Vårskitur til Krækkja 60+ - Hardangervidda

Fellestur

Fra dato
19. april kl. 11:50
Til dato
22. april
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Seniorer
Turtyper
Fellestur, Skitur, Vintertur, Hyttetur, Fjelltur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, DNT senior Oslo , Krækkja
Turområde
Hardangervidda (se kart)
Turkode
13295
Dette arrangementet er over!

En vårskitur til Krækkja turisthytte og vakre og stemningsfulle Hardangervidda, er det verdt å få med seg! Hardangervidda nasjonalpark er et paradis å ferdes i på ski, og i løpet av dagene dette vintereventyret varer skal vi gå flere, fine og trivelige dagsturer med Krækka turisthytte som utgangspunkt. Etter hver turdag er det godt å innta peisestua, der vi kan nyte en varm kopp drikke og skue utover det vakre landskapet vi nettopp har utforsket.  

DNTs første hytte på vidda, Krækkja, ligger vakkert til ved vannet Storkrækkja, med utsyn mot Hallingskarvet i nord og resten av fjellplatået sør-, vest,- og østover. Bestyrerne Signe og Per Martin tar vel i mot oss og sørger for mat og drikke på bordet.

PROGRAM

Dag 1: Fagerheim - Krækkja (1161 moh), ca. 5 km/1,5-2 t
Turlederne møter gruppa på Geilo ca. 11.50. Felles buss kl 12.00 fra Geilo stasjon til Fagerheim. På ski i rolig tempo og lett terreng over vannet Storekrækkja til Krækkja Turisthytte. Bagasjetransport. Informasjon og innlosjering. Etter felles middag og samles vi i peisestua hvor turledene gir informasjon og gjennomgår hva de neste dagene har å by på. Husk å ta med mat og drikke til reisedagen!

Dag 2-3: Opphold Krækkja
Flotte tilrettelagte dagsturer, der turlederne vil ta hensyn til deltagerne og leder turer med ulik lengde. Korte, rolige turer for de som liker det og litt lengre turer for de som ønsker litt mer utfordring.

Dag 4: Krækkja - Fagerheim (1163 moh)- Geilo, ca 5 km/1,5-2 t
Etter en lang og rolig frokost får vi en siste skitur over Storekrækkja til Fagerheim. Bagasjestransport. Ekstrabuss fra Fagerheim kl 14.00  til Geilo hvor turen avsluttes ca kl. 15.00

Med forbehold om endring i programmet!    

Alle tidsberegninger er gjort ut i fra en gjennomsnittsfart på ca 3 km/ t. Vær obs på at pauser, vær- og føreforhold, ol. ikke er innberegnet i tid brukt på turen. 

Pris 

Kr 5.500,- fra/til Geilo
Ikke-medlemstillegg kr 1500,-. Bli medlem i DNT
Turpakken inkluderer: overnatting, turledelse, bagasjetransport, sengetøy og alle måltider (frokost, niste/termos og vanligvis tre-retters middag), med unntak av: første dag kun middag, siste dag kun frokost + niste/termos.

Maks antall deltagere på denne turen: 20 personer + 4 turledere

Passer turen for meg?

Gradering av turen: lengde blå/rød, terreng blå/rød
Alle må kunne gå skituren mellom Fagerheim-Krækkja-Fagerheim i rolig tempo og med dagstursekk med nødvendig utstyr.  Vinterfjellet er vakkert, men lunefullt. Selv den enkleste skitur kan bli svært krevende med utfordrende skiføre og mye vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. I fjellet går man utenom preparerte løyper og må være forberedt på å tråkke spor selv. 

For dagsturene så vil det bli lagt opp til at deltakerne kan velge å gå en kortere og roligere tur, eller en litt mer krevende tur.

Overnatting

Deltakerne bor på 4-6-sengsrom. Sengetøy og håndkle er inkludert i prisen.

Les mer om hytta her: Krækkja

Matallergier: Gi beskjed ved påmelding!

Hvordan komme til/fra oppmøtested

Deltakerne må selv sørge for å komme fram til oppmøtested for turen på egenhånd. Hverken turleder, administrasjon eller bestyrere kan - av ulike årsaker - organisere samkjøring med privatbiler. Det er viktig at man sikrer seg en transportløsning før påmelding.

Med offentlig transport: Ta Bergensbanen til Geilo, se togtider og priser på vy.noVi anbefaler å undersøke rutetider før påmelding. Merk at DNT Oslo og Omegn er ikke ansvarlig ved eventuelle feil eller endringer for rutetidene og kapasitet.

Med bil: Geilo ligger ved riksvei 7 på Hardangervidda. Det finnes langtidsparkering ved togstasjonen, se geilo.no for informasjon. Om dere ønsker å kjøre bil til Fagerheim og parkere mot betaling ved Fagerheim fjellstugu, gi beskjed ved påmelding! Oppmøtetid Fagerheim er ca. 30 minutter senere.

Husk ankomst Geilo før oppmøte 11.50 og felles buss til Fagerheim kl. 12.00. 

Kart

Turkart Skarverennet 1:50 000. Sjekk ut.no for oppdatert kart- og ruteinformasjon. Kart kan kjøpes i vårt Tursenter eller i DNT Nettbutikk.

Utstyr

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til DNTs pakkeliste vinter.

  • Det er obligatorisk at alle deltakere på vinterturene må ha med sin egen sovepose, liggeunderlag, vindsekk/nødbivuakk og spade. Alle våre skiturer i fjellet krever fjellski og støvler. 
  • Skifeller og snøbriller (stormbriller) er svært nyttig utstyr på vinterturer. Les mer om våre forslag angående skifeller og skismøring her.

Smittevernstiltak og hygiene på turer og hytter

Normale regler:
- Hold deg hjemme dersom du føler deg syk.
- Fortsett å vaske hender grundig. Har du ikke tilgang på varmt vann og såpe benytt håndsprit.
- Bruk papirlommetørkle. Har du ikke tilgang på dette er det best å hoste i albuekroken.

DNT forholder seg til FHIs smittevernsregler ved gjennomføring av turer og aktiviteter.

FHIs temaside 

Før påmelding

Husk å lese  "Viktig informasjon om DNT-tur" før du melder deg på turen.

Les våre vilkår for deltakelse
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i DNT Oslo og Omegns vilkår for deltakelse på aktiviteter.

Mer informasjon

Velkomstbrev sendes til deltakerne på e-post nærmere avreisedato. Her står det blant annet hvem som er hovedturleder med kontaktinformasjon. Har du ikke mottatt e-post fra oss en uke før avreise, er et tips å sjekke søppelposten eller ta kontakt med oss.

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.   

Om våre turledere

Våre turledere er frivillige.  Turlederne våre er fjellfolk med solid friluftserfaring, DNTs turlederkurs eller tilsvarende, og som gjennomfører sine turlederoppdrag med stor glede og villig deler sin friluftserfaring og friluftsglede med deltakerne. 

Les mer om hvem våre turledere er her.  

VFOslo2022

Vårskitur til Krækkja 60+ - Hardangervidda

En vårskitur til Krækkja turisthytte og vakre og stemningsfulle Hardangervidda, er det verdt å få med seg! Hardangervidda nasjonalpark er et paradis å ferdes i på ski, og i løpet av dagene dette vintereventyret varer ...

Kontaktinformasjon: