Kveldstur fra Grønmo til Dølerud (FTU/DNT Tilrettelagt)

Dette arrangementet er over!

Bli med på et av DNT Oslo og Omegns første tilrettelagte turtilbud denne høsten! I fire omganger i løpet av september og oktober vil det arrangeres FTU-kveldstur (Friluftsliv tilrettelagt for utviklingshemmede) Grønmo utfartsparkering og inn til DNT-hytta Dølerud. Les mer om DNT Tilrettelagt på DNTs hjemmesider.

Turbeskrivelse: Første del av turen er på grusvei. Halvveis inn til Dølerud passerer vi Sølvdobla og tar så inn på småkupert, bred blåmerket sti. Er vi heldige kan vi skimte «Sølvstua» som ligger i terrenget ovenfor Sølvdobla. Vi passerer Dølerudbakken, som ligger nordvest for Dølerud, en hoppbakke anlagt av Klemetsrud IL med første hopprenn avholdt i 1933. I dag sees kun steinoppbygging som skulle bremse farten etter nedslaget. Vi tar en liten pause på Dølerud før vi vender nesen tilbake igjen mot Grønmo. Ta gjerne med litt drikke og snacks i en sekk. Lengde på turen er ca. 4,5 km t/r, og deler av turen er på sti og derfor ikke tilpasset rullestol.

Utstyr: Egnet turtøy og fottøy (grusvei og sti), nå er det veldig vått i marka, så pass på å gå med vanntette sko! Det begynner også å bli mørkt, så husk å ta med hodelykt. Gåstaver kan tas med hvis ønskelig. Det er fint med litt drikke og snacks til påfyll, særlig når vi stopper på Dølerud. 

Oppmøtested: Første bom ved ankomst Grønmo utfartsparkering (parkanlegg/golfbane), her er det gode parkeringsforhold. 

Transport: Bil er beste transportmiddel, kollektivtilbudet går ikke helt inn til Grønmo utfartsparkering, nærmeste bussholdeplass er drøye 20 min gange (Klemetsrud skole). 

NB: HUSK Å TRYKKE PÅ DEN RØDE KNAPPEN "MELD DEG PÅ!" Du mottar en bekreftelse når du er påmeldt. Send sms til hovedturleder dersom du må melde deg av turen i forkant.

Ny smitteverninnstruks (per 25.09.21).

Kveldstur fra Grønmo til Dølerud (FTU/DNT Tilrettelagt)

Bli med på et av DNT Oslo og Omegns første tilrettelagte turtilbud denne høsten! I fire omganger i løpet av september og oktober vil det arrangeres FTU-kveldstur (Friluftsliv tilrettelagt for utviklingshemmede) Grønmo ...

Kontaktinformasjon:

  • Svein Øyrås
  • Tlf. + 47 92 88 39 91