Internasjonal tematur - Sopptur i Østmarka

Dette arrangementet er over!

Turbeskrivelse: Østmarka er ikke bare et kjempefint turområde – det vokser også mye sopp der som er enkelt og fritt å sanke. Merk at dette ikke er et soppkurs, men en tur hvor vi leter etter sopp sammen, og som vi deretter tilbereder så at alle kan få en smakebit. På grunn av årstiden kommer vi mest sannsynlig til å kun finne traktkantarell, men hvis vi er heldige kan det også være vi ser noen sene gule kantareller. Det trengs ingen kunnskap om sopp for å delta! Turen går inn mot Rundvann - på og utenfor sti. Turen er gratis og åpen for alle.

Utstyr: Ha med matpakke og vann, og gjerne en kopp for kafe/te pluss et sitteunderlag – det blir en lengre pause. Vi kommer til å lage en liten smakebit av soppen, men det er ikke nok for alle til å bli mette på! Det anbefales å ha på gode sko, og ta gjerne med en kurv, boks eller noe liknende til å plukke sopp i.  

Oppmøtested: Utenfor Skullerudstua klokken 11:00.

Transport: T-bane eller buss til Skullerud, se www.ruter.no for informasjon om ruter og tider. Det er også en parkeringsplass ved Skullerudstua hvis du kommer med bil.  

Ny smitteverninnstruks (per 25.09.21)

Om de internasjonale søndagsturene: Siste søndag hver måned arrangerer vi internasjonale søndagsturer.
Turene går på stier og grusveier til ulike steder i skogen eller sjøen i Oslo-området. Noen ganger går turene innom et serveringssted/kafé der det er mulig å kjøpe noe å spise og drikke, og noen ganger spiser vi medbragt mat og drikke ute, og fyrer kanskje et bål. Turene varer 3-4 timer og går til fots hele året (ikke ski). Når det er glatt anbefaler vi brodder, piggsko og/eller staver. Alle betaler selv for transport. Gratis deltakelse og åpent for alle. Noen av turene passer for familier, mens andre er kun for voksne.

Følg oss gjerne på Facebook

Velkommen med på tur!

Internasjonal tematur - Sopptur i Østmarka

Turbeskrivelse: Østmarka er ikke bare et kjempefint turområde – det vokser også mye sopp der som er enkelt og fritt å sanke. Merk at dette ikke er et soppkurs, men en tur hvor ...

Kontaktinformasjon:

  • Karin Mikosch
  • Tlf. 47718768