Barnas Fjelleir - Glitterheim (for barn født i 2009 - 2012)

Arrangement

Fra dato
20. juni kl. 07:45
Til dato
24. juni
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Barn
Turtyper
Arrangement, Barneleir, Fjelleir, Sommerferieleir, Fellestur, Ferieleir, Turkatalog2022_Baseferie, Sommerleir2022
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Barnas Turlag Oslo og Omegn , Glitterheim
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Turkode
13263
Dette arrangementet er over!

Bli med på vår tradisjonsrike og populære leir i Jotunheimen. Vi fyller dagene med unike naturopplevelser, klatring, fisking, topptur, padling, rebusløp, fjelldisko, nye vennskap og mye mer! Engasjerte aktivitetsledere skaper innholdsrike og morsomme dager som gir minner for livet. Vi bor sammen på Glitterheim, og i området rundt hytta er det masse plass å boltre seg på - helt uten foreldre. 

Fjelleiren er for barn født i 2009-2012

PROGRAM

Dag 1: Ankomst Glitterheim

 • Oppmøte på Oslo Bussterminal kl. 07.40 for felles buss til fjells. Turlederne møter barna ved plattformutgangen. Se på monitorene i avgangshallen for hvilken plattform som gjelder. Vi hilser på hverandre og finner plassene våre i bussen - spente og klare for fjelleventyret vi har foran oss. Turlederne vil ha dialog med bussjåføren og det blir pause underveis. Vi er fremme ved bommen i Veodalen ca. kl. 15.00.
 • I Veodalen vil flere av turlederne møte oss. Det blir godt å få bevege seg etter reisen. Sammen går vi turen på grusvei ca. 7 km. inn til hytta, kanskje med et stopp ved Steinbua underveis. Det vil være bagasjetransport. 
 • Vel fremme finner vi ut hvor vi skal sove.
 • Bli kjent aktiviteter før middag.
 • Middag kl. 18.
 • Felles aktiviteter og informasjon etter middag. 
 • Rosignal kl. 22.00.

Dag 2-4: Ut på tur, bålmat, klatring, padling, fisking og 10-kamp

De neste dagene vil fylles med turer og aktiviteter! Barna vil bli delt inn i grupper med en ansvarlig leder per gruppe. Aktuelle aktiviteter og turer er:

 • Klatring og rappellering
 • Kanopadling på Veo
 • Topptur til Glittertind, Norges nest høyeste fjell (2457 moh). Turen gjennomføres kun ved godværsmelding. 
 • Natursti
 • Fisking
 • Bålmat
 • Det er mulighet for å overnatte ute i lavvo en natt. Turlederne vil vurdere om det blir i nærheten av hytta med mulighet for å gå inn i løpet av natten, eller ved Steinbuvatnet.
 • Fjelldisko. Litt underholdning og festligheter må vi ha!

Dagsprogrammet har følgende rytme:

 • 08.00-09.00 Frokost, alle smører matpakke til lunsj.
 • 09:30 Felles samling på tunet.
 • 09.30-16.00 Dagens aktiviteter.
 • 18.00 Middag.
 • 19.00-21.00 Kveldsaktiviteter.
 • 22.00 Rosignal.

Dag 5: Hjemreise

Frokost, pakking og avreise fra Glitterheim. Bagasjen blir fraktet, mens vi går turen tilbake til bommen i Veodalen. Her står bussen som skal ta oss med tilbake til Oslo. Ankomst Oslo Bussterminal ca. kl.19.00. 

Vi tar forbehold om endringer i programmet.

Pris

Kr 4 390,- t/r Oslo Bussterminal
Ikke-medlemstillegg: Kr 500,-  Bli medlem
Inkludert i prisen
: Overnatting, busstransport t/r Oslo Bussterminal - Veodalen, bagasjetransport t/r bom i Veodalen - Glitterheim, tur- og aktivitetsledelse, klatreinstruksjon, aktivitetsutstyr og alle måltider (frokost, niste/termos og middag alle dager, med unntak av første dag: kun middag og siste dag: kun frokost + niste/termos)

Dette er en pakkereise som er omfattet av lov om pakkereiser og er dekket av garantiene som gis av Reisegarantifondet.

Aktivitetslederne

Vi håndplukker lederne som skal være med på denne leiren. Hovedleder har mange års erfaring med å planlegge og gjennomføre store arrangementer for barn og koordinerer aktivitetene sammen med sine medturledere. Alle har solid erfaring med friluftsliv og er vant til å ha ansvar for og aktivisere barn på tur. Alle har også fremvist politiattest. Turlederne har et felles ansvar for at alle barna får en positiv, trygg og hyggelig opplevelse i tråd med programmet.

Reisen

Det er satt opp egen buss fra Oslo Bussterminal, se plattformnummer på monitor. Oppmøte kl. 07.40. Turlederne møter barna der. Bussavgang kl. 08.00. Husk stor matpakke og drikke til bussturen. Det blir ett stopp underveis.

Bussen er tilbake på bussterminalen i Oslo fredag ca. kl. 19.00. Den stopper da ved busslommen i Schweigaardsgate (på motsatt side av der plattformene er). De som skal hente barna, må være her i god tid før bussen kommer.  

Overnatting og mat

Barna bor på Glitterheim, som har 137 sengeplasser fordelt på sovesaler og 2-5-sengsrom. Det blir mulighet for en natt ute i lavvo.

Les mer om hytta: Glitterheim

Matallergier: Skriv i merknadsfelt ved påmelding!

