Slaget på Låke - historisk tur

Fellestur

Dato
10. oktober kl. 11:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Seniorer
Arrangører
Nannestad Turlag, DNT Oslo og Omegn , Eidsvoll Turlag
Turområde
Akershus Øst (se kart)
Dette arrangementet er over!

Bli med på denne spennende, historiske turen og lær mer om den blodige historien som utspilte seg i Nannestad på 1200-tallet! 

Vi starter på gårdstunet på Låke og går i sagaens fotspor ned til Leirnes og Leiravollene hvor sagaen begynner i 1240. Så følger vi i sporene til de kjempende opp til gården hvor slaget stod. Underveis leser vi fra Håkon Håkonsons saga som ble skrevet like etter begivenhetene.

På grunn av mye regn er det bløtt og klinete mange steder, så det blir vurdert om turen skal forkortes noe.  Husk godt fottøy, gummistøvler eller fjellstøvler.

Turen varer i ca 3 timer.

Adkomst: Låke gård Nannestadvegen 230

Turen er gratis og åpen for alle, og turleder er Karl Henrik. 

Velkommen på tur med Nannestad Turlag!

Merk: På våre turer tar vi ofte bilder. Disse bruker vi i vår markedsføring og i sosiale medier. Dersom du ikke ønsker å bli fotografert ønsker vi at du tar kontakt med en av våre turledere ved turens start, så unngår vi selvfølgelig det.

Smitteverntiltak på turer og aktiviteter i DNT

På våre turer og aktiviteter kan du være trygg på at vi tar smittevern på alvor. DNT har utarbeidet en egen veileder for aktiviteter, som bygger på myndighetens råd om smittevern. Vi tar hensyn hygiene og til størrelse på grupper, i henhold til gjeldende anbefalinger.
Deltakelse på våre turer forutsetter at du som deltaker er frisk, ikke har symptomer på luftveisinfeksjon og ikke er i karantene. Vi har fokus på god håndhygiene og at alle deltakere må holde minst en meter avstand til hverandre. Turleder/instruktør eller aktivitetsleder har rett til å vise bort deltakere som ikke overholder dette.

Hold deg oppdatert på myndighetenes råd: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/

Slaget på Låke - historisk tur

Bli med på denne spennende, historiske turen og lær mer om den blodige historien som utspilte seg i Nannestad på 1200-tallet!  Vi starter på gårdstunet på Låke og går i ...

Kontaktinformasjon:

  • Karl Henrik
  • Tlf. 90522476

Turleder:

  • Karl Henrik Laache