom. I enkelte tilfeller vil det være nødvendig at familier deler rom. Dersom man velger bort sykkel på ankomst- og/eller avreisedagen eller velger å sove ute en eller flere netter, vil det ikke gi noe reduksjon i prisen.

Dette er en pakkereise som er omfattet av lov om pakkereiser og er dekket av garantiene som gis av Reisegarantifondet.

Maks antall deltakere: 20 + 3 turledere

Passer turen for vår familie?

Gradering av turen: Grønn
Alder og ferdigheter: Både barn og voksne må kunne gå 5 timer på sti i ulendt terreng og bære dagstursekk med nødvendige klær, mat og utstyr. Alder er satt til 7-12 år og skal overholdes. Her forklarer vi hvorfor:

 • Barnas Turlag arrangerer mange ulike turer for barnefamilier, både i nærmiljøet og på fjellet. Noen av turene er åpne for alle, mens andre turer er for en bestemt aldersgruppe som vi angir med fra-til (år). På disse turene er det ikke anledning til å ha med barn/søsken som er yngre eller eldre enn den oppgitte alderen. Dette gjør vi for å gi turdeltakerne en best mulig turopplevelse.
 • Turens innhold og krav til ferdighetsnivå er tilpasset den aktuelle målgruppa, og det forventes at alle kan gjennomføre de aktivitetene som er planlagt. Slik kan vi lage et godt, skreddersydd program med aktiviteter som treffer barna som deltar og som legger grunnlag for en god gruppedynamikk og en setting der alle opplever å bli godt ivaretatt.

Overnatting

Deltakerne bor inne på Glitterheim og romfordelingen skjer ved ankomst. Dersom du/dere ønsker, er det også mulig å overnatte en eller flere netter under åpen himmel eller i lavvo (gir ingen reduksjon i pakkeprisen). Husk i så fall sovepose og liggeunderlag.

Les mer om hytta: Glitterheim

Matallergier: Skriv i merknadsfelt ved påmelding!

Hvordan komme til Glitterheim?

Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Hverken turleder, administrasjon eller bestyrere kan - av ulike årsaker - organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før påmelding.

Med kollektivtransport:  

 • Tog/buss over Otta til Randsverk: www.vy.no eller buss via Fagernes til Randsverk.
 • Fra Randsverk: Taxi inn til nasjonalparkgrensa/bommen i Veodalen. Taxi bestilles fra Smedsmo Taxi i Vågåmo: 919 13 017

Med bil:

 • Kommer man Valdresflya, tar man av riksvei 51 i Randsverk og kjører 23 km på grusvei (bomveg) fram til parkeringsplassen på nasjonalparkgrensa. Parkeringen er gratis. Derfra er ca. 1,5 times gange eller ca. 45 min. på sykkel på grusvei fram til Glitterheim. Kommer man vestfra (Lom), kjører man riksvei 15 til Garmo, derfra seterveien Hesthagen - Smørli (bomveg) skiltet til Glitterheim. Det er ca. 40 km fra Lom til nasjonalparkgrensa.       

Man kan også leie sykkel og sykle fra Randsverk og helt inn til Glitterheim. For bestilling av sykkel: Ring Glitterheim på 612 31 833. Transport av bagasje fra bommen til Glitterheim etter avtale med vertskapet. 

Kart

Turkart Jotunheimen Aust 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vårt  Tursenter eller i DNT Nettbutikk.

Utstyr

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til DNTs anbefalinger for pakkeliste for sommertur her, men merk at denne er helt generell og gjelder først og fremst for hytte-til-hytte-turer for voksne. Se denne linken for tips til bekledning og utstyr når man drar med barn på tur, inkludert pakketips til sommerturen i fjellet.

Vi vil fremheve følgende utstyr for denne turen:

 • Gode sko. Vi er stort sett ute hele dagen, uansett vær.
 • Dagstursekk og drikkeflaske. Alle bør ha varme klær, mat og drikke i dagstursekkene.
 • Gamasjer, regnbukse og votter er nødvendig på turen til Glittertind siden vi skal ake ned igjen.
 • Sovepose og liggeunderlag hvis du vil overnatte ute en natt.
 • Tøfler for bruk inne.
 • Spikkekniv og kompass hvis du har.
 • Hånddesinfeksjon og evt. munnbind til voksne for egen bruk.

Har du ikke alt utstyret du trenger? Kontakt BUA  eller FRIGO. De har fine utlånsordninger som gjør at man ikke trenger kjøpe alt nytt. Ta også en titt på bruktstativene i tursentrene våre.

Du kan benytte lakenpose + putetrekk i sengene på de betjente hyttene. Sovepose kan ikke benyttes i sengene. Sengetøy og håndkle kan evt. leies ved ankomst hytta (pris kr 135,-). 

Fellesutstyr: Turleder har med noe fellesutstyr som felles aktivitetsutstyr, ekstra vindsekk og førstehjelpsutstyr.

Smitteverntiltak på turer og hytter

Normale regler:

 • Hold deg hjemme dersom du føler deg syk.
 • Vask hender grundig. Har du ikke tilgang på varmt vann og såpe benytt håndsprit.
 • Bruk papirlommetørkle. Har du ikke tilgang på dette er det best å hoste i albuekroken.

FHIs temaside for koronavirus

Før påmelding

Husk å lese  "Viktig informasjon om DNT-tur" før du melder deg på turen.

Vilkår for deltakelse på fellesturer
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på turer med DNT Oslo og Omegn".

Vi gjør oppmerksom på at på turer og aktiviteter med Barnas Turlag så har de foresatte til enhver tid ansvar for sine barn. Oppgaven til våre turledere / aktivitetsledere er å legge til rette for tur, aktiviteter og lek.

Mer informasjon

Velkomstbrev sendes til deltakerne på e-post til kontaktperson for bestillingen nærmere avreisedato. Har du ikke mottatt noe fra oss en uke før avreise, er et tips å sjekke søppelposten eller ta kontakt med oss.

Ofte stilte spørsmålse vår faq om fellesturer.   

Om våre turledere og aktivitetsledere

Våre turer og aktivitetstilbud ledes av turledere og/eller aktivitetsledere. Turlederne våre er fjellfolk med solid friluftserfaring, DNTs turlederkurs eller tilsvarende, og som trives med å være på tur med barn. Aktivitetslederne har kurs og erfaring i å tilrettelegge for barn på tur. Sammen skal de skape en positiv, trygg og hyggelig turopplevelse. 

Les mer om hvem våre turledere er her.  

 

*Turen arrangeres med støtte fra Frifond. 

Kategori: Fjelltur BT

Familiedager på Glitterheim (7-12 år)

Vi bruker Jotunheimen som lekeplass - og den er stor! Her blir det yrende liv og mange aktiviteter; aking og snølek, topptur, kanopadling, natursti, bålhygge og kanskje et bad for barskinger? ...