Ordensregler og viktige skjemaer

Ordensregler - Det er viktig at både barn og foresatte er innforstått med disse reglene.

Alle deltakere må fylle ut helseskjema som skal fylles ut elektronisk senest to uker før turstart. Viktig! Barnas Turlag og turlederne kan ikke ta ansvar for å følge opp barn med livsviktige medisinske behov. Ved slike behov må barna ha med seg egen voksen for å følge opp disse behovene. Den voksne må selv bekoste reise, kost og losji. 

Kontakt med foreldre

Vi vil sende en stemningsrapport på mail til foresatte midtveis i leiren. Vår erfaring er at mange er spente på hvordan det går. Det er ellers viktig at turlederne kan komme i kontakt med barnas foresatte dersom det skulle skje noe uforutsett. Husk å oppgi telefonnummer dere kan nås på når dere fyller ut helseskjemaet. Det er ikke mobildekning på Glitterheim. Om det må gis en viktig beskjed til barnet, kan dere kontakte hytta.   

Kart

Turkart Jotunheimen Aust 1:50 000 eller Calazo Jotunheimen 1:50000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vårt  Tursenter eller i DNT Nettbutikk.

Utstyr

På campen er det mye aktivitet ute uansett vær og vind. Det er derfor viktig at barna har med seg nok varme klær; ullundertøy, regntøy, lue, buff og votter, samt fottøy egnet for fjellturer. Inngåtte fjellstøvler med gamasjer over er det beste turfottøyet i fjellet og anbefales. I tillegg bør de ha med joggesko/innesko. Husk gjerne badetøy også!

Vi vil fremheve følgende utstyr for denne turen:

 • Gode sko. Vi er stort sett ute hele dagen, uansett vær.
 • Dagstursekk og drikkeflaske. Alle bør ha varme klær, mat og drikke i dagstursekkene.
 • Lunsjen spises ute, så husk termos, kopp og sitteplate.
 • Tøfler for bruk inne.
 • Alle må ha med liggeunderlag og sovepose så de kan sove ute.
 • Ta gjerne også med spikkekniv, fiskestang, ball eller annet du liker å holde på med. 
 • Hånddesinfeksjon til eget bruk.

Det blir bagasjetransport inn til hytta, så pakk gjerne alt i en bag, men husk en dagstursekk ca. 40 liter med plass til mat, drikke, klesskift, liggeunderlag og sovepose. Sovepose og liggeunderlag (til overnatting utendørs) skal ikke bæres så langt, og kan evt. festes utenpå sekken. Overnattingen ute blir enten i nærhet av hytta med mulighet for å gå inn eller ved Steinbuvatnet for dem som ønsker det. Når vi anbefaler en dagstursekk på 40 liter, så er det også pga. utfluktene, spesielt den til Glittertind. Er det dårlig vær, er det behov for skallbekledning, varm genser, tørt skift, lue, hansker/ votter i tillegg til solide matpakker og drikke. 

Før avreise sender vi en pakkeliste til de foresatte som inkluderer det meste av informasjonen over. Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til DNTs anbefalinger for pakkeliste for sommertur her, men merk at denne er helt generell og gjelder først og fremst for hytte-til-hytte-turer for voksne. Se denne linken for tips til bekledning og utstyr når man drar med barn på tur, inkludert pakketips til sommerturen i fjellet.

Har du ikke alt utstyret du trenger? Kontakt BUA  eller FRIGO. De har fine utlånsordninger som gjør at man ikke trenger kjøpe alt nytt. Ta også en titt på bruktstativene i tursentrene våre.

Du kan benytte lakenpose + putetrekk i sengene på de betjente hyttene. Sovepose kan ikke benyttes i sengene. Sengetøy og håndkle kan evt. leies ved ankomst hytta (pris kr 135,-). 

Fellesutstyr: Turleder har med noe fellesutstyr som felles aktivitetsutstyr, ekstra vindsekk og førstehjelpsutstyr.

Før påmelding

Husk å lese  "Viktig informasjon om DNT-tur" før du melder deg på turen.

Vilkår for deltakelse på fellesturer
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på turer med DNT Oslo og Omegn".

Mer informasjon

Velkomstbrev sendes til deltakerne på e-post til kontaktperson for bestillingen nærmere avreisedato. Har du ikke mottatt noe fra oss en uke før avreise, er et tips å sjekke søppelposten eller ta kontakt med oss.

Ofte stilte spørsmålse vår faq om fellesturer.   

Om våre turledere og aktivitetsledere

Våre turer og aktivitetstilbud ledes av turledere og/eller aktivitetsledere. Turlederne våre er fjellfolk med solid friluftserfaring, DNTs turlederkurs eller tilsvarende, og som trives med å være på tur med barn. Aktivitetslederne har kurs og erfaring i å tilrettelegge for barn på tur. Sammen skal de skape en positiv, trygg og hyggelig turopplevelse. 

Les mer om hvem våre turledere er her.  

 

*Turen arrangeres med støtte fra Frifond. 

Kategori: Fjelltur BT

 

Barnas Fjelleir - Glitterheim (for barn født i 2009 - 2012)

Bli med på vår tradisjonsrike og populære leir i Jotunheimen. Vi fyller dagene med unike naturopplevelser, klatring, fisking, topptur, padling, rebusløp, fjelldisko, nye vennskap og mye mer! Engasjerte aktivitetsledere skaper innholdsrike og ...