Vinterferie med hundekjøring på Gjendesheim (6-12 år)

Fellestur

Fra dato
20. februar kl. 16:00
Til dato
23. februar kl. 15:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Barn
Turtyper
Fellestur, Skitur, Turkatalog_Vintertur, Gjendesheim, Hundekjøring, Hyttetur, Fjelltur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Barnas Turlag Oslo og Omegn , Gjendesheim
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Turkode
13261
Dette arrangementet er over!

Opplev Gjendesheim i sin fineste vinterdrakt i vinterferien og prøv deg som hundespannfører! Gjendesheim er en tilgjengelig vinterperle i Jotunheimen og Barnas turlag inviterer barnefamilier til aktive feriedager i fjellet. Hytta serverer måltider med smaker av lokale råvarer og våre turledere legger til rette for aktiviteter som skiturer og aketurer, snølek og innelek, bålkos og hyttekos og en dag vil både små og store kunne få prøve hundekjøring!

For barn fra 6-12 år med voksenfølge.

PROGRAM

Dag 1: Ankomst Gjendesheim

Turlederne møter dere på Gjendesheim fra ca. kl. 16.00.

 • Innsjekk.
 • Velkomst og bli kjent leker før middag. 
 • Middag. 
 • Kveldsaktiviteter.

Dag 2: En herlig vinterdag på Gjendesheim

Vi rigger til en basecamp og er ute hele dagen. Vi boltrer oss i snøen, går på skitur og koser oss rundt bålet med nistelunsj og varm drikke på termos. Kanskje er vi skiflinke nok til å gå en minitopptur til Gjendehalsen, kanskje vil vi ake, bygge snømann eller ha skileik. 

 • Frokost og smøring av nistepakker og påfyll på termos.
 • Felles samling ute kl. 10.00. 
 • Uteaktiviteter med nistelunsj. 
 • Hvilestund.
 • Middag.
 • Kveldsaktiviteter.

Dag 3: Hundekjøring og snølek

I dag så kan alle som vil få prøve å kjøre hundespann i løpet av dagen! Vi deler inn i grupper. Alle deltakere er ute på en timeslang tur med sitt hundespann. Barn under 10 år må ha voksenfølge. Vi rigger til en basecamp der det blir snølek og skilek for de som ikke er på tur med hundene. 

 • Frokost og smøring av nistepakker og påfyll på termos. 
 • Felles samling ute kl. 10, før vi hilser på hundene og får praktisk informasjon om hundekjøringen. Avreise for nye grupper hver time fra isen nedenfor Gjendesheim. 
 • Hundekjøring og uteaktiviteter med nistelunsj. 
 • Hvilestund.
 • Middag.
 • Kveldsaktiviteter.

Dag 4: Avslutning og hjemreise

Vi skviser inn en siste lekestund, sier på gjensyn og får ut litt sprell før turen hjem.

 • Etter frokost vil turlederne samle barna til lek, slik at foreldrene får pakket ferdig og sjekket ut.
 • Felles avslutning ute, før hjemreise.

Vi tar forbehold om endringer i programmet.      

Pris

Barn: Kr 2990,- til/fra Gjendesheim 
Voksne: Kr 4870,-  til/fra Gjendesheim
Ikke-medlemstillegg: Barn kr 500,- , Voksne kr 1000,-. Bli medlem i DNT
Turpakken inkluderer: Overnatting, tur- og aktivitetsledelse, hundekjøring og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag, med unntak av første dag: kun middag, og siste dag: kun frokost + niste/termos).

Annet: Sengetøy og håndkle kan leies ved ankomst hytta (pris kr 135,-). I tråd med DNTs miljøengasjement så ber vi våre deltakere vurdere å ta med eget (rent) sengetøy eller lakenpose/putevar+ håndkle.

Maks antall deltakere: 20 (pluss 2 turledere)

Passer turen for vår familie?

Gradering av turen: Grønn
Alder og ferdigheter: Vi legger opp til å være ute hele dagen. Både barn og voksne må kunne bevege seg i snøen/terrenget, på ski eller til fots, og voksne må kunne bære dagstursekk med nødvendige klær, mat og utstyr. Alder er satt til 6-12 år og skal overholdes.

Her forklarer vi hvorfor:

 • Barnas Turlag arrangerer mange ulike turer for barnefamilier, både i nærmiljøet og på fjellet. Noen av turene er åpne for alle, mens andre turer er for en bestemt aldersgruppe som vi angir med fra-til (år). På disse turene er det ikke anledning til å ha med barn/søsken som er yngre eller eldre enn den oppgitte alderen. Dette gjør vi for å gi turdeltakerne en best mulig turopplevelse.
 • Turens innhold og krav til ferdighetsnivå er tilpasset den aktuelle målgruppa, og det forventes at alle kan gjennomføre de aktivitetene som er planlagt. Slik kan vi lage et godt, skreddersydd program med aktiviteter som treffer barna som deltar og som legger grunnlag for en god gruppedynamikk og en setting der alle opplever å bli godt ivaretatt.

Overnatting 

Familiene bor på eget rom. 
Les mer om hytta: Gjendesheim

Matallergier: Gi beskjed ved påmelding!

Hvordan komme til Gjendesheim

Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Hverken turleder, administrasjon eller bestyrere kan - av ulike årsaker - organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før påmelding.

Offentlig transport: I vinterferien er det dessverre ikke mulig å komme seg helt frem til Gjendesheim med offentlig transport. Man kan komme seg med tog/buss til Otta og regionbuss til Vågåmo. Vi anbefaler å undersøke rutetider før påmelding. Merk at DNT Oslo og Omegn er ikke ansvarlig ved eventuelle feil eller endringer for rutetidene.

Med bil: Bilvei helt frem og parkering for overnattingsgjester ved hytta. 
Se hytta sine nettsider for detaljert informasjon om adkomst, parkering og el-billading på Gjendesheim

Kart

Turkart Jotunheimen Aust 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vårt Tursenter eller i DNT Nettbutikk.

Utstyr og pakkeliste

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til DNTs anbefalinger for pakkeliste vinter her, men merk at denne er helt generell og gjelder først og fremst for hytte-til-hytte-turer for voksne. Se denne linken for tips til bekledning og utstyr når man drar med barn på tur

Vi vil fremheve følgende for denne turen:

 • Ta med ski om dere har dette, da skilek og kortere skiturer er planlagt som aktiviteter på programmet. Det vil bli alternative aktiviteter for de som ikke har med ski.
 • Dagstursekk, drikkeflaske og termos. Alle har varme klær, ekstra votter, mat og drikke i dagstursekkene. 
 • Til de voksnes sekk: Vindsekk (kjekt dersom vind og kaldt til lunsj) og sitte-/liggeunderlag.
 • Hånddesinfeksjon og evt. munnbind til voksne for egen bruk.

Har du ikke alt utstyret du trenger? Kontakt BUA  eller FRIGO. De har fine utlånsordninger som gjør at man ikke trenger kjøpe alt nytt. Ta også en titt på bruktstativene i tursentrene våre.

Du kan benytte lakenpose + putetrekk i sengene på de betjente hyttene. Sovepose kan ikke benyttes i sengene.

Felles utstyr: Turleder har med noe fellesutstyr som ekstra vindsekk, stormkjøkken/primus og førstehjelpsutstyr.

Smitteverntiltak på turer og hytter

Normale regler:

 • Hold deg hjemme dersom du føler deg syk.
 • Fortsett å vaske hender grundig. Har du ikke tilgang på varmt vann og såpe benytt håndsprit.
 • Bruk papirlommetørkle. Har du ikke tilgang på dette er det best å hoste i albuekroken.

FHIs temaside for koronavirus

Før påmelding

Husk å lese  "Viktig informasjon om DNT-tur" før du melder deg på turen.

Vilkår for deltakelse på fellesturer
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT Oslo og Omegn".

Vi gjør oppmerksom på at på turer og aktiviteter med Barnas Turlag så har de foresatte til enhver tid ansvar for sine barn. Oppgaven til våre turledere / aktivitetsledere er å legge til rette for tur, aktiviteter og lek.

Mer informasjon

Velkomstbrev sendes til deltakerne på e-post til kontaktperson for bestillingen nærmere avreisedato. Har du ikke mottatt noe fra oss en uke før avreise, er et tips å sjekke søppelposten eller ta kontakt med oss.

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.   

Om våre turledere og aktivitetsledere

Våre turer og aktivitetstilbud ledes av turledere og/eller aktivitetsledere. Turlederne våre er fjellfolk med solid friluftserfaring, DNTs turlederkurs eller tilsvarende, og som trives med å være på tur med barn. Aktivitetslederne har kurs og erfaring i å tilrettelegge for barn på tur. Sammen skal de skape en positiv, trygg og hyggelig turopplevelse. 

Les mer om hvem våre turledere er her.  

 

*Turen arrangeres med støtte fra Frifond. 

Kategori: Fjelltur BT

Vinterferie med hundekjøring på Gjendesheim (6-12 år)

Opplev Gjendesheim i sin fineste vinterdrakt i vinterferien og prøv deg som hundespannfører! Gjendesheim er en tilgjengelig vinterperle i Jotunheimen og Barnas turlag inviterer barnefamilier til aktive feriedager i fjellet. Hytta serverer måltider med smaker av ...