Tre skidager gjennom Nordmarka

Fellestur

Fra dato
18. februar kl. 10:00
Til dato
20. februar
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Nordmarka, Hyttetur
Arrangører
DNT Oslo og Omegn, Kobberhaughytta
Turområde
Oslomarka (se kart)
Turkode
13303
Dette arrangementet er over!

Kortreist skiferie med mye natur og god plass - det er hva vi byboere ønsker oss. Og det får vi på denne turen som starter helt nord i Nordmarka.

En herlig skiopplevelse gjennom eventyrlige skoger og over praktfulle vann venter oss, og det i preparerte løyper hele veien. I "enden av" fredag og lørdag står solide DNT-hytter og venter på oss. Den ene der vi får gjøre som vi vil akkurat når det passer oss. Den andre som står klar med varme i stua og med middagen på bordet. Hva mer kan man drømme om? Jo, det må være å gå enda en tur og ende opp på Frognerseteren for å få storslagen utsikt utover Oslo før T-banen-turen ned i by-gryta. Og den står også på programmet! 

Her kan alle voksne, skiglade folk bli med - om du ønsker turen for å bli kjent i marka, for å få turfølge på de mest klassiske løypene i Nordmarka eller om du ønsker en oppvarmingstur før fjellturen. Gled dere! Marka venter!

Program:

Dag 1: Mylla - Katnosdammen (ubetjent) - ca 15 km
Oppmøte på drosjeholdeplass utenfor Thon Hotel Opera v/Oslo S, 20 minutter før avreise. Ekstrabuss fra kl. 10.00 fra hotellet til Mylla dam. Skituren starter fra Mylla dam ca kl 11.00

Vi sklir over vannet, Mylla, til Trantjern gård. Turen videre går til Tverrsjøen og videre over vannene Pershusvatnet og Katnosa. I enden av Katnosa ligger Katnosdammen, DNT Oslo og Omegn sin ubetjente hytte.

Her innkvarterer vi oss på rommene, fyrer opp i peisen og lager felles middag. Vi nyter kvelden på Katnosdammen og går samtidig gjennom de to neste dagenes turer i peisstua. Turleder kan tipse om andre gode skiturer i marka og flotte fjellturer man kan gå på egenhånd eller med turleder. Så er det noe du lurer på om utstyr, marka- og fjellhytter, stier og DNT, er vi sikre på at turleder kan gi mange gode svar.

Dag 2: Katnosdammen - Kobberhaughytta, (betjent),  ca 18 km
Dagens etappe bringer oss gjennom sentrale deler av Nordmarka. Vi går rett under Kjerkeberget, Oslos høyeste topp (631 moh)  og ned til Sandungen. Igjen kan vi velge å gå over vannene eller holde oss mer inne i skogen og oppe i høyden. Føret avgjør. En nydelig del av marka, med mange alternative ruter. Vi velger oss en av de fine. Kobberhaughytta (432 moh) ligger som et slott under Kobberhaugene med utsikt utover Sørkedalen, og med lyset fra storbyen i det fjerne. I den flotte peisestua inntar vi middagen og hører gjerne historier fra de dype skoger av hytteverten.

Dag 3: Kobberhaughytta - Frognerseteren, ca 8 km
Etter en deilig frokost, på Oslos tak, er det kun sjarmøretappen igjen. Og denne søndagen vil vi nok starte i tomme skoger, til vi etterhvert nærmer oss sivilisasjonen og alle som skal ha sin nødvendige søndagsskitur innover i Nordmarka. Vi planlegger å ende opp på Frognerseteren stasjon, der vi har nydelig utsikt utover Oslo og Oslofjorden. De som ønsker kan gjerne skli videre nedover på ski til Sognsvann, Holmenkollen eller Midtstuen. 

Vi takker for turen på Frognerseteren, ca kl 14.00,  og alle kommer seg hjem på egenhånd.

Med forbehold om endring i programmet.

Generell informasjon: 

Pris

Ca kr  2.600,- fra Oslo sentrum/til Frognerseteren (Det settes opp egen buss for gruppa direkte fra Oslo til Mylla)
(Det mangler noen detaljer på turen før vi kan gå ut med eksakt pris.)
 

Ikke-medlemstillegg: kr 1.000,-.
Klikk her for å bli medlem av DNT.

Turpakken inkluderer: overnattinger,  ekstrabuss til Mylla, turleder,  middagsingredienser på Katnosdammen, alle måltider på Kobberhaughytta (frokost, niste/termos og tre-retters middag), 

Deltakerne tar med: Tørrmat og pålegg (evt. 3-4 matpakker) til niste fredag og lørdag, og frokost lørdag. Turleder vil kontakte deltakerne mtp middag fredag. 

Maks antall deltakere: 10 (+ 1 turleder)

Passer turen for meg
Gradering av turen: lengde rød/terreng rød
Vinteren er vakker, men lunefullt. Selv den enkleste skitur kan bli svært krevende med utfordrende skiføre og mye vær. Med riktig og godt utstyr er det oftest disse turene man husker best og som gir godt samhold og gode historier. Vi skal gå i preparerte spor, men må også være forberedt på å tråkke spor om det blir snøvær og tråkkemaskinen ikke har nådd fram til oss enda. Vi benytter markaski/langrennski. 

Overnatting

Deltakerne bor på 4-6-sengsrom i egen lakenpose.

Les mer om hyttene her:
Katnosdammen (det er dyner og puter i sengene)

Kobberhaughytta

Matallergi: Gi beskjed ved påmelding!

Hvordan komme til/fra oppmøtested?

Til Oslo S kommer du med tog, T-bane eller buss. Thon Hotell ligger på sjøsiden av Oslo S.

Kart og ruteinformasjon:
Turkart Oslo Nordmarka vinter 1:50000 Kart kan kjøpes i vår Turinformasjon eller på Nettbutikken.

Utstyr
Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til vår
pakkeliste vinter . Bruk skjønn. Det er ikke nødvendig å ta med spade eller vindsekk på denne markaturen. Valgfritt også om man tar med liggeunderlag og sovepose.  Lett sekk gir en bedre turopplevelse gjennom marka.

På hyttene kan lakenpose eller sengetøy benyttes. Sovepose skal ikke benyttes i sengene på Kobberhaughytta.

Ski- og smøreutstyr: Deltakerne må selv ta med skismøring, skrape, klister-rens etc. Sjekk værmelding og føremelding før du reiser og ta med passende smøring. Ta også med enkelt reparasjonsutstyr til bindinger etc.

Smittevernstiltak og hygiene på turer og hytter

Normale regler:
- Hold deg hjemme dersom du føler deg syk.
- Fortsett å vaske hender grundig. Har du ikke tilgang på varmt vann og såpe benytt håndsprit.
- Bruk papirlommetørkle. Har du ikke tilgang på dette er det best å hoste i albuekroken.

DNT forholder seg til FHIs smittevernsregler ved gjennomføring av turer og aktiviteter.

FHIs temaside 

 

Viktig informasjon om fellesturer vinter:

 "Viktig informasjon - fellestur vinter" - Les denne.

Er du usikker på erfaring som kreves for denne turen? Vennligst kontakt Tursenteret på info@dntoslo.no 

Vilkår for deltakelse på fellesturer:
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i
"Vilkår for deltakelse på fellesturer med DNT i Norge".

Ofte stilte spørsmål - se vår faq om fellesturer.

 

 

 

Tre skidager gjennom Nordmarka

Kortreist skiferie med mye natur og god plass - det er hva vi byboere ønsker oss. Og det får vi på denne turen som starter helt nord i Nordmarka. En herlig ...

Kontaktinformasjon: