Friluftslek høst på Holmlia (10-12 år)

Dette arrangementet er over!

Friluftsopplevelser for unge nybegynnere – 8 turer høsten 2021

I løpet av høsten vil du bli kjent med nye venner og spennende aktiviteter med DNT Oslo!

DNT Oslo sin Friluftslek er et sosialt, lærerikt og utfordrende program som gir en innføring i friluftsliv gjennom en sesongen. Vi blir en fast gjeng som er sammen hver torsdag på Søndre Aas Gård. Her skal vi ha utelek, gå tur med hodelykt, spikke, lage mat på bål, lære å farge ull, besøke dyrene på gården og bruke nærmiljøet! På Friluftslek skal vi ha det gøy mens man lærer mer og mer om friluftsliv. Dette er en god mulighet til å bli kjent med mange andre friluftsinteresserte på samme alder. Gjennom Friluftslek vil du også få et innblikk i DNT Oslo sitt varierte tilbud for deg som barn og ungdom. 

Tilbudet er gratis og du trenger ikke være medlem for å delta! Men, du må melde deg på! Trykk på den røde "Meld deg på"- knappen til høyre :) Det er begrenset antall plasser!

Bli med da vel!

Program høst (8 turer):

14. oktober - Velkommen til Søndre Aas Gård 

Lene Halvorsen som har vært tilnyttet gården i over 40 år, vil møte oss og ønske velkommen. Vi går inn med Lene for omvisning på gården for å bli kjent med omgivelsene og vi har aktiviteter der vi bli nærmere kjent med hverandre.

21. oktober - Friluftslek 

Vi henger i og rundt gapahuken, tenner bål, finner frem hengekøyer og blir enda litt bedre kjent :)

28. oktober - Hodelykter i tussmørket

Det er en helt egen stemning og stillhet å gå med lys fra panna, sansene blir skjerpet og du får med deg mye mere av det som er rundt deg enn i dagslys. Alle kan låne hodelykter, men har du din egen så ta den med.

4. november - Ryddeuka DNT Oslo og Omegn!

Vi retter fokus på sporløs ferdsel og rydder unna det vi ser på veien. Vi går nærtur til Bertramhuken. Alle vil få tildelt nødvendig ryddeutstyr. Forhåpentligvis er det så lite søppel at vi kan rydde mindre og leke mer.

"Friluftsliv blir stadig mer populært og flere tar steget ut for å oppleve naturen både på dagstur og overnatting i telt eller hengekøye. Allemannsretten sier at vi kan oppholde oss i utmarka, mer eller mindre fritt. Men hva er egentlig allemannsretten? Kan man bade fra private brygger? Hvordan er bålreglene og hva kan man faktisk kaste i naturen? For ikke å snakke om hvordan skal man egentlig gå på do utendørs?"

Svarene får du i det digitale kurset i sporløs ferdsel. 

11. november - Gapahuk og bålkunster på flere måter med matlaging

I skogen er det mange flotte turperler og steder for å lage leierplass. Vi øver oss i "vår egen" gapahuk på gården, fikser med bål og lager oss enkel mat. 

18. november - Sau og toving!

Lene som vi møtte første dagen på gården, veileder og lærer oss hvordan vi skal tove ull.

25. november - Spikking av furubark

Vi skal spikke furubark. Kanskje har du med deg et stykke bark du selv har funnet på din egen tur, eller så tryller vi frem noe. Nærtur til Bertramhuken.

2. desember - Julegrøt i lavvoen 

Vi har fått låne lavvoen ved siden av gapahuken på Gården. Der varmer vi grøten på bålet og serverer den med godt tilbehør og varm toddy. 

Merk: Det kan frekomme endringer i programmet på kort varsel!

Neste periode med Friluftslek:

Friluftslek vinter 2022 (11 turer): 27. januar - 7. april

Friluftslek vår 2022 (8 turer): 21. april - 16. juni

Tilbudet arrangeres av DNT Oslo og Omegn. Friluftslek gjennomføres med bidrag fra Stiftelsen Dam og i samarbeid med Søndre Aas Gård.

Smittevern

Deltakelse på våre turer forutsetter at du som deltaker er frisk, ikke har symptomer på luftveisinfeksjon og ikke er i karantene. 

Generelle smittevernråd som gjelder for alle  

Generell informasjon:

Pris og påmelding

Turen er gratis, men man må melde seg på! Det er et begrenset antall plasser!

Dette er en enkele turer. Vi har base i gapahuken med forskjellige aktivitetene på gården og noen ganger går vi på turer i nærmiljøet. De som benytter kollektivtransport, kan ta tog/buss til Holmlia stasjon og buss derfra til rosenholmveien busstopp (se under). Aktivitetene er tilpasset barn/unge  i alderen 10-12 år både med tanke på innhold og sikkerhet.

Oppmøte og avslutning

Vi møtes utenfor hovedporten til Søndre Aas Gård kl. 17.30 . Her vil det stå turledere med røde DNT-vester. Avslutning kl. 19.00. Vi oppfordrer foreldre til å følge barna, i hvertfall de første gangene. 

Adkomst (gå, sykkel, bil, buss, tog)

Bor du på Holmlia: Anbefaler vi å gå, sykle eller andre fremkomstmidler.

Bor du på Bjørndal: Buss 77(X) til Holmlia stasjon, enten går du derifra ca. 10 minutter eller bytter til buss 79 mot Åsbråten. Du kan gå av på Rosenholmveien busstopp.

Bor du på Mortensrud: Buss 73 til Holmlia stasjon, enten går du derifra ca. 10 minutter eller bytter til buss 79 mot Åsbråten. Du kan gå av på Rosenholmveien busstopp.

Bor du i Prinsdal: Buss 87 eller 81 til Hauketo, bytte til buss 79 mot Åsbråten. Du kan gå av på Rosenholmveien busstopp.

Bor du på Hauketo: Buss 79 mot Åsbråten. Du kan gå av på Rosenholmveien busstopp.

Med kollektivtransport: Tog/buss til Holmlia stasjon og buss 79 (mot Åsbråten). Du kan gå av på Rosenholmveien busstopp. Derifra er det engen liten sti til hovedporten på gården. (Tar du bussen helt til endeholdeplassen, tar ca. 7 minutter å gå fra Åsbråten til Søndre Aas Gård). Reiseplanlegger #Ruter.

Med bil: Kjør E18 (Mosseveien) forbi Fiskvollbukta. Ta rv. 155 opp til Holmlia. Fortsett Holmliaveien sørover og så inn på Rosenholmveien. Ta av fra Rosenholmveien og kjør det siste stykket på privatvei inn til gården. Adressen er Rosenholmveien 11. 

Mat/utstyr

  • klær og sko tilpasset været, vi har base i gapahuken på gården
  • drikkeflaske med vann
  • sitteplate  

Turledere/aktivitetsledere

Vi håndplukker lederne som skal være med på denne leiren. Alle har erfaring med friluftsliv og er vant til å ha ansvar for og aktivisere barn og unge på tur. Alle har også fremvist politiattest. Turlederne har et felles ansvar for at program og aktiviteter justeres etter deltakernes ferdighetsnivå og behov, og at alle som er med får en positiv, trygg og hyggelig opplevelse i tråd med DNTs verdier.

Generell informasjon om utstyr og bekledning på dagstur
Normal bekledning for en dagstur i Marka anbefales. En liten sekk med vann, matpakke og passende tøy for dagen + skift er lurt. Det bør holde med en sekk på 20-30 liter. Alt spesialutstyr til de ulike aktivitetene stiller DNT med.

Av sikkerhetsmessige årsaker kreves det riktig og viktig bekledning og utstyr i sekken. Vi viser derfor til våre pakkelister. Se også DNTs filmer med tips om hvordan pakke sekk sommer og vinter og hvordan kle seg på tur vinter.

Skal du på tur og mangler utstyr? Da har utstyrssentralen på Holmlia en del utstyr til utlån. Se nettside for Utstyrssentralen. Eller så er det mulig at BUA kan hjelpe deg. Gå inn på www.bua.io og finn den BUA ordningen som er nærmest deg (i Oslo: BUA Bjørndal. BUA Klemetsrud, BUA Østensjø, BUA Bjerke, BUA Sagene og BUA FRIGO). Send en låneforespørsel på mail, eller ring å spør etter det utstyret du trenger. Fører det ikke frem send mail til post@bua.io

Kontaktinformasjon: