DNT Tilrettelagt - Kveldstur fra Grønmo til Dølerud

Dette arrangementet er over!

Bli med på et av DNT Oslo og Omegns første tilrettelagte turtilbud denne høsten! I fire omganger i løpet av september og oktober vil det arrangeres kveldstur spesielt tilpasset utviklingshemmede fra Grønmo utfartsparkering og inn til DNT-hytta Dølerud. Les mer om DNT Tilrettelagt på DNTs hjemmesider eller på Facebook

Turbeskrivelse: Første del av turen er på grusvei. Halvveis inn til Dølerud passerer vi Sølvdobla og tar så inn på småkupert, bred blåmerket sti. Er vi heldige kan vi skimte «Sølvstua» som ligger i terrenget ovenfor Sølvdobla. Vi passerer Dølerudbakken, som ligger nordvest for Dølerud, en hoppbakke anlagt av Klemetsrud IL med første hopprenn avholdt i 1933. I dag sees kun steinoppbygging som skulle bremse farten etter nedslaget. Vi tar en liten pause på Dølerud før vi vender nesen tilbake igjen mot Grønmo. Ta gjerne med litt drikke og snacks i en sekk. Lengde på turen er ca. 4,5 km t/r, og deler av turen er på sti og derfor ikke tilpasset rullestol.

Utstyr: Egnet turtøy og fottøy (grusvei og sti), grove joggesko fungerer fint. Hodelykt kan tas med litt senere i høst, og gåstaver kan tas med hvis ønskelig. Det er fint med litt drikke og snacks til påfyll, særlig når vi stopper på Dølerud. 

Oppmøtested: Første bom ved ankomst Grønmo utfartsparkering (parkanlegg/golfbane), her er det gode parkeringsforhold. 

Transport: Bil er beste transportmiddel, kollektivtilbudet går ikke helt inn til Grønmo utfartsparkering, nærmeste bussholdeplass er drøye 20 min gange (Klemetsrud skole). 

NB: HUSK Å TRYKKE PÅ DEN RØDE KNAPPEN "MELD DEG PÅ!" Av hensyn til smittevern er det et begrenset antall plasser. Trykk på den påmeldingsknappen til høyre. Du mottar en bekreftelse når du er påmeldt. Send sms til hovedturleder dersom du må melde deg av turen i forkant.

Smitteverntiltak på turer og aktiviteter i DNT:

På våre turer og aktiviteter kan du være trygg på at vi tar smittevern på alvor. DNT har utarbeidet en egen veileder for aktiviteter, som bygger på myndighetens råd om smittevern. Vi tar hensyn hygiene og til størrelse på grupper, i henhold til gjeldende anbefalinger. 

Deltakelse på våre turer forutsetter at du som deltaker er frisk, ikke har symptomer på luftveisinfeksjon og ikke er i karantene. Vi har fokus på god håndhygiene og at alle deltakere må holde minst en meter avstand til hverandre. Turleder/instruktør eller aktivitetsleder har rett til å vise bort deltakere som ikke overholder dette. 

Hold deg oppdatert på myndighetenes råd: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/

DNT Tilrettelagt - Kveldstur fra Grønmo til Dølerud

Bli med på et av DNT Oslo og Omegns første tilrettelagte turtilbud denne høsten! I fire omganger i løpet av september og oktober vil det arrangeres kveldstur spesielt tilpasset utviklingshemmede fra ...

Kontaktinformasjon:

  • Svein Øyrås
  • Tlf. + 47 92 88 39 91