Skitur og hundekjøring i Jotunheimen - Gjendesheim

Fellestur

Fra dato
3. mars kl. 17:00
Til dato
6. mars
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Turkatalog_Vintertur, Baseopphold, Fjelltur, Hundekjøring, Hyttetur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Gjendesheim
Turområde
Jotunheimen (se kart)
Turkode
13277
Dette arrangementet er over!

Voff, voff! En fantastisk mulighet for dere som har drømt om å kjøre eget hundespann! Her blir det en perfekt kombinasjon av skiturer og heldags-tur med hundekjøring i selveste Jotunheimen.

De herlige huskyene er alltid fulle av energi og klare for å boltre seg rundt i fjellheimen. I tillegg fryder de seg over å få være sammen med to-beinte som deler samme snø- og friluftsglede som dem selv.

Med base på Gjendesheim inviterer vi til våryr opplevelse i Jotunheimen.

PROGRAM

Dag 1: Oppmøte på Gjendesheim

Vi møtes på Gjendesheim innen kl 17.00. Turledere tar imot deltakerne og dere får tildelt rom på hytta.

Etter middag samles vi i peisestua for planlegging av turene de neste dagene.

Dag 2. Dagstur rundt Nørdre Brurskardknappen, ca 14 km
Etter en lang og god frokost på Gjendesheim, med utsikt til vakkert vinterlandskap, pakker vi dagstursekken og legger ut på en skitur.

Mulighetene er mange og vi satser på en populær tur rundt Brurskardknappen. Vi graver oss en fin lunsjplass og tar oss god tid til matpakka hvis været innbyr til det. 

Vi er ute hele dagen, vel vitende om at maten står klar når kvelden kommer sigende. En samling i stua på kvelden gir informasjon om neste dag - på tur med hundespann!

Dag 3. Hundekjøring
Etter frokost kan vi glede oss til å hilse på våre firbeinte venner. En god innføring gis til alle. Vi seler på hundene og gjør oss klare til å suse avgårde. Gled dere til en real vitamininnsprøyting!

Underveis blir det matpakkelunsj.

Hundekjøringen starter ca kl.9 og avsluttes ca kl. 16.00.

Les mer om gjennomføringen av denne dagen litt lenger ned i turteksten.

Middagen inntas på Gjendesheim.

Dag 4: Skitur til Bessvatn, 6 km og hjemreise
Etter en tidlig frokost, tar vi en skitur opp til Bessvatn 1.372 moh. Der står vi ansikt til ansikt med kjempen Besshø (2.258 moh). Har vi lyst til å legge på en ekstra runde på returen, kan dette fint gjøres.
Vi avslutter på Gjendesheim innen kl.14  

Med forbehold om endring i programmet! Vær og føre avgjør hvor og hvor langt turene går.

Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Pris

Kr 7.700,- fra/til Gjendesheim
Ikke-medlemstillegg kr 1.500,-  Bli medlem i DNT

Turpakken inkluderer: Overnatting inkl. sengetøy og håndkle, heldags hundekjøring, turledere og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos. 

Maks antall deltakere: 12 (pluss to turledere) 

Velkomstbrev sendes deltakerne 1-2 uker før turstart. Der står det bl.a. hvem som er hovedturleder og kontaktinformasjon til denne.

Hundekjøring - beskrivelse av aktiviteten:

To og to deltakere får tildelt et spann på ca 6 hunder. Den ene står bakpå sleden, mens den andre sitter oppi kjelken. Så bytter man spannfører halveis eller når det er ønskelig fra deltakerne. Deltakerne vil møte hundene og spannleder på Gjendesheim. Det blir utdeling av spann (deltakerne blir fordelt to og to kvelden i forveien sammen med turledere) og dere får sele på hundene. Det er viktig å ha varme og vindtette klær, solide votter og varme vinterstøvler. Denne dagen benytter vi ikke ski. 

NB: Vær- og føreforhold kan gjøre det mer hensiktsmessig og nødvendig å møte direkte på Jotunheimen Husky Lodge. Vær  forberedt på at dere må benytte privatbiler dit. Det vil ikke gjøre noen forskjell på opplevelsen

Passer turen for meg

Gradering av turen: blå (turen er lavt gradert, for det er ikke lagt opp til lange og bratte skiturer disse dagene)
Vinterfjellet er vakkert, men lunefullt. Selv den enkleste skitur kan bli svært krevende med utfordrende skiføre og mye vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. I fjellet går man utenom preparerte løyper og må være forberedt på å tråkke spor selv. Pakk sekken riktig og smart.

Overnatting

Deltakerne bor på 4-6-sengsrom. Sengetøy og håndkle er inkludert i pakka

Les mer om hytta her: Gjendesheim

Matallergi: Gi beskjed ved påmelding!

Hvordan komme til/fra oppmøtested?

Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Hverken turleder, administrasjon eller bestyrere kan - av ulike årsaker - organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før man melder seg på turen. 

Med egen bil fra Oslo:
Bilvei helt fram til hytta, via Gudbrandsdalen. Ta av på Sjoa og kjør via Heidalen til Randsverk. videre sørover til Gjendesheim.

Kart og ruteinformasjon 

Turkart Jotunheimen øst 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken 

Utstyr

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår pakkeliste vinter .
Det er obligatorisk at alle deltakere på vinterturene må ha med sin egen sovepose, liggeunderlag, vindsekk/nødbivuakk og spade. Alle våre skiturer i fjellet krever fjellski og støvler. 
Skifeller og snøbriller (stormbriller) er svært nyttig utstyr på vinterturer.
Les mer om våre forslag angående skifeller og skismøring.

Smittevernstiltak og hygiene på turer og hytter

Normale regler:
- Hold deg hjemme dersom du føler deg syk.
- Fortsett å vaske hender grundig. Har du ikke tilgang på varmt vann og såpe benytt håndsprit.
- Bruk papirlommetørkle. Har du ikke tilgang på dette er det best å hoste i albuekroken.

DNT forholder seg til FHIs smittevernsregler ved gjennomføring av turer og aktiviteter.

FHIs temaside 

 

Før påmelding

Husk å lese  "Viktig informasjon - fellestur" 

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret på info@dntoslo.no 

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i "Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Turledere og rutene

Våre turledere er frivillige. De har gjennomgått turlederkurs og har mye fjellerfaring. Turlederne gjør sine turlederoppdrag med stor glede og deler villig sin friluftserfaring og - glede med deltakerne. Les gjerne mer om våre hvem våre turledere er her.  Rutene mellom DNT-hyttene er i hovedsak kvistet av bestyrerne selv.

Har du spørsmål om turprogrammet, kart eller utstyr?

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret: info@dntoslo.no 

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.   

VFOslo2022

Skitur og hundekjøring i Jotunheimen - Gjendesheim

Voff, voff! En fantastisk mulighet for dere som har drømt om å kjøre eget hundespann! Her blir det en perfekt kombinasjon av skiturer og heldags-tur med hundekjøring i selveste Jotunheimen. De ...

Kontaktinformasjon